søndag 30. oktober 2011

Halloween kake og marengs spøkelser!

Happy HALLOWEEN!

Heihei da er det tid for kake igjen! Denne gangen har jeg laget halloween kake OG marengs spøkelser!

Halloween kaken har jeg formet som et greskar, men ikke la deg lure det er en skikkelig kake under pynten. Har denne gangen laget en krydderkake som smaker helt himmelsk! Jeg laget en ostesmørkrem som topping. Det som er greit med å ha en topping under mmf er at mmfen holder seg mye bedre på plass. toppingen virker med andre ord som lim. Som du sikkert forstår av setningen over har jeg pyntet med mmf. Utenom brukte jeg sjokoladepasta til stilken på kaken og sølvperler som pynt.



Som jeg har nevnt tidligere har jeg en egen konfirmant gruppe dette året. Gruppen er en bakegruppe hvor konfirmantene lærer å bake kaker og muffins. Til denne gangens samling skulle vi lage krydderkake- halloween inspirert. Så grunnen for min kake er vel egentlig at jeg måtte prøve meg på en slik kake før jeg kunne lære det vekk til dem. Konfirmantene laget en langpanne, mens jeg har selv laget en rund kake. Ligger ved et bilde av kaken deres også, etter ønske fra dem. Må selv si at kaken deres ble utrolig tøff. Jeg kjøpte inn smågodt som punsj paletter og lakrissnorer og så laget de edderkopper av det til å pynte med på kaken! Brukte en gelepenn å tegnet opp et spindelvev nett også!

Marengs spøkelsene mine har jeg laget etter inspirasjon fra internettsiden Joy og baking. På den siden har de mange gode tips, så virkelig erdt å ta en titt der!

Spøkelsene er superlette å lage! Man blander sammen marengs og spruter spøkelsene ut ved hjelp av en kakesprøyte med ca1,5cm rund tupp. Til øyne kan du bruke enten spiselige sølvkuler eller sukker øyner som du får kjøpt i kakebutikker. Jeg har brukt begge deler. Når du har sprøytet ut spøkelsene og sittet på øyne, lar du spøkelsene står i ovnen i 1,5t til de er faste i formen. Du steker dem på ca 100 grader celsius. Etter at du har stekt dem åpner du døren på ovnen, men lar spøkelsene stå i ovnen natten over. Da blir de best! Prøv dette! Kan ikke si annet enn at det ble mye latter å morro da jeg laget dem! Dette var skikkeliug gøy! Ligger ved oppskrift på marengs btw!




Krydderkke oppskrift.

Slå på ovnen. Den skal være varmet til 180 grader celsius!

Bland alt det tørre sammen i en bolle:
3,5 dl mel
3,0 dl sukker
2 ts bakepulver
0,5 ts Nellik
1,5 ts Ingefær
1,5 ts Kanel

Bland inn 1 egg med det tørre.
Ha så i 1,5 dl melk (jeg bruker laktosefri, men du kan bruke vanlig)
Smelt så 50g smør å ha i blandingen.

Når alt er rørt sammen, tar du røren i en form og sitter den midt i ovnen. Bruker du en rund form slik som meg la den stå i minst 45 min!

Du kan drysse lett med melis over i stede for å bruke ostesmørkrem. Det smaker like godt spør du meg! Så ha på det du liker best selv!


Marengs oppskrift.

Stil ovnen til 100 grader celsius.

Du trenger:
4 eggehviter
0,5 ts vinstein (cream of tartar)
200 g sukker
(0,5 ts essens av eget ønske hvis du vil ha en annen smak)

Visp sammen eggehvitene. Når du er begynt å få luftbobler i eggehvitene tar du i vinstenen. Dette gjør at marengsen holder seg mye bedre når du skal piske den lett og luftig. Når du har begynt å få en flytende hvit litt luftig konsistens begynner du å tilsette sukkeret. En spiseskje om gangen, pass på at allt sukkeret blir oppløst! Jeg pleier å bruke finkvernet sukker da tar det ikke like lang tid. Når alt sukkeret er inni og du har fått en fast/seig hvit masse er "deigen" klar til å puttes i kremerhus og sprøytes ut til spøkelser. Stek dem så slik som jeg har beskrevet over og du vil få perfekte spøkelser i hus!










Happy halloween!

søndag 16. oktober 2011

Cupcakes and Cupcake Sandwich

Hei alle sammen!

Så var vi kommet til siste dag i høstferien og det er tid for et nytt innlegg! Denne gangen skal jeg vise dere noen cupcakes som jeg laget for min mor. Hun skulle ha disse med seg på jobb til sine kollegaer. Om fredagene har de som tradisjon å ta seg en liten kakepuse hvor alle på de forskjellige kontorene samles for litt kos og prat. Denne gangen hadde de ytret ønske om å få noen av mine cupcakes.

