søndag 17. april 2011

Hvit dame ~ Bursdagskake

Hvit dame
Da var det Søndag igjen og tid for et nytt blogginnlegg. I går var jeg på bursdagsfest. For anledningen hadde jeg laget Bursdagsbarnets favorittkake, hvit dame. Hun hadde spurt om ikke jeg kunne lage en slik til henne, med skikkelig jentete tema, men på en voksen måte. Kunne jo ikke si nei til noe slikt! Jeg som elsker å lage typiske jentekaker eller temakaker!

Hvit dame er som jeg har nevnt i tidligere innlegg veldig lett å lage. Den består av 9dl Pisket fløte, bringebærsyltetøy etter ønsket mengde, sukkerbrød som kakebund og hvit marsipan som kakelokk. Det eneste du trenger å tenke på er om de som skal spise kaken liker mye krem mellom lagene eller lite, og selvsagt størrelsen på kaken. Her er et eksempel på en tidligere kake jeg har laget: Hvit dame

 Hvis du har lest de tidligere blogginnleggene mine og sett på kakene mine, har du nok sett at rosene mine går veldig ofte igjen. Rosene er kjempe lette å lage og så ser det altid fine ut på slike kaker som dette. Jeg blir derfor ofte spurt om å lage dem på kakene så det er grunnen til at de ofte går igjen. Man kan vel si at dette er blitt et av kjennemerkene med mine kaker. Jeg pleier å lage dem av skjokoladepasta. Sjokoladepasta gjør at jeg kan lage rosebladene mye tynnere enn med marsipan eller fondant. Det er derimot vanskeligere å lage dem fordi de smelter mye fortere i hendene når man jobber med massen.
Til bursdagsfesten laget jeg også oreo cupcakes. Er en del av dere som har spurt meg om oppskrift på disse. Enkleste forklaringen på disse muffinsene er vel at man bruker en helt vanlig vanilje muffins deig etter eget smak og behag. Og så knuser man oreo å har oppi røren. Hvis du ikke er en stor baker, men har lyst å prøve deg på slike kan du jo alltid prøve deg på en Toro lyse muffins pakke, vil tro det er en grei erstattning! For inspirasjon kan du jo ta en titt her på denne linken: Oreo cupcakes

Ha en fin uke alle sammen! Og ikke minst en fin påske!


Think Pink!

mandag 11. april 2011

Red velvet cake



Ja da var jeg her igjen med et nytt kakeinnlegg. Denne gangen har jeg laget kake til Min kjære mor og min super snille tante som hadde bursdag forrige uke! Vi hadde ikke noe besøk for dem i år, derimot var vi nærmeste samlet for en liten middag. Og etter middagen måtte vi jo selvsagt ha en liten kake! Jeg laget derfor en red velvet kake, som er en av de nye favoritt kakene i familienJ Jeg har prøvd ut mange forskjellige red velvet oppskrifter, og tror jeg nå endelig kan si at jeg har funnet min favoritt oppskrift! Kaken ble super god og kjempe saftig. Jeg sitter her faktisk nå med et lite stykke som jeg spiser på. Og må si den er like god og saftig i dag også! Kanskje enda bedre faktisk siden den super gode oste smørkremen min har trukket seg litt inn i kaken nå å gitt den lille ekstra saftigheten!
Vel siden det blir så masse prat om denne fantastiske kaken tenkte jeg å ligge ved oppskriften. Men først skal jeg fortelle litt om hvordan jeg har dekorert den. Jeg har da som vanlig dekket den med mmf. Til blomstene har jeg brukt hvit sjokolade pasta. Jeg bruker dette fordi sjokoladepastaen stivner mer enn mmf, og det er lettere å få bladene tynne. Og så er jo sjokolade, sjokolade, trenger vel ikke egentlig å si mer enn det om den saken:P Det er derimot viktig å huske på at siden det er sjokolade smelter den veldig lett  mellom fingrene så du må jobbe hurtig, eller i hvert fall fryse ned figurene ofte, mens du jobber med dem. Når blomstene er ferdig formet sitter jeg dem kaldt så de stivner. Etterpå pudrer jeg dem med glitterpulver. Denne gangen brukte jeg gult, rosa og gullglitter.
Utenom smeltet jeg også litt sjokolade som jeg så puttet oppi en ny dekoreringspenn jeg har kjøpt på Living i Åsane og så tegnet jeg hjerter med den. Jeg brukte den også til å skrive med. Var kjempe lett og utrolig mye mindre gris enn med et kremmerhus! Hjertene jeg laget puttet jeg i frysen så de stivnet og så limte jeg dem på med spiselig lim. Resultatet ble kjempe bra!
Må si meg ganske fornøyd med denne kaken, spesielt siden jeg har  pyntet den med kun et godt øye. Har klart å få en rift inne på øyet og har derfor gått med lapp over det. Kan trygt si jeg foretrekker å ha to, men jeg må også si jeg virkelig beundrer dem som kun har et eller er blinde som også klarer alt vi andre kan og enda mer også gjerne!

