mandag 27. desember 2010

En førjulstid fylt med søtt og godt!

GOD JUL!
Da var jeg tilbake med et nytt innlegg J Det har skjedd mye i det siste. Eksamen, julebord, julefest, reunion med barneskole klassen og julaften. Og som vanlig har jeg bakt for anledningene :D Vel kanskje jeg ikke bakte til eksamen følte ikke det var det helt rette øyeblikket for kaker. Derimot kanskje jeg skulle ha gjort det. Smisket litt med sensor:P Heldigvis var ikke det nødvendig for meg å smiske, resultatet ble ganske bra om jeg må si så selv:D
Til reunion bakte jeg noen små søte muffins. Smørkremen jeg brukte var en oppskrift jeg har fått av søte Cecilie som jeg jobber sammen med. Hun pleier å bruke smørkremen man til vanlig bruker på gulerotkaker. Må si dette var en ganske lur ide. Vanlig smørkrem kan til tider bli litt for søte og mektige, så da er det godt med en litt annen smakJ Smørkremen farget jeg rosa og blå. Etterpå drysset jeg litt kakepynt på dem, enkel og grei løsning. Utenom muffinsene laget jeg også noen , Chocolate Crinkles som er sjokoladekjeksJ
Som jeg nevnte i forrige innlegg laget jeg en Oreo kake til et julebord. Dette var derimot ikke det eneste julebordet jeg var på nå i disse travle førjulstider. Tl det andre julebordet laget jeg 2 kaker. Grunnen til dette var at ikke alle som var på julebordet tålte gluten. Og som med alle andre allergier er det viktig å ta hensyn til dette. Jeg laget derfor en rund kake med glutenfritt kakemel og en firkantet kake med vanlig mel. Jeg valgte å bruke forskjellige former på kakene slik at jeg var sikker på hvilke kaker jeg jobbet med, slik at jeg ikke ville gjøre noen syke. Den firkantete kaken pyntet jeg som en kake, mens den andre kaken ble mer juleinnspirert. Begge kakene ble pyntet med sjokoladesmørkrem og fondant. Til vanlig kan jeg  bruke opp til 5t på å pynte en kake skikkelig så når jeg da hadde kun 2t på meg på å pynte to kaker kjente jeg at jeg stresset litt. Heldigvis har jeg en veldig snill mamma som hjalp godt til med pyntingen slik at jeg ble ferdig i tideJ


Nå er året snart omme og jeg tror ikke det blir laget flere kaker før etter nyttår. Sees snart igjen GODT NYTTÅR!!!!!






Think Pink!

