søndag 29. april 2012

1 års dag ~ Klovnekake

Hipp hipp hurra for 1 års dag!

Her om dagen fikk jeg en liten melding på mobilen fra en veninne som lurte på om jeg kunne lage en liten bursdagskake til en liten prinsesses første bursdag! Temaet skulle være klovner og kaken en hvit dame, men hvordan den skulle se ut kunne jeg velge selv. Har tidligere laget dåpskake til den lille og kunne selvsagt ikke si nei til å lage hennes første bursdagskake heller! Jeg satt meg derfor ned med en gang for å planlegge!

klovnetema er jo et kjempe artigt tema å jobbe med, så jeg hadde det veldig gøy da jeg laget til pynt. Jeg søkte først litt på nettet for å finne litt inspirasjon, og må virkelig si det var mange fiiiine kaker der ute!!! Virkelig mange med stort talent må jeg si! Men til slutt så fant jeg da ut mit eget lille tema.

Jeg bestemte meg tidlig for å lage en kake fylt med klovner som gjorde akrobatiske øvelser. Klovnene fant jeg faktisk inspirasjon til på nett, men endret på dem litt så de skulle bli slik jeg ønsket å ha dem. Da jeg hadde laget ferdig klovnene så jeg at jeg trenkte noe ekstra for å gjøre kaken hel! Jeg laget derfor også noen små dyr, slik at man skulle få litt sirkusfølelse. Jeg stakk også ut stjerner i forskjellige størrelser og farger for å pynte med. Noen av stjernene ønsket jeg å bruke som navneskilt. Jeg satt derfor sammen 2 og 2 stjerner med en trepinne imellom. Slik at det blir nesten en kjærlighet på pinne. Pinnen dekorerte jeg også. Og på limte jeg også på de forskjellige bokstavene i navnet til den lille.

Jeg valgte å bruke de samme fargene på all pynten for å kunne skape en god balanse imellom de forskjellige elementene.

Jeg har denne gangen brukt hvit fondant med vaniljesmak som jeg kjøpte på hobbybutikken Panduro. 250g koster 39kr og det holder til alle figurene du ser på min kake her! Hvis du lar fondantfigurene stå ute i romtemperatur over natten vil de også stivne og det er jo kjempe greit når man skal for eksempel lage sløyfer som man ønsker at skal være store og luftige!

Slik lager jeg hvit dame!
Kaken er som nevnt en hvit dame. Når jeg lager hvit dame pleier jeg å lage egen sukkerbund. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på sukkerbunn, men vi sverger til en helt vanlig ukeblad oppskrift. Grunnet at dette ikke er min egen oppskrift ligger jeg den ikke ut, men tipset mitt er å ta en titt i ukebladene når de har med kake hefter. Da har de alltid med en sukkerbunn oppskrift! Utenom dekker jeg alltid en av de forskjellige sukkerbunn lagene med bringebær syltetøy. (bare den ene siden!) Ikke dekk dem med for mye syltetøy, tenk deg at det skal bare være et tynt lag som ligger forsiktigt oppå kaken, det skal IKKE flyte! Etterpå pisker jeg 2 beger med kremfløte som jeg smører kaken med. Her kan du godt bruke ca 1cm-2cm høyde på hvert av kremlagene, men dette velger du etter eget ønske:) Til slutt kjevler du ut ca 500g fin marsipan og dekker kaken med. Ha litt tykkelse på lokket 3-4mm slik at den ikke sprekker!

Vel det var det jeg hadde å komme med denne gangen! Håper du likte kake! kom gjerne med tilbakemelding;)



Think Pink






















onsdag 18. april 2012

Hot blueberrys

Heihei!
Begynner å bli en stund siden nå, men her er jeg! Og jeg er klar for et nytt innlegg! Denne gangen er det blåbær som står i vinden! Fant en super oppskrift for en stund siden som hørtes sykt god ut! Så hva i alle dager skulle jeg gjøre..... Jo det er jo virkelig bare en ting å gjøre! Prøve den! Så det var nettopp det jeg gjorde! Jeg laget denne faktisk før påske, men på grunn av at jeg har vært syk, kommer denne ikke ut før nå. Men nå er den her!!!

