onsdag 30. november 2011

Happy bursdagsuke to me!


23 November!

23 November braket det løs! Da hadde jeg bursdag! 23 November ble jeg et helt år eldre! Et helt år eldre! Det må feires det! Og som den lille prinsessen jeg er skal jeg feires i en hel uke! Og for dere som ikke kjenner meg nå må jo tro jeg er verdens mest bortskjemte vesen som har en hel uke dedikert til meg selv! Men ta det med ro, jeg er ikke det! Jeg er kanskje et lite bursdagsmonster, men det er bare fordi jeg elsker bursdager! Tenk å kunne feire at man har fått levd et helt år til! Livet, livet SKAL feires! Det skal NYTES og leves til det maksimale! Så hvorfor ikke feire med alle man er glade i!?!

Jeg startet feiringen allerede 5 dager før selve bursdagen. Meg og en av mine aller nærmeste venninner Cassandra feiret sammen. Cassie har bursdag nøyaktig 2 uker før meg og i år ønsket vi oss en skikkelig jente bursdag. Planen var å invitere våre felles venninner for et lite vorspill og så byn. Siden vi er novemberbarn på vestlandet var vi jo selvsagt dømt til å feire i uvær. Vanligvis er ikke det en stopper for oss Bergensere, men denne gangen valgte vi å heller bare bli hjemme. Det var super koselig! Vi satt å pratet, drakk litt vin og pratet enda litt til. Ja vi holdt faktisk ut til kl 01.30 om kvelden! Og vi kunne sikkert ha holdt på enda lenger! Med andre ord! Vi hadde en feiring verdig oss prinsesser! Vi hadde en perfekt bursdag <3


Selve bursdagen ble feiret med gaver på sengen og bursdagssang fra mine søte elever tidlig om morgenen. På ettermiddagen endte vi opp med stort familiebesøk sånn helt pluttselig. Mamma hadde invitert de to nevøene våre på besøk, for i gaten skulle det være lystog og det pleier de alltid å være med på. Min kusine skulle derfor komme med dem og så skulle vi spise litt taco før de skulle ut. Vi endte til slutt med å være 10 til bords. Vi spiste taco til middag og kaker til dessert. Jeg hadde vært en tur innom å kjøpt hvit dame på Solbrød. Utenom hadde vi en sjokoladekake også! Og selvsagt masse snop!!! Jeg fikk derfor plutselig en ekstra feiring! Meningen var nemlig at disse 10+1 skulle komme på middagsbesøk på søndagen etterpå for å feire. Ville ha et rolig besøk i år med bare de nærmeste. Og endte opp med dobbelt besøk! Ikke feil det!


lørdag var det ut å spise med verdens beste Baluba gjeng! Vi var på kina restaurant og byn! Storkoste meg! Kunne ikke hatt en bedre feiring! Er alltid like kjekt å være med dem! Er alltid så mye latter og moro når vi samles! Tusen takk for en uforglemmelig og fantastisk kveld!!!!


Søndagen ble som nevnt over også en besøksdag full av kaker! Mamma hadde laget sin supergode ostekake og bløtekake! Jeg laget en Red Velvet Cake for anledningen! Jeg hadde også laget Cake Pops for første gang. Skal blogge om dem senere så hold øynene åpne!

 På mandag hadde vi kake besøk av naboer. Da gikk vi løs på det som var igjen av kaker. Så som dere ser har jeg ikke bare bursdag, men bursdagsUKE! Og jeg elsker det! Vi lever bare en gang så la oss nyte det og la oss feire det!!!!

Tusen takk til alle dere som var med å gjøre min bursdag helt uforglemmelig! Takk for alle fine hilsner på mobil og FB! OG takk for superfine gaver dere!!!!













søndag 20. november 2011

40 Års bursdagskake

Som en del av dere alt vet har jeg begynt i ny jobb, og med nye jobb får man også nye kollegear. På den nye jobben pleier vi å feire hvis noen har rund dag. Denne gangen var det en av dem som jobber på mitt kontor. Jeg ble derfor spurt om jeg ikke kunne lage en kake til feiringen som fant sted på fredag i lunsjpausen. Jeg sa selvsagt ja til dette å laget en av mine favorittkaker. Red velvet cake! Jeg vet ikke hva som er det beste med kaken, at det egentlig er en sjokoladekake uten å være så alt for sjokoladekake aktig (liker ikke sjokoladekake noe særlig egentlig) ELLER at det er en litt småsøt kake kombinert med ostekrem. ELLER bare det at selve kaken er RØD ikke vet jeg, men sykt god er den i hvert fall!!!