mandag 13. desember 2010

Julebord og julebakst

Da tenkte jeg å ta en liten pause fra alt eksamensmaset og heller blogge litt om helgen som var. Vel helgen startet egentlig alt på torsdag med julebord hos min søte veninne Ingvild, sammen med Mine andre søte venner Mariell, Hege og Tony. Andreas skulle også være med, men ble dessverre sykL For anledningen hadde jeg laget en super enkel men veldig god Oreo kakeJ Som jeg pyntet med krem på toppen og marsipan figurer. Siden det snart er jul måtte jeg nesten gå for litt julestil over kaken. Siden jeg alt skulle ha krem på toppen tenkte jeg at dette kunne være snø. Jeg skar ut noen snøkrystaller i marsipan som jeg tegnet mønster på med smeltet hvit sjokolade. Etterpå farget jeg litt av marsipanen og laget noen pingviner med nisseluer på. For å fullføre det hele tok jeg rødt silkebånd rundt. Og så et lite hvit bånd med snømenn motiv på, for å få den rette julefølelsen. Siden kaken er best når den har fått stått en dag laget jeg den onsdag kveld, men pynten satt jeg på torsdag. Marsipan har en tendens til å bli litt klissete når den kommer i kontakt med krem.
Samme dag som jeg laget Oreokaken laget vi også hjortebakkels her i huset. Deigen ble laget dagen før, siden den må stå kjølig over natten og godgjøre seg. I begynnelsen var det litt vanskelig å lage disse små runde figurene, men etter et par forsøk ble de bare finere og finere. Og ikke minst lettere og lettere å lageJ Når vi hadde trillet ut alle og laget små kranser av dem hvis vi kan kalle dem det stekte vi dem i flott matfett. Det var litt skummelt, for det blir så varmt og da er det kjempe lett for at du brenner deg, eller at du glemmer deg et lite sekund og svir hjortebakkelsene. I tillegg er det viktig å hele tiden passe på for det kan lett ta fyr!
Da helgen var kommet for fullt fikk vi besøk av min fetter Espen og min ene kusine Lene. Mamma hadde sendt ut melding om at nå skulle fåre rullene sys og om de hadde lyst å være med så de også kunne få lære seg dette. Jeg har vært med på dette en del ganger siden det er min mor som alltid lager dem. Men de andre hadde ikke prøvd før og syntes det var veldig gøy å få prøveJ Nå vet jeg at dette ikke har med bakverk å gjøre, men siden det er en fin juletradisjon i vår familie fra gammelt av syntes jeg det var passende å nevne dette også. Det er ikke jul i huset før fåre rullene er laget;)
Ja da ble det hvist et langt innlegg i dag også da, men slik er det noen ganger. Noen ganger har man mye å si og andre ganger lite.
Ha en fin førjulstid videreJ






Think Pink!

tirsdag 7. desember 2010

Når en pepperkakebaker, baker pepperkakekaker ;)

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
oppi gryta smelter smøret
og det neste han må gjøre

er å røre sammen smøret med en kilo med farin!
Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
og til slutt i gryta slipper han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl



Ja denne helgen skal jeg si det har gått for seg, med juleforberedelser. Julenissene ble tatt frem fra den mørke plassen sin lengst bak i skapet. Vi har vasket og ryddet. MEN ikke minst har vi bakt til jul!
Årets pepperkakehus er ferdig. Og resultatet ble ikke så verst synes viJ Meg og min mor har sammen laget pepperkakehuset fra bunden av, vel nesten fra bunden av. Jeg søkte etter pepperkakehusmaler på nettet og så har jeg redigert størrelsen på malene slik at den passet til vårt ønske. Selve deigen er fra IKEA. Synes ikke det er nødvendig å lage egen deig når IKEA sin er mye billigere å kjøpe. Og når den da i tillegg smaker like godt føler jeg at dette er vel spart tid som heller kan brukes til litt eksamenslesing. For selv om gjerne julemåneden er kommet hit for fullt, bryr ikke skolene eller eksamene seg om det. Så litt lesing må jo til;)  Men for all del det er jo selvsagt noe eget med å lage deigen selv også eller hva sier du? Vi har laget deig selv og det har egentlig gått veldig fint det også, men som sagt når man har andre ting å bruke tiden på er IKEA veeeeeeldig greit å ha:D
Tilbake til pepperkakehuset :P Selve huset har vi skåret ut. Vi printet ut malene på papir og klippet dem til. Vi la så malene oppå pepperkakedeigen som mamma hadde kjevlet ut og skar rundt med kniv. Var egentlig veldig lett å gjøre det slik. Vi hadde ca 1,5mm tykkelse på deigen slik at de ikke skulle bli for tynne å knekke når vi skulle sette huset sammenJ For å sette det sammen brukte vi smeltet sukker. Etterpå pyntet vi det med ising, nonstop, seigemenn, geletopper, polkastanger og skumgummi, samt en liten julebamse på toppen. Alle skorsteiner må jo ha en julenisse. I vårt tilfelle en julemusJ
Slik som hver skorstein trenger en julenisse, trenger hvert hus et juletre. Her som jeg bor har vi et stort stort juletre i gaten så syntes derfor at det passet seg å lage et slikt et til pepperkakehuset vårt ogsåJ I bursdagsgave et par uker tidligere fikk jeg  et pepperkakejuletre sett fra Wilton så dette måtte jo selvsagt prøves ut  og må si det kunne jo virkelig ikke ha passet bedre å få dette nå:D For å være et første gangs forsøk synes jeg vi gjorde en ganske god jobb med treetJ Mamma kjevlet ut deig til dette også og så brukte vi de forskjellige formene til å stikke ut hvert av leddene som skulle på treetJ I vår familie er det mamma som kjevler for dette kan vi vel trygt si at ikke er min sterkeste side, og så har jeg heller ikke tålmodighet!
Juletreet er på samme måte som pepperkakehuset satt sammen med brent sukker, og dekorert med ising.
Så nå er både ”juletreet” og ”julehuset” klart for julen. Men det er jo virkelig ikke jul før man har laget noen fløtekarameller også. Så selvsagt måtte vi lage det også. Dette tok ca 20min til sammen og var utrolig gøy å lage:D Dessverre er nesten alle spist opp så må nok lage en porsjon til eller kanskje to, så kan jeg pakke dem inn å gi i gaver. Hjemmelagete fløtekarameller må da være en god gave eller?
Selv om vi er godt i gang til jul, er det fortsatt lenge igjen. Og masse å bake. Mamma har da laget hjortebakkels deig i dag, mens jeg har vært på korøvelse. Så i morgen skal hun vise meg hvordan man lager detJ
Jeg virkelig ELSKER julen:D Finnes ikke noe bedre enn jul. Alle er i godt humør. 100 forskjellige krydderlukter som varmer luften og snøen som daler utenfor. Kan umulig bli bedre enn detJ I dag var jeg så heldig å få en liten smakebit på det. På korøvelsen sang vi julesanger, og utenfor lavet det ned. Når jeg kom hjem luktet hele huset hjortebakkelsdeig og pepperkaker:D Du vet julen er her da:D
Så på forhånd GOD JUL alle sammen :D