Tenk deg! blåbær på en seng av vanilje muffins. Og til dyne smuldrepai! Alt stekes sammen i ovnen og resultatet blir en fantastisk varm blåbær pai som selvsagt serveres med is! Passer perfekt som litt kosemat om kvelden! Men det holder som oftest med 1 porsjon pr. person. Er ganske mektig!

Den opprinnelig oppskriften fant jeg på www.joyofbaking.com, men har pyntet litt på den for å gjøre dem litt mer meg. Ligger med min egen oppskrift så kan du selv prøve om du har lyst!

Til denne oppskriften har jeg brukt små ild faste former som tar ca 1,5-2 dl. Og jeg fikk laget 6 slike. Så oppskriften er ikke så stor, men som sagt er det mektig og det holder som oftest med bare 1 til hver person. Jeg laget dette like før påske og siden det ikke er helt blåbær sesong her i landet nå, brukte jeg frosne blåbær. Jeg tinte blåbærene på forhand slik at jeg kunne få med meg blåbærsaften som titter frem etter at de er tint. Blåbærsaften brukte jeg i både røren, men også som pynt etterpå. Når man har slike naturlige og gode ingredienser tilgjengelig, må man jo bare utnytte det til sitt fulle! Jeg personlig synes blåbærsaften var med på å gjøre blåbærpaien saftigere. Vi må huske på at både muffins, og smuldrepai er ganske tørt i seg selv, så litt saft til å trekke inn i deigen helper veldig på!

Vel nå har det vært nok snakk om oppskriften, nå er det på tide å få den hele, så her kommer den!




Hot blueberrys/ varm blåbærpai oppskrift


Pisk 56g mykt smør og 65g sukker hvit med en mikser.
Ha så i 1 egg og 1/2 ss vanilje essens. Bland godt sammen!
Etterpå blander du 130g mel, 1ts bakepulver og 1/4 salt sammen i en bolle og ha i smørblandingen.
Ha først i halve melblandingen og bland så med 1,2dl melk. Etter dette har du i resten av melblandingen. Resultatet blir en fin liten muffins røre. Fordel den så i formene. Ca 1/4 av formen skal fylles.


Ha de tinte blåbærene+ blåbærsaften fra posen i en skål. ca 500g blåbær.
Bland så i 1ss mel og 2ss sukker.
Ha så blåbærblandingen i kakeformene dine oppå muffinsdeigen.
Ha i ca 2/4 av formen.
Nå skal du ha fylt 3/4 av formen tilsammen!


Til slutt er det tid for litt smuldrepai på toppen.
I en bolle har du i 56g kaldt smør, 50g hvitt sukker og 50g brunt sukker + 60g mel.
Kna blandingen sammen, men ikke til deig! Forestill deg en konsistens i likhet med knuste kjeks.
Strø smuleblandingen over blåbærene i kakeformene. ca 1/4 av formen.
Nå er blåbærpaien din klar til å stekes!


Stek midt i ovnen på 180ᵒC i ca 30-35min.


Etter at blåbærpaien er ferdig, la stå i ca 5-10 min før du serverer med is.
Da vil paien være passe varm så man kan nyte den uten og brenne seg!

Lykke til med utprøving og håper du liker denne like godt som jeg gjorde!



Think Pink!











søndag 1. april 2012

Påske cupcakes ~ Marshmallow cupcakes

God påske alle sammen!!!

Da var det endelig ferie igjen! Og den skal virkelig nytes med god mat, familie og venner! Ja faktisk så har jeg alt kost meg litt allerede for i går/natt til i dag var jeg på mimrefest med godjentene fra ungdomsskole tiden! Vi drakk, vin, spiste snop, chips, dipp og ikke minst cupcakes! Vi hadde alle med oss litt forskjellig som vi skulle kose oss meg, så for anledningen laget jeg cupcakes. Jeg laget faktisk marshmallow cupcakes med biter av hvit sjokolade i, toppet med strawbarry/raspberry marshmallow frosting!

