torsdag 30. juni 2011

Gluten frie Kinder Maxi cupcakes


Onsdag hadde vi sommerfest/avsluttningsfest på jobben min. En del skal slutte, eller reise jorden rundt i et år, så da måtte vi jo ha en siste salutt!

For denne anledningen laget jeg cupcakes. Jeg laget oreo cupcakes og glutenfrie kinder maxi cupcakes. Det er en del som ikke tåler gluten og da er det viktigt å kunne ta hensyn til dem også. Jeg bestemte meg derfor for å prøve å lage en oppskrift for dette. Søkte litt på nettet, fant noen oppskrifter som virket gode og så begynte jeg å eksprimentere. Til slutt endte jeg opp med denne miksen som jeg brukte her. Ligger ved oppskrift så kan du også prøve! Oppskriften er på sjokolademuffins med biter av kinder maxi sjokolade.

Jeg toppet alle muffinsene denne gangen med ostekrem. Vi hadde som tema på festen blomster. Jeg laget derfor roser av ostekremen til oreo muffinsene og så brukte jeg marshmellows og geletopper for å lage blomster som pynt på de glutenfrie muffinsene. Resultatet ble som du kan se på bildene.





Glutenfrie kinder maxi cupcakes.

12 stykker.

113g smør
200g sukker
85g smeltet sjokolade som er blitt romtemperert.
2 egg
3/4ss vanilje essens
1,2dl kulturmelk
3,3dl glutenfri kakemiks fra Toro
1/2ts bakepulver
1/2ts natron
1 klype salt
1,2dl vann
6 kinder maxi sjokolader

Slik gjør du:

Sitt stekeovnen på 180 grade celcius.
1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Hell den smeltete sjokoladen i røren. Bland godt på lav fart.
3. Ha i egg. et og et om gangen.
4. Ha så i kulturmelk og vanilje essens og la det blande seg i ca 3 min.
5. Bland mel, natron, bakepulver og salt. Hell det så i røren, men det er nå viktig at du tenker deg om. Du skal nemmelig ha i halve blandingen, så vannet etterfulgt av resten av melblandingen. Bland godt i mellom hver ingrediens.
6. Hakk opp kinder maxi sjokolade å ha i røren før du fordeler røren i muffinsformer.
7. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 23 min.








søndag 19. juni 2011

Something old, something new

19.07.2011
Er datoen i dag!

For nøyaktig 35 år siden giftet min tante og onkel seg. Og for nøyaktig 1 år siden giftet men superdupre kusine seg med sin utkårede. Det er altså en stor dag i dag! Og slike dager må man selvsagt markere!
Jeg overrasket derfor i går med noen cupcakes på døren til de to brudeparene. Vi skulle  ikke feire dagene, men jeg lot meg ikke stoppe av den grund! Jeg laget noen super søte red velvet cupcakes. For rødt er jo kjærlighetens farge så måtte jo nesten bruke den. Jeg toppet muffinsene med hvit ostekrem, drysset på noen hvite sukkerperler fra Wilton og laget noen små søte hjerter i hvit sjokolade pasta som jeg farget røde. Resultatet ble disse søte små muffinsene som du kan se på bildene!

I helgen var jeg og min kjære mamme på shopping i byn. Vi pleier alltid å gå på cafe når vi shopper. Denne gangen kjøpte vi oss noen super gode Linser. Linser er en gammel Bergensk tradisjonell kake, laget av mørdeig og fylt med vaniljekrem. Du steiker disse i ovnen til de er gyldne. Når kakene er blitt gyldne tar du dem ut av ovnen å lar dem stå litt så de blir avkjølt, etter det er det bare å nyte! For disse små kakene er virkelig supergode! Nam, Nam, Nam sier bare jeg!


Lyst å prøve deg på red velvet selv kan du ta en titt her: Red velvet cake
For ostekrem oppskrift klikk her: Creme Brulee & sjokolade cupcakes med ostekrem




Love doesn't make the world go round, love is what makes the ride worthwhile
Elizabeth Browning









love is composed of a single soul inhabiting two bodies

Aristoteles









fredag 10. juni 2011

Cupcakes til kjekke dager!

Den siste uken har jeg brukt mye tid på å lage cupcakes eller som vi også kaller dem her i Norge- MUFFINS!