Som en del av dere også sikkert har fostått er jeg veldig allergisk mot nøtter så alle mine kaker er nøttefri. Jeg tåler Mandler, men holder meg helst unna det også hvis jeg kan! Jeg dekker derfor nesten aldri mine kaker med marsipan. Jeg gjorde heller ikke det denne gangen. Jeg brukte derfor min vanlige MMF til å dekke kaken med. OG til pynten brukte jeg sjokolade pasta. Jeg synes sjokolade pasta er bedre å bruke til pynt enn MMF, men MMF er bedre til å dekke kaken med enn sjokolade pasta.

Jeg laget sjokoladeblomster som jeg pyntet med. Både roser og fantasiblomster ble laget. For å få den rette fargen på blomstene brukte jeg hvit sjokolade pasta som jeg farget med Wilton sine pastafarger. Jeg brukte også Wilton sine sukkerperler. Da jeg var ferdig med å pynte gjenstod det bare en ting, å skrive navn og alder på bursdagsbarnet! Kakaen var som alltid supergod og den gikk fort unna på lunsjverelset. Jeg anbefaller dere virkelig å prøve denne kaken selv! Jeg måtte kutte av litt fra sidene på kaken så den fikk plass på serveringsfatet. Jeg skal nå ut på kjøkkenet å prøve meg på cake pops av restene! Aldri laget det før så wish me luck!







Think Pink <3

mandag 14. november 2011

Disney Tinkerbell cake

~Tingeling kake~
Hei alle sammen! Da var det blitt ny uke IGJEN! Tiden går så alt for fort! Ta for eksempel Julen! Det er 40 dager igjenn til Julaften! 17 dager til første kalender dag! OG 13 dager til første søndag i advent! JA tiden går fort, så alt for fort! Den går faktisk så fort at verdens beste prinsesse fylte hele 3 år i går! 3 år!!! Tiden flyr! Go jenten er blitt stor! OG det må jo selvsagt feires med kake og presanger! Jeg ble derfor spurt om ikke jeg kunne lage en Tinkerbell aka Tingeling kake for anledningen! Dette sa jeg selvsagt ja til!

Jeg laget en sjokoladekake i langpanne, og dekket den med sjokoladesmørkrem samt MMF. Pynten laget jeg som vanlig av sjokoladepasta som jeg farget i de fargene jeg hadde lyst på. Utenom brukte jeg en del forskjellig kakepynt for å gi den det lille ekstra.


Kaken i seg selv var veldig lett å lage, men ble fort litt mer spesiell. Noen av dem som skulle spise kaken er allergiske mot gluten, så vi valgte å lage den glutenfri! Dette er jo ikke noe problem, man bytter jo da bare ut det vanlige melet med Toro glutenfritt kakemel! Hvis man synes det er litt tungvint å ikke egentlig gidder å lage fra grunne av, kan man jo altid bare bruke en 1-2-3 Langpannekake pose fra Toro, den er også glutenfir! Men husk å les bakpå TILFELLE noe skulle skje! Pluttselig kan de endre på noe så alltid les bakpå produkter hvis DU er alergisk!

Ihvertfall tilbake til den glutenfrie kaken! Som sagt er kaken i seg selv lett å gjøre om på, det er derimot litt verre med strøpynt som man får kjøpt i butikkene! Det er kansje ikke så mange som vet dette, men en del av disse kakepyntene inneholder gluten!!!!! Og hva i alle dager gjør man da?!? Man kan jo ikke pynte kaken med det! Man vil jo ikke at noen skal bli syke! Så HVA er løsningen? Jo det skal jeg si deg! Les bakpå hva de forskjellige inneholder! Noen av merkene bruker maismel i stede for hvetemel heldigvis! Jeg fant ut at Willton for eksempel ikke hadde gluten i sine produkter. Ihvertfall ikke de JEG hadde tilgjengelig. Men som jeg sa tidligere les bakpå så du er sikker!




Vel resultatet ble ihvertfall slik til slutt! Håper du likte kaken!















 
Hipp hurra for bursdagsbarnet :)


~Think Pink~

søndag 6. november 2011

Pirates of the Caribbean cake


HIPP HIPP HURRAAAAA!!!!!! I dag er verdens beste god gutt 9 år! Tantes store stolthet! Tenk hele 9 år er han blitt!!! Og DET må jo selvsagt feires! Og feiring har det virkelig blitt! Startet helgen med barne besøk fredag etterfulgt av voksenbesøk lørdag! Og når det er tid for feiring er det også tid for kake! God gutten har i den anledning spurt om ikke jeg kunne lage en Pirates of the Caribbean kake til ham, som han skulle ha i besøkene. Dette kunne jeg jo selvsagt ikke si nei til!