Jeg var ganske skeptisk til disse marshmallow cupcaksene fordi jeg har prøvd å ha i marshmallow biter før når jeg har laget cupcakes og det har aldri gått bra! Derimot fant jeg ut at jeg skulle heller dele bitene opp i små stykker denne gangen og da gikk det helt fint! Trikset er med andre ord å ikke ha for store biter. Bruk heller så små biter som mulig! Når du bruker store biter har de en tendens til å blåse seg opp inni ovnen, som igjen gjør at røren blir presset ut av formene fordi det ikke er mer plass! Og ja du kan vel selv tenke deg til hvordan det blir seende ut etter et slikt eksperiment!!!

Cupcaksene ble ihvertfall veldig gode! og toppet med frosting enda bedre! Hvis du ønsker å lage disse selv kan du ta en titt på oppskriften jeg ligger ved. Jeg vil derimot anbefale deg at hvis du har planer om å spise dem nett som dem er uten frosting er de best uten den hvite sjokoladen, men med frosting synes jeg du bør ha i sjokoladen. Hvit sjokolade har nemlig en veldig bestemt smak og ofte kan den overkjøre andre smaker. Dette er tilfellet når man har små marshmallow biter i røren, da forsvinner den smaken på grunn av sjokoladesmaken, men med marshmallow frosting i tillegg så ble smaken helt perfekte! Da ble det verken formye eller forlite;)

Jeg prøvde en Marshmallow frosting som jeg fant på Rachel Ray sin nettside! Men jeg endte fort opp med å endre en del på den! Jeg personlig er ikke så glad i vanlige smørkremer og denne frostingen virket veldig smørete med over 200g smør ble det formye for meg. Jeg kuttet derfor ned til 150 g. I ettertid vill jeg nok ha kuttet det til bare 50 g. Men hadde jeg gjort det, hadde ikke frostingen blitt slik som den ble, for til slutt ble den utrolig god! Minnet litt om jordbær is, med et hint av bringebærsmak!Ligger ved oppskrift til den også jeg!

Vel resultatet ble ihvertfall som du ser her! Og som du sikkert ser har jeg også toppet hver cupcake med påskesjokolade og farget ,.kakestrø for å gi dem litt påsketema!


Think Pink!









Marshmallow cupcakes med hvit sjokolade oppskrift:

Du trenger:
113g smør
175g sukker
2 egg
1 ts vanilje essens
270g mel
1/2 ts bakepulver
10 Marshmallows
100g hvit sjokolade00


Slik gjør du:

Ha i rom temperert smør i en mikser og pisk i 1 min.





Ha så i sukkeret i smørblandingen og pisk til alt er lett og luftig.




Etter at smørblandingen er klar har du i egg. Ha i et egg om gangen og pisk godt mellom hver.




Tilsett 1ts vanilje essens i smør/egg blandingen.





Bland mel og bakepulver i en bolle. Ha det så i røren. Husk bare litt om gangen da slipper du klumper!




Kutt opp 10 marshmallows i små biter og bland inn i røren.




Gjør så det samme med den hvite sjokoladen.
Nå er røren klar å det er bare til å fordele i ca 14 muffinsformer.
Stek muffinsene i 20-25 min på 175 C










Strawbarry/raspberry marshmallow frosting:

Du trenger:
 226 g smør
 1 cup melis 186 g
 1 glass Marshmallow Fluff. (Jeg brukte dennegangen med jordbærsmak. Du får kjøpt dette på ICA.)

Slik gjør du:
1. Pisk smøret hvit.
2.Ha i 1/4 del av melisen. Etter at dette er godt blandet har du i resten.
3. Ha så i  Marshmallow Fluff.