Det hele startet med at jeg tenkte å lage noen cupcakes til jentene på jobben. De hadde kommet med et ønske om finne på noe kjekt på jobb, kristi himmelfartsdag. Jeg arangjerte derfor hemmelig venn dag slik som man pleier å ha på barneskolen. Alle fikk hver sin hemmelige venn som de skulle være ekstra snill mot igjennom dagen. De fikk også hver sin oppgave som skulle utføres. Jeg skulle dra i gang allsang og klappeleker. Som en liten bonus skulle de få lov til å spsie så mye muffins som de bare orket.

Stine er en av mine medarbeidere hun er egentlig utdannet konditor, så vi to bruker mye tid sammen på å snakke om kaker og ikke minst dagdrømme om dem. For ikke så lenge siden hadde jeg med en ny cupcakes bok jeg har kjøpt fra Betty Crocer. Jeg trodde dette skulle være en cupcake bok med mange nye og spennende oppskrifter. Og det er det, men desverre er de fleste basert på ferdig miksene deres. Jeg bestemte meg uansett for å prøve den ene oppskriften fordi den så så god ut!
Jeg laget derfor til jentene, Devil's food cupcakes med flytende sjokolade ganache kjerne og sjokolade ganache topping. Med andre ord en skikkelig sjokolade drøm! Resultatet ble disse søte små muffinsene.






Tirsdag 07.06.2011 holdt koret som jeg synger i sommerkonsert i en utrolig fin og koselig kirke: Åsane gamle kirke! Etter konserten bød vi gjestene på kaker og kaffe. For anledningen laget jeg cupcakes enda en gang.
Det som er greit med muffins/cupcakes er at det egentlig er små kaker som passer berfekt i hånden og er beregnet på deg og deg alene! Hvis du ikke vil trenger du ikke å dele! Og hvem vil vel dele kaken sin hihihi!

Denne gangen laget jeg faktisk to versjoner helt fra bunnen av. altså ingen lureblandinger denne gangen! Jeg prøvde meg på en helt ny oppskrift på sjokolade muffins. Skulle gjerne ha delt den med dere, men jeg tror jeg skal arbeide videre med den litt først. Den ble alt for mørk i smaken etter min mening. Men de andre som spiste den sa de likte den veldig godt, så den var vel kansje egentlig god? Jeg er derimot ikke så glad i sjokolade kaker generelt så kan være derfor den ble litt for mørk for min smak. I oppskriften skulle det være 1/2 kopp med kakao så det sier jo sitt hihihi. Toppingen derimot kan jeg virkelig slå fast som en av mine nye favoritter! Jeg laget nemmelig sjokolade ganache her også som jeg pisket til krem. Pisket sjokolade ganache minner veldig om sjokolade mousse, og det er jo alltid godt!Ligger ved oppskrift! Resultatet av muffinsene ble i hvertfall slik som du ser til høyre!
Den andre sorten muffins jeg laget var red velvet cupcakes. Jeg brukte den vanlige red velevet opprkriften min til disse. Røren ble kjempe bra! Muffinsene hevet seg fint og fikk en fin og ben overflate! Denne oppskriften smaker bare bedre og bedre for hver gang jeg lager den. Så hvis du ikke får den helt til første gang ikke engst deg for den er ikke lett, men når du får den til er den super god! Jeg toppet disse muffinsene med ostesmørkrem laget av 1 boks Tine naturell, litt melis etter ønske (jeg bruker ca 1/2 pakke) og 1,5dl fløte som jeg pisker å elter lett inn i osteblandingen.

Hvis du har lyst å prøve deg på red velvet kan du ta en titt på oppskriften min HER.

Sjokolade ganache oppskrift til ca 12 cupcakes:
2, 25 dl kremfløte
188g Sjokolade (bland gjerne med mørk og lys sjokolade)

Slik gjør du:

1: Kok opp kremfløten, i det den starter å boble tar du den av platen.
2: Bland så i sjokolade å rør rundt til alt er smeltet. ( ikke ha blandingen på platen når du gjør dette)
3: For å kunne piske den må den være helt kald så sitt den i kjøleskapet i ca 1t.
4: Du må piske i ca 5min for å få rett konsistens. Ikke pisk for mye, da brister den!

Håper du likte denne oppskriften. Jeg elsker den!

Ha en fin dag videre:)