Red Velvet Cake Oppskrift:
1/2 kopp usaltet smør
1 1/2 kopp sukker
2 egg
1 ts vanilje essens
2 1/2 kopp mel
1/2 ts salt
2 ss kakao pulver
1 kopp kulturmelk
2 ts rød matfarge (2 ss hvis man bruker flytende)
1 ts eddikk
1 ss natron

1.      Varm opp ovnen til 175°.
2.      Pisk smør og sukker hvitt.
3.      Tilsett så et og et egg. Pass på at det tidligere egget er godt blandet i før du tar i neste.
4.      Ha så i vanilje essensen.
5.      I en bolle blander du sammen mel, kakao pulver og salt.
6.      Og i en skål pisker du lett sammen kulturmelk og rød konditor farge.
7.      Du skal så blande inn melblandingen og melken i smørblandingen. Begynn med melet og avslutt med melet. Dette gjøres i 3 omganger.
8.      Til slutt tar du natron i en lite kopp og så blander du den med eddiken. Dette må skje fort, hiv det så i blandingen og elt det hurtig, men forsiktig inn i røren.
9.      Røren er klar! Fordel den i 2 23” springformer og stek i ca 30 min.
Håper du liker denne kaken:D Ha en fin bakedagJ

mandag 4. april 2011

Sitron muffins


På torsdag laget jeg noen super gode lemon cupcakes aka sitron muffins. Muffinsene var kjempe lette å lage, tok ikke lange tiden og resultatet ble supert! Muffinsene var skikkelig saftige og fylt med god sitron smak. De var verken sure eller bitre på smak, vet ikke helt om man kan beskrive sitron som søtt men i denne deigen ble smaken rett og slett søt og god. For å få det helt rette inntrykket av hvor gode de var vil jeg anbefale å prøve dem selv også, ligger derfor med oppskriften på disseJ

Som topping laget jeg en krem ost blanding av tine naturell ost, maskepone ost , pisket krem og litt melis. For å få den rette sitron smaken frem i muffinsene tok jeg i et par dråper med sitron essens i blandingen. Dette gav blandingen en god og frisk smak. Denne toppingen vil jeg også anbefale når man lager vaniljemuffins, eller nå man rett og  slett har lyst på noen super lette muffinser å bare bruker en toro pakke lyse muffins. Trenger ikke gjøre så mye for å vekke liv i helt vanlige muffins;) Kanskje du kan tilsette litt farge i blandingen også, farger er alltid gøy!
Vel her kommer i hvert fall oppskriften håper den faller i smak slik som den gjorde på min mor sin jobb. Var nemmelig hun og de andre damene på avdelingen hennes som var så heldige å få disse til fredags kos denne gangen, skulle ønske det var meg hihihi;)




Think Pink!
Sitron muffins oppskrift:
3 kopper mel
1 ss bakepulver
½ ts salt
2 kopper sukker
226g usaltet smør
4 store rom tempererte egg
1 ts vanilje essens
1 kopp kulturmelk
Revet skall av 2 store sitroner
2 ss fersk sitronsaft av sitronene

1.       varm opp ovnen på ca 200°C mens du lager til røren slik at alt er klart samtidig.
2.       Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle og sitt til siden for senere.
3.       Pisk sammen smør og sukker med en elektrisk mikser til blandingen har fått en gyllen hvit farge og konsistensen er lett og luftig. Ha så i eggene. Ta et og et egg om gangen og pass på at egget er helt blandet inn i smørblandingen før du tar i neste egg.
4.       Skrap sidene i bollen slik at alt blir blandet godt sammen.
5.       Ha i vanilje essens og det revne sitronskallene i smørr/eggblandingen din. Og bland dette godt sammen.
6.       Nå et det tid for å blande i melet, dette gjøres i 4 omganger hvor du mellom hver omgang blander i litt av kulturmelken og sitonsaen. Du både starter og slutter med mel.
7.       Når alt er blandet godt sammen er røren ferdig og klar til å brukes. Fyll i muffinsformer ette ønsket størrelse. I vanlige mellomstore former får man 24 stykker med denne blandingen.
8.       La dem steke i ca 25min og de er klare. Disse er like gode nylaget og varme som kalde! J

Håper du liker disse! Ha en fin bake uke, det skal jegJ