Når jeg får bestillinger er det som du sikkert har forstått veldig ofte på en Red velvet cake, dette gjelder også når det kommer til muffins. I det siste er det også blitt en del spørsmål om jeg kan lage nonstop muffins til dem. Jeg laget derfor disse to typene denne gangen. Hvis du ønsker oppskrift på disse er det bare å klikke på navnene som du ser over er merket med annen farge. Da kommer du rett inn på oppskriften!

Nonstop muffinsene har jeg denne gangen toppet med sjokolade ganache. og Red velvet muffinsene har jeg toppet med den vanlige oste smørkremen min.



Noen ganger når man lager muffins/cupcakes blir toppene kanskje litt for høye til å kunne bruke når man skal ha smørkrem på toppen. Når dette skjer pleier jeg å kutte av denne delen. MEN jeg hiver den ikke. Hvorfor i alle dager skulle jeg jo ville det! Det er jo fortsatt kake! Jeg fyller heller disse med fyll etter ønske og smak. og ligger så en ny topp oppå slik at jeg får en cupcake sandwich! Disse små cupcake sandwichene er super gode og så ser de jo kjempe søte ut også! Prøv det du også neste gang!






søndag 2. oktober 2011

Birthday cake Football ~ Jazz Dance ~ Donald duck

Da var det Søndag igjen og tid for et nytt innlegg!

Her i uken fikk jeg plutselig en ny bestilling på kake. Denne gangen var det bestilling på en langpanne som skulle ha 3 forskjellige tema! Kaken skulle nemlig være til 3 bursdagsbarn. En gutt og to jenter. Og siden det er tre forskjellige barn var det også tre forskjellige tema. Temaene var fotball, Donald duck og jazz dans.

Fotball har jeg selv spilt som barn, så om jeg ikke var så god på det selv den gang så vet jeg ihvertfall litt om det. Og som folk flest kjenner jeg også godt til alles kjære Donald Duck. Det var derfor ikke noe problem å skulle gjenskape disse temaene. Trodde jeg!


Jazz dans så jeg for meg at skulle bli vanskeligst, ikke kjenner jeg til denne sjangeren noe særlig og jeg har ihvertfall aldri prøvd det ut selv! Men det viste seg fort at dette skulle bli det temaet som var gøyest å skulle finne inspirasjon til.
Fotball, vel fotball er fotball. Det er spillere, grønt gress, mål og en ball. Ikke så vanskelig! Jeg valgte derimot å gjøre det litt mer utradisjonelt. Jeg droppet spillerene. Blåste opp fotballen og fikk den til å se ut som om den var spent så hardt at den hadde gravd seg ned i gresset. Litt sån komet inspirert kan vi vel si. Rundt hadde jeg plassert litt sjokoladefotballer fra Nille, slik at det skulle se ut som om ballen hadde truffet bakken så hardt at det hadde begynt å sprute fotballer rundt. Jeg toppet det hele med et flagg på toppen av ballen for å markere at bursdagsbarnet var fotballens kong! Fotballen er laget av puffet ris. All pynt er laget av MMF.

Donald Duck temaet besto av en enkel og grei Donald laget av mmf omringet av presanger, fest og moro. Disney tema har lett for å kunne bli barnslig når man lager figurene. Jeg prøvde derfor å tilpasse settingen rundt slik at den skulle passe til barn i skolealder. I tillegg var det en jente som ville ha dette temaet, valgte derfor å gjøre det litt jentete også.

Jazz dans temaet var det som virket vanskeligst i starten. Men som viste seg å bli lettest til slutt. Jeg laget en statue av en danser i sjokoladepasta. Skjærte ut noen enkle instrumentfigurer i mmf og malte på noen noter. Ideen var i ut gangspunktet litt anderledes, men når en langpanne skal deles i 3 sier det seg selv at man ikke har det største arealet å jobbe med. Det er derfor en hvis grense for hvor mye man kan ta med. Samtidig må man også huske på at selv om det er 3 tema så er det bare 1 kake tilsammen , man bør derfor prøve å ha en rød trå igjennom alt man gjør. Hvis du ser nøye etter har jeg derfor prøvd å bruke de samme fargene i alle temaene, slik at de skal kunne smelte sammen på et vis.
Da kaken var ferdig var jeg veldig fornøyd egentlig. Syntes resultatet ble ganske bra. Det ble ikke for mye, men heller ikke for lite. Hadde jeg hatt 3 kaker med 1 tema på hver av dem, hadde jeg selvsagt kunne gjort mer, men det kan man vel alltid med kaker. Som jeg pleier å si "man er alltid sin egen verste kritiker". Så det skal jeg ikke være denne gangen. Så jeg vil heller si at jeg er ganske fornøyd med resultatet! Hvem hadde trodd at en vanlig sjokoladekake i langpanne form kunne bli så mye mer!



Think Pink!