søndag 25. mars 2012

Prinsesse slott kake

Heihei!

klar for et nytt blogginnlegg? DET er ihvertfall jeg! For i dag skal jeg faktisk blogge om en prinsessekake!!! Ja du leste rett! EN PRINSESSEKAKE! Har laget en sånn kake før, men det var helt i oppstarten, altså før jeg egentlig var begynt å lage slike kaker så hadde ikke så veldig peiling da hehe! Men NÅ fikk jeg da muligheten til å lage en ny og denne gangen skulle den bli helt slik som jeg egentlig så for meg den første!

Kaken er en 2 etasjers sjokoladekake + 4 små kaker på siden. Jeg brukte dobbel kakerøre på dette. Fordelte røren i 2: 24cm i diameter springformer + 1: 12cm i diameter springform og i 4 XL amerikanske muffinsformer.

24cm springformene danner grunnlaget for nederste del av kaken. Jeg har fyllt kakelagene med sjokoladesmørkrem. Etterpå satt jeg på den lille kakedelen som er laget i den 12cm i diameter springformen. Denne kaken delte jeg i 2 først slik at jeg hadde også sjokoladesmørkrem imellom lagene der også. Etterpå smurte jeg inn hele kaken med mer sjokoladesmørkrem og dekket den med hvit og rosa MMF.

Tårnene er laget av de 4 små sjokoladekakene i muffinsformer. Jeg tok dem ut av muffinsformene og smurte dem først med sjokoladesmørkrem og så dekket jeg også disse med rosa MMF. Etterpå satt jeg på spirer på tårnene. spirene er laget av iskjeks som er dyppet i glasur og så overstrødd med kakestrø. Disse kakestykkene er festet til kaken etterpå slik at de en enkeltstående kakestykker. Jeg pyntet med noen gule blomster nede ved kanten av tårnene for å skape en helhet til resten av kaken.

Prinsessen på toppen er også laget av MMF. For at prinsessen skal kunne sitte skikkelig på kaken uten å falle sammen laget jeg denne dagen før å lot den stå ute på kjøkkenbordet over natten. Da tørker MMF litt slik at figuren blir hard. Lar du den stå inne i kjøleskapet vil den "smelte" litt når den kommer ut i det varme rommet igjen og den kan falle sammen. Man må huske på at MMF har en myk konsistens, den er jo laget av smeltet marshmellows og det vet vi jo alle at er klissete og ikke minst veldig mykt! ;)

Da hele kaken var satt sammen, begynte jeg med pyntingen. Jeg har på denne kaken brukt forskjellig kakestrø. jeg har brukt fargete sukkerkuler og farget sukker som pynt. Jeg penslet også hele kaken med spiselig glitter etterpå for at kaken skulle skinne ekstra godt!

Kaken er laget til verdens beste godjente! Hun viste ikke om kaken så oppdraget mitt ble å lage noe så jentete som mulig, men samtidig ikke for barnslig. Noe som skulle overraske, men også være helt perfekt for henne og ikke minst det skulle være rosa tema!

kaken ble som du ser her på bildene. Håper du likte den!


Think Pink!













søndag 18. mars 2012

Baby shower cake

Hei alle sammen!

Da har jeg vært på mitt aller første baby shower besøk! Og det ble holdt for selveste Cecilie! Besøket var en overraskelse så Cecile hviste ikke noe om det. Marina som da var arrangøren av det hele hadde fikset både gaver og en stor "kake" laget av bare bleier! Hun hadde fått samboeren til Cecile med på det hele også, så det var lite og ingenting å gjøre bortsettfra å stille opp med godt humør og en god latter på lur! Jeg derimot stilte også med kake etter at Marina spurte meg om jeg kunne lage en og som tradisjonen tro gjore jeg selvsagt det! Både Marina og Cecilie har jeg blitt kjent med igjennom jobben min på lekelandet Baluba, så mer enn noen andre har vel disse jentene vært mine forsøkskaniner når jeg har bakt! I besøket var også en del av de andre god jentene fra Baluba, så stemningen var på topp og alle koste seg supermye!

