søndag 25. september 2011

Flødeboller ~ kokosboller

Da jeg var på ferie i Danmark denne sommeren, ble jeg utfordret av min kusine sin mann Arne. Han var skeptisk til om jeg kunne klare å lage slike danske flødeboller som vi spiser hele tiden på ferie. Flødeboller er vel bedre kjent her hjemme som kokosboller eller for den del julekyss som de også blir kaldt. Vel ihvertfall så kunne jeg jo selvsagt ikke si nei til en utfordring som denne! Jeg har derfor laget kokosboller!
Kokosboller er egentlig superlette å lage. Krever ikke så veldig store bake kunskaper og heller ikke så mye tid! Resultatet ble utrolig bra spør du meg! De smakte supergodt! og det er det viktigste! Ligger ved oppskriften så kan du prøve selv, for disse er virkelig verdt et forsøk! Kanskje til et barnebesøk, eller bare fordi du har lyst på! For hvem liker vel ikke kokosboller! Prøv dem!




Kokosboller oppskrift:

Du trenger:
4 eggehviter
300 g sukker
0,5 dl oppkokt vann
5-6 gelantinplater
1 pakke Marie kjeks - eller annen type kjeks om ønsket.
250 g sjokolade

Slik gjør du:

1.   Ligg gelantinplatene i kaldt vann så de blir myke.
2.   Pisk eggehvitene til de har fått en lett og luftig masse som er hvit.
3.   Ha i litt og litt sukker. Ca 2ss om gangen.
      La alt sukkeret være løst opp i massen før du tar i mer.
3.   Kok opp 0,5 dl vann.
4.   Når vannet har kokt opp tar du oppi de nå myke gelantinplatene.
      Rør rundt til alt er smeltet sammen å er flytende.
5.   Etter at alt sukkeret er kommet ut i eggemassen, heller du gelantin/vann blandingen forsiktig uti.
      Hell blandingen ut i massen i en tynn stråle. Ikke for mye om gangen.
6.   Plasser utover mariakjeks på et bakepapir.
7.   Ha i det som nå er blitt marengsmasse i en sprøytepose å sprøyt oppå marie kjeksene.
8.   La kokosboller stå i kjøleskapet ca 1t. så de blir skikkelig faste og kalde.
9.   Smelt sjokolade etter eget ønske å pensl kokosboller.
10. La kokosboller stå en stund slik at sjokoladen stivner.

Når sjokoladen er stivnet er de klar til å spises! KOS DEG!




Think Pink!



Flødeboller


Flødeboller

Flødeboller

Flødeboller


Flødeboller

Flødeboller

Flødeboller

Flødeboller

Flødeboller

Flødeboller

lørdag 17. september 2011

Hello Kitty cake


Da var det tid for et nytt innlegg!

Er da begynt i ny jobb, så har vært en spennende tid disse siste 4 ukene. I begynnelsen var det litt rart og jeg kjente jeg savnet veldig mine gamle kolleger på Baluba. Men nå går det veldig bra! En av disse nye som jeg jobber med skulle feire datterens bursdag denne helgen. Og jeg var da så heldig å bli spurt om jeg hadde lyst å lage kaken! Temaet var Hello Kitty og skulle være til en 7 år gammel jente. Jeg kunne jo selvsagt ikke si nei til dette! Så da var det tid for å lage en ny kake! Som tradisjonene tro her i Norge, er sjokoladekake en sikker gjest i barneselskaper. Kaken består derfor av en helt vanlig sjokoladekake, med sjokolade smørkrem.

Jeg har kledd kaken med MMF. Og pynten er laget av sjokoladepasta. Kaken var super lett å lage og tok ikke så lang tid. Jeg merker at for hver gang jeg lager slike kaker nå så går det litt fortere! Og det er jo kjempe greit! Til sammen med steking og pynting kan vi vel si det gikk 4t. Men ikke sammenhengende. Jeg pleier å lage selve kaken et par dager før så jeg får fryst den ned. Da holder den seg fersk til jeg skal bruke den samtidig som at alle smulene som er lett for å komme ikke smuler så veldig. Når man da smører kaken ser den mye finere ut. Det er også lettere å smøre den!



Sjokolade figurene kan du lage et par dager før. De holder seg helt fint så lenge de står KALDT! Har lest på nettet at men kan fryse ned sjokoladepasta å ha i opp til 6 måneder. Men jeg foretrekker da heller helt ferske varer å tar derfor ikke å benytter meg av denne muligheten. Jeg anbefaler det heller ikke. For som med alt annet går også sjokolade ut på dato;)

Håper du likte denne kaken. Veldig kjekt om du har positiv kritikk eller forslag å komme med:)



Think Pink