onsdag 31. august 2011

NonSTOP cupcakes!

Da var det tid for et nytt innlegg! Er spennende ting i vente frem over!!! Jeg starter denne uken som konfirmant leder, hvor jeg skal drive en egen bakegruppe! Tenk så gøy!!! Det vil derfor sikkert bli en del kakeinnlegg frem over. Må jo prøvekjøre oppskriftene før jeg lar konfirmantene prøve dem. Skal prøve å ligge ut fort løpende, men kan ikke love noe. Er nemlig også begynt i ny jobb så går en del tid med på det også! Men er skikkelig gøy så da gjør ikke det noe!

Vel i hvert fall! Tenkte at første økt med konfirmantene skulle vi lage nonSTOP cupcakes. Dette er sjokolade muffins som jeg fyller opp med nonstop. Ligger ved oppskriften under så du kan få prøve selv hvis du har lyst. De ble i hvert fall supergode så jeg anbefaler dem på det varmeste! Prøv dem gjerne også varme, da er sjokoladen inni flytende og toppen på muffinsen er blitt karamelisert! Super! super gode!!!

Håper du liker dem like mye som meg:D



NonSTOP muffins:

12 stykker.

113g smør
200g sukker
85g smeltet sjokolade som er blitt romtemperert.
2 egg
3/4ss vanilje essens
1,2dl kulturmelk
3,3dl mel
1/2ts bakepulver
1/2ts natron
1 klype salt
1,2dl vann
1 pakke nonstopp melkesjokolade


Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader celcius.
1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Hell den smeltete sjokoladen i røren. Bland godt på lav fart.
3. Ha i egg. et og et om gangen.
4. Ha så i kulturmelk og vanilje essens og la det blande seg i ca 3 min.
5. Bland mel, natron, bakepulver og salt. Hell det så i røren, men det er nå viktig at du tenker deg om. Du skal nemlig ha i halve blandingen, så vannet etterfulgt av resten av melblandingen. Bland godt i mellom hver ingrediens.
6. Ha i nonstop (etter ønske) i røren før du fordeler i muffinsformer.
7. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 23 min.


Think Pink!








søndag 21. august 2011

Rullekake

Da var det tid for et nytt kakeinnlegg!

Har ikke hatt tid til å bake så mye i det sist! Er så mye som er skjedd! Er begynt i ny jobb så mye å sitte seg inn i. Har vært på RIHANNA konsert! Og denne helgen har koret jeg synger i hatt oppstart. I dag sang vi under student/minne gudstjenesten i Johannes kirken. Etter vår lille trudelutt dro vi på cafe og så hadde vi litt mer øvelse etter det. Da jeg kom hjem hadde min supre mamma laget middag til meg! Og etter middag så var hun så snill å lære meg å lage mamma sin gode gammeldagse rullekake!

Å lage rullekake er ikke så vanskelig bare man vet hva man skal gjøre! Derimot må man jobbe hurtigt etter steketid for å få kaken rullet sammen før den er blitt for kald. Når kaken er blitt kald går det nemmelig ikke lenger å rulle den!

Som barn var rullekake min absolutte favoritt! Jeg kan fortsatt huske hvor utolmodig jeg var når mamma laget kaken. Det virket som om det gikk evigheter å lage den! Må derimot si at jeg i dag trodde det ville gå mye fortere! Og det gjore det også....... ihvertfall en liten stund...... Etter at man har rullet kaken skal den jo stå å kjøle seg ned så den stivner og ikke åpner seg igjen! Og mens jeg sto der å ventet kjente jeg pluttselig den barnslige utolmodiheten skylle over meg igjen! Hvordan kan man la vær å vente når man vet at det man venter på er så godt som det er! Jeg sier la oss glemme ordtaket den som venter på noe godt venter ikke forgjeves og så spiser vi heller kaken med en gang!

Men ihvertfall så ble da kaken ferdig til slutt og her har du da resultatet! Du fikk litt lyst på du også nå ikke sant! Vel ikke frykt for her kommer oppskriften også spesielt til deg!