Da jeg skulle til å lage kaken var det et viktigt spørsmål som dukket opp! HVILKEN type kake skulle jeg lage?!? Så da gikk jo selvsagt spørsmålet rett til Balubajentene og svaret jeg fikk var klart! Red Velvet Cake. Jeg må helt ærligt si at jeg ble egentlig litt overrasket over dette svaret. Etter å ha laget denne kaken veldig mange ganger nå antok jeg egentlig at de var litt lei den, men slik var det hvist ikke! Ikke at jeg ikke forstår dem, for Red Velvet er jo virkelig blitt en av mine favoritt kaker. Sjokoladekake, uten å være helt sjokoladekake. Saftig og god og så på toppen av det hele er den toppet med ostesmørkrem og farget rød!, må jo bli en suksess! Og det blir den forsåvidt også alltid! Har ikke møtt et menneske enda som har sagt at de ikke liker den, men hvem vet det kan jo være fordi de ikke tørr å gi beskjed eller? hehehe

Nei kaken ble ihvertfall en red velvet kake med ostesmørkrem som fyll. Jeg dekket kaken med MMF (Marshmellow fondant). Først dekket jeg den med hvit MMF og etterpå laget jeg til blå MMF som jeg brukte til bord og bokstavene. I tillegg laget jeg små kosedyr av MMF i forskjellige farger. Når jeg skal ha farget MMF bruker jeg helt vanlig MMF som jeg tilsetter med gele kondittorfarger. Jeg bestemte meg for å lage giraff, bamse, elefant og tiger så fargene jeg brukte til dette var gul, brun, blå og rød. For å få orange blander jeg gul og rød!

Da jeg hadde satt sammen alle de forskjellige delene på kaken så jeg at den trengte det lille ekstra, jeg fant derfor frem sølvsukkerkulene mine å la utover på kakelokket. Dette lille ekstra gjore hele kaken til en helhet og jeg ble super fornøyd!

Her er resultatet! håper du likte den! Gi gjerne en tilbakemelding det er alltid kjekt å få;) Til neste gang.....


Think Pink!










søndag 11. mars 2012

Musikk kake

Hei alle sammen! Hatt en fin helg?

Jeg har hatt en super helg! I går feiret vi verdens beste fetter som fylte 30 år!Hipp hipp hurra!!!

Men nå er det ny dag og tid for et nytt blogg innlegg her på siden! Dagens kake er en musikk inspirert kake! For et par uker siden var jeg på korball, med sangkoret jeg går i. Jeg hører til noe vi kaller korskolen og i korskolen er det mange forskjellige kor, det er barnekor, ungdomskor, voksenkor og ikke minst det koret jeg går i som er et kor for oss i studentalder + et par år til;) I år bestemte korskolen at alle korene skulle samles for et lite korball hvor vi spiser, opptrer for hverandre, prater sammen og koser oss. For anledningen var jeg blitt satt opp på baketjeneste, så da syntes jeg at det eneste rette å gjøre var å lage en kake med musikktema.

Kaken er en helt vanlig sjokoladekake som jeg for anledningen dekket med sjokoladeganache. Etterpå dekket jeg den med MMF og pyntet den med sukkerkuler og stjerner. Jeg tegnet notelinjer med spiselig mattusj og brukte sukkerkulene som noter på notelinjene. Jeg laget en G-nøkkel av MMF og malte den med spiselig sølvmaling. Jeg laget så til pianotangenter som jeg limte på rundt kanten av kaken som bord.