Think Pink!

onsdag 1. desember 2010

Think Pink!

Hei!

Ja så har jeg også dukket opp her i blogg verden. I år tar jeg IKT på skolen og en av de kunnskapene vi skal tilegne oss er å lære oss hvordan en blogg fungerer. SÅ derfor er jeg her nå ;) Men siden jeg først er her inne, bør jeg vel kanskje bruke bloggen litt også ;) Jeg tenker derfor at dette blir min lille blogg om alt jeg baker av kaker, kjeks og annet snadder.
Baking har de siste 9 mnd blitt min store hobby og jeg baker så ofte jeg kan. Noen ganger oftere enn andre. Men denne måneden har jeg alt 3 kaker på bestilling og så må jeg jo nesten lage litt pepperkaker og annet julegodt så med andre ord har jeg en god del prosjekter på gang. Eneste problemet er at jeg har eksamen om 15 dager så jeg aner ikke hvordan jeg skal få til alt, ender vel opp med å bake til kl 2-3 om natten som vanlig. Merkelig nok er det da jeg jobber best og er minst trøtt. Kanskje jeg skal prøve det samme med eksamenslesing. Tilpasett opplæring er jo det viktigste man kan drive med. Så hvorfor ikke tilpasse min egen opplæring også ;)
Ligger ut et bilde av bursdagskaken min som jeg laget på søndag. Kaken er en sjokoladekake med sjokoladefyll inni. Kaken er så trukket med mmf. Og sjokoladepasta. Stjernene på pinnene er også av sjokoladepasta. Min lille nevø på 3,5 så ut til å like dem veldig godt og har alt erklært at han også vil ha slike på sin bursdagskakeJ
Ha en fiiiiin 1.desember videreJ Og fortsett å titt innom hvis du er nysgjerrig ;)



Think Pink!