Mammas super rullekake oppskrift:

150 g sukker
4 egg
1,5 ss vann
1,5 ts bakepulver
112,5 g hvetemel

Oppkokt bringebærsyltetøy etter ønsket mengde.


Slik gjør du:
1. Sitt ovnen på 250 grader celcius.
2. Pisk egg, vann og sukker til eggedosis. Eggedosisen skal være lett og luftig.
3. Mens du lar eggedosisen piskes. Koker du opp bringebærsyltetøyet så det er godt og varmt.
4. Når eggedosisen er klar sikter du forsiktig i mel og bakepulver til røren.
5. Hell så blandingen ut i en smurt langpanne og sitt i ovnen for 5 minutter.
6. Mens kaken stekes ligger du ut bakepapir på bordet som du drysser til med sukker. Viktigt å gjøre med en gang for husk du har bare 5 min på deg!
7. Ta ut kaken etter angitt tid.
8. Nå kommer trikset! Kaken skal ikke stå å avkjøle seg! Du skal vende den om oppå det sukkerdryssete bakepairet med en gang slik at kaken detter ut av langpannen.
9. Løft av langpannen og ta av bakepapiret som henger igjen på kaken fra langpannen.
10. Nå må du skynte deg med å smørre utover syltetøyet og så begynne å rulle kaken.
11. Når du har rullet kaken sammen lar du den stå til den er kald og DA er den klar til å spises!





 Think Pink!

søndag 7. august 2011

Dåpskaken til lille Emilie

Da var jeg her igjen med et nytt innlegg!
Etter en super ferie i Danmark med familien, bar det hjem igjen til et litt anderledes land enn da vi forlot det to uker før. Det har vært en trist periode og de fleste har sørget over noen de kjente eller ikke kjente. Det spiller ingen rolle, det skulle ikke ha skjedd i det hele tatt! Men det er i slike triste perioder det er desto viktigere å glede seg over de gode hendelsene. Og hva er vel ikke mer gledelig og fint enn dåp av en liten prinsesse! Og heldig som jeg er fikk jeg æren av å lage kake!

Denne gangen var det lille Emilie som skulle døpes. Dette er datteren til en av mine nærmeste venninner, så å få lage en av kakene satt jeg virkelig stor pris på. Mor til Emilie hadde tatt en titt på dåpskaken jeg laget til Milla for ikke så lenge siden og ønsket seg en likedan.

Kaken til Emilie ble ikke helt make til den forrige. Vi er alle forskjellige som mennesker og fortjener derfor alle en helt spesiell og egen kake synes jeg. Som den forrige dåpskaken har jeg laget en Red Velvet Cake med maskeponekrem. Kaken er dekket med MMF. Pynten er av sjokolade penslet med spiselig glitter for å gi den et lite BLING! Kaken må jo være prinsessen verdig!
Som du kan se har jeg laget mine typiske sjokoladeroser. Når man har lært seg å lage dem er de ikke så vanskelige. Det eneste hinderet er egentlig temperaturen ute. Er det varmt der du sitter smelter sjokolade lettere og det kan ta lenger tid å lage dem. Jeg anbefaler derfor ikke å lage dem om sommeren, spesielt i hundedagene! Men hvis du bestemmer deg for å lage dem i denne perioden har jeg et supert tips til deg. Frys ned rosene underveis. På den måten smelter de ikke. Det tar litt lenger tid for du må vente litt, men resultatet blir alltid bra og det er jo det viktigste!

Utenom sjokoladerosene har jeg laget noen sjokoladehjerter som jeg har pyntet med. Og så for å få et lite spill i pynten har jeg laget en enkel hvit sjokolade orkide som jeg penslet lett med rosa spiselig glitter. Jeg har også pyntet med noen søte små pynte barnesko fra Nille og pyntesmokker kjøpt i Danmark.

Og vipps så hadde vi en ny kake! Håper du likte kaken! Ligger ved et bilde av dåpskaken jeg fikk lov til å lage til Emilie sin storebrors dåp for 1,5 år siden også!


Think Pink



GRATULERER MED DAGEN!
~~~~~~~~~~<3<3<3~~~~~~~~~~















Marcus