Resultatet ble som du ser på bildene. Var en utrolig gøy kake å lage! Er ikke hver dag du kan få lage ditt eget notebilde av kake, eller ditt eget piano av kake! Kaken smakte også veldig godt så prøv gjerne selv å bruk sjokoladeganache som fyll i sjokoladekaker! Men husk på hvis du bruker dette bør du lage en mørk sjokoladekake, milde sjokoladekaker som er veldig søte vil ikke smake godt med denne typen krem, den ideelle kaken for slik krem er Devils foood cake hvis du spør meg!

Ha en fin helg videre og ikke minst en super fin uke! Titt gjerne innom igjen snart, for om ikke så lenge kommer det et nytt kakeinnlegg!Til neste gang.......



Think Pink!















søndag 4. mars 2012

Hello Kitty cake

Hei alle sammen!

I forrige innlegg blogget jeg om min kjære nevø sin Finn McMissile bursdagskake. Jeg nevnte også da at han feiret denne store 5 års dagen sammen med 3 andre barn. 2 gutter og 1 jente. Det sier jo seg selv da at denne lille jenten var i undertall og at guttenes kakeønske ville slå igjennom så da bestemte jeg meg for å lage en helt spesiell kake bare til henne. Alle både barn og voksne fortjener en helt spesiel kake på sin bursdag, det er jo tross alt deres dag! Jeg laget derfor en liten Hello Kitty kake til henne.

Kaken består av sjokoladekake med sjokolade smørkrem, slik som den andre kaken også var. Meningen med kaken var at denne lille skulle være til henne helt alene, kaken er derfor laget i en rund form med 15 i diameter, så det er ikke storekaken det er snakk om, men stor nok for en person!

Jeg dekket kaken med blå MMF, til pynt laget jeg en regnbue av farget sjokoladepasta og hvite skyer av MMF. For å gi kaken en  finere kant nede har jeg laget en liten perlekant av hv ite sukkerkuler rundt. Jeg har brukt Wilton sine denne gangen.

På toppen av kaken laget jeg til en Hello Kitty figur i MMF. Rundt hello Kitty pyntet jeg med gule blomster og rosa hjerter laget av sjokoladepasta. Etterpå penslet jeg hele kaken og all pyntene med spiselig glitter for å gi kaken det lille ekstra. Spiselig glitter en utrolig greit å kunne bruke på alle type kaker. Glitteret er ikke så veldig synlig med mindre man ser nøye etter, men uten glitteret så ville kaken ha sett utrolig mye mer kjedelig ut. Det er litt merkelig, men selv om man ikke kan se glitteret tydelig så glittrer det opp kake og pynt uten tvil!

Som dere ser så ble ihvertfall resultatet av kaken slik som på bildet. Selv ble jeg superfornøyd. En liten søt kake til en liten Prinsesse på sin bursdag, det er slik det bør være!

Som du sikkert har sett har jeg nevnt en del ganger i mine innlegg at jeg bruker sjokoladepasta når jeg lager pynt. Og i det siste er det en del som har spurt meg hvordan jeg lager dette. Tenkte derfor å ligge ved oppskriften som jeg pleier å bruke.



Think Pink!



Sjokoladepasta oppskrift.
200 g Sjokolade (IKKE bruk billig sjokolade! Bruk skikkelig da blir resultatet best!)
100 g Lys sirup


Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen i vannbad. Når den er smeltet helt sitter du den til avkjøling i ca 5 min.
2. Når sjokoladen er avkjølt (ikke kald fortsatt varm) har du i sirupen, rør godt til det blir en fin masse og alt er blandet seg.
3. Ha plastfolie i en skål og ha sjokoladeblandingen oppi. Dekk hele sjokoladeblandingen med plastfolie, slik at den er godt innpakket.
4. La sjokoladeblandingen stå i kjøleskapet til den er stiv, dette tar ca 3t, men jo lenger du lar den stå jo lettere er den å jobbe med siden!
5. Før du skal bruke sjokoladepastaen vil den være helt stivnet, ha den derfor i mikroen i ca 10 sekunder. Den blir da lettere å kna. Men husk sjokoladepasten smelter fort så ha den IKKE for lenge i mikroen!