Jeg startet med å lage en helt vanlig sjokoladekake (bursdagsbarnets favoritt kake). Denne dekket jeg først med sjokolade smørkrem og så la jeg på MMF som lokk. Jeg hadde farget MMF i to forskjellige farger. Den ene farget jeg lyseblå slik at den skulle se ut som sjø. Den andre farget jeg lyse brun med hint av litt gult i for å representere sandkanten langs havet. Jeg la så et tynt jevnt lag med blå gele på toppen av havet for at det skulle se mer reelt ut. Jeg brukte blå farget gelepen for geleen. Altså ikke vanlig spise gele, men skrive gele. For å gjøre sanden mer realistisk fant jeg også frem litt brunt sukker som jeg hadde i skapet å strødde over det lysebrune mmf lokket.

Jeg laget også et skip, mer nøyaktig sagt så laget jeg The Black Pearl. Skipet laget jeg av puffet ris og marshmellows. Jeg bygget plater av dette oppå hverandre og så skjærte jeg til for å få rett fasong på skipet. Da jeg hadde fått til den rette formen brukte jeg trepinner for å lage til rekverket. Etter at jeg hadde fått skipets form nøyaktig slik jeg ville smurte jeg den inn med sjokolade smørkrem og så kledde jeg den inn i sjokolade pasta. Dette var derimot ikke så lett som jeg ville ha det til. Jeg hadde brukt en annen type sjokolade denne gangen enn det jeg pleier. Sjokoladen var for mørk i smaken, og da jeg hadde laget til sjokolade pastaen smuldret den litt opp når jeg skulle bruke den. Den var rett og slett for tør! Lærdommen av dette! IKKE BRUK LANDLORD sin sjokolade når du skal lage sjokolade pasta. Bruk heller de "dyre" merkene. Kvalitet fremfor kvantitet! Jeg brukte også litt hvit sjokolade som jeg farget gult "gull".


Da skipet var ferdig kledd var det tid for å finpusse. Jeg har en del utstyr fra wilton som er beregnet på bruk når man lager sukker blomster. Jeg brukte det ene vertøyet til å lage tremønster på sjokoladepastaen, slik at skipet skulle se ut som et ekte tre skip. Jeg penslet så over alt med brunt glitter pulver. På det gule penslet jeg med gullglitter. Dette gjore hele skipet! Skipet så plutselig mye mer realistisk og gammelt ut! Prøv det!

Skipet var klart så jeg sjøsatte det rett og slett på kaken. Men jeg var ikke ferdig der! Jeg laget rett og slett også et lite sjømonster som prøvde å ødelegge skipet! Har du sett filmene? I så fall vet du at dette skjer i den ene filmen! Monsteret laget jeg av hvit sjokoladepasta som jeg farget grønn. Til øyne og munn brukte jeg rett og slett litt gummi snop! Resultatet ble som du ser et ekkelt bleksprut monster.

A nå tro du nok sikkert at jeg er ferdig! Men neida det komme mer! Man kan jo ikke ha en pirates kake uten selveste Jack Sparrow!!! Jeg tok meg derfor en tur i leketøys butikken å kjøpte inn en figur. Jeg kunne selvsagt prøvd å lage den selv, men la oss være realistisk! Man tuller ikke med Jack Sparrow! Så tok ikke sjangsen på det + at dette ble jo da en av bursdagsgavene til godgutten også!

Min kjære mor var super snill å smeltet litt hvit sjokolade for meg som vi fordelte i noen sjokolade støpere som jeg hadde kjøpt inn. Resultatet ble hvite dødninge hoder! Til øynene brukte jeg sukkerperler i forskjellige farger. Jeg la disse og litt sjokolade penger (køpt på Nille) rundt på kaken og PUFF der var vi ferdig!

Til denne kaken fikk jeg god hjelp av min mor! Min søte snille mamma er verdens beste assistent å ha når jeg lager kaker. Hun gjør som jeg sier og når det er noe hun ikke er enig i gir hun beskjed! Det er ikke alltid at jeg har de beste løsningene. Når man står med en stor kake er det godt å få andres synspunkter også på saker og ting. Og så må jeg jo nevne at det er jo fra henne jeg har lært å bake! Så finnes vel ikke noen som er bedre å ha som bakepartner enn henne!

Håper du likte kaken! Think pink!