mandag 28. mai 2012

Pavlova med sjokolade og friske bær!

Heihei!
Ja da var det gått en stund siden sist innlegg! Jeg vet jeg skulle ha blogget for lenge siden! Men her har det skjedd så mye rart og tiden har bare flydd av sted uten å vente på meg! Ofte skulle jeg ønske at døgnet hadde minst 6 timer ekstra slik at det ble tid til alt jeg ikke egentlig har tid til! Og ikke minst tid til litt ekstra søvn! Enig med meg? :D

Etter å ikke ha blogget på 2 uker har jeg plutselig 4 kaker å blogge om, så hold øynene åpne for her kommer det til å dette inn innlegg de kommende ukene. Og jeg starter rett og slett med årets 17 Mai kake!

De siste årene har jeg laget hvit dame til 17 Mai. Så i år ville jeg prøve meg på noe helt nytt. Noe jeg aldri har laget før! Noe som jeg faktisk ikke visste hvordan smakte! MEN som jeg har hørt veldig mye om! PAVLOVA med friske bær!

Da jeg holdt på å lage kaken, var jeg ganske spent på resultatet. Jeg har laget marengs en del ganger og viste at i utgangspunktet skulle det være ganske likt som pavlova. Men siden det skulle tilsettes maismel var jeg litt usikker. Resultatet ble derimot kjempe bra! Kaken smakte himmelsk og da 17 Mai besøket var over, var det ikke mer igjen!

Siden jeg laget kaken til 17 Mai, valgte jeg å bruke blåbær, bringebær og jordbær på toppen. som fyll hadde jeg pisketkrem med ekte vaniljesukker i. Dermed fikk jeg frem våre kjære farger! RØDT, HVITT og BLÅTT!

Ligger ved oppskriften så kan du jo lage den selv om du ønsker!

Ha en fin uke, og husk hold utkikk for snart kommer det et nytt innlegg;) Klarer du ikke å vente kan du også alltid ta en titt på facebook siden til Think Pink! Vi er nå 54 medlemer! Bli med du også da!https://www.facebook.com/#!/katrinethinkpink




Think Pink!



Oppskrift på Pavlova ~ the Think Pink way!




Varm stekeovnen til 120ᵒC
Pisk 6 eggehviter stive.


Tilsett så 270 g sukker. 1 og 1 ss om gangen.


Pisk egg og sukker til alt sukkeret er oppløst.
Dette vet du er klart når du du gnir litt egge"skum" mellom to fingre
og ikke kjenner noen sukkerkorn. 



Tilsett nå 2 ts maismel, 1 ts eddik og 1/2 ts vanilje essens. 
Bland ikke for lenge!



Tegn en 24 cm i diameter sirkel på matpapir.
Smør sirkelen med smeltet smør og dryss over maismel.


Bruk så denne sirkelen til å fordele marengsblandingen i en fin sirkel på matpapiret.

Stek marengsbunden i 1,5t.     
Når den er klar slår du av varmen på ovnen og åpner ovnsdøren forsiktig på gløtt.
 Du skal IKKE ta ut bunden! Den skal stå inni å tørke til ovnen er helt kald.
Jeg lot den stå natten over!


Smelt 100 g sjokolade og smør forsiktig utover marengsbunden.




Pisk 1 boks kremfløte sammen med 2 ss melis og 1 ss ekte vaniljesukker med vaniljekorn i. 
Smør så kremen over sjokoladen.



Pynt med bær og server!
1 kurv blåbær.
1 kurv jordbær.
2 kurver bringebær. 



søndag 13. mai 2012

Bursdagskake til 1 åring ~ Sommerfugl og blomster kake

Hei alle sammen!

I går laget jeg bursdagskake til en av mine aller beste veninners lille prinsesse som skulle feire sin aller første bursdag!

Onsdags kveld fikk jeg en melding på mobilen fra Cassie om jeg kunne tenke meg å lage en liten kake til bursdagen! Dette kunne jeg jo selvsagt ikke si nei til så da var det bare å sitte i gang med å planlegge kake! Stikkordene jeg fikk var søt, jentete, sommerfugler, blomster, hjerter og rooooosa! I tillegg ønsket hun seg stjerne på pinner med navnet på. Hun hadde sett at jeg hadde laget slike stjerner på en kake jeg laget like før til en annen veninne av oss sin lille prinsesse. (1 års dag ~ Klovnekake)

Etter at jeg hadde fått stikkordene for kaken fant jeg ut at jeg skulle prøve å få med alle elementene. Jeg laget derfor en stor sommerfugl, med vinger formet som hjerter. Sommer fuglen var gul, med rosa vinger. Vingene pyntet jeg med lyserosa og gule perler. Jeg pyntet også resten av sommerfuglen med mørkerosa perler og et 1-tall, siden den lille fylte 1 år:)

Jeg laget så en stor blomst som sommerfuglen skulle ligge på. Slik som sommerfugler flest gjør i virkeligheten;) Blomsten farget jeg lyselilla. Grunnen til dette var at jeg ønsket å farge MMF lokket som jeg dekket kaken med rosa. Hadde jeg da laget rosa blomst ville kaken og blomsten gå i et. Hadde jeg derimot laget en gul blomst ville blomsten og sommerfuglen gå i et. Derfor ble det en lilla blomst og den passet perfekt inn i temaet!

Siden kakens kakelokk skulle være rosa og sommerfuglen + blomsten skulle være på toppen syntes jeg kaken trengte noe ekstra rundt nede. Jeg valgte derfor å lage en liten blomstereng rundt hele kaken med grønne blader, lyserosa og lyselilla blomster og ikke minst et par gule små sommerfugler. Helt nederst på kaken laget jeg en lilla bord for å trekke alle elementene sammen i en helhet.

Som jeg nevnte tidligere ønsket også Cassie stjerner på kaken så det laget jeg også til. Stjernene ble laget i de forskjellige fargene som jeg har brukt på de andre figurene.

Kaken dekket jeg med MMF som jeg nevnte i tidligere, men alle de forskjellige elementene på kaken har jeg laget av vanlig fondant med vaniljesmak. Fondanten har jeg kjøpt i 250g pakke på hobby butikken Panduro. Denne fondanten er ypperlig når du ønsker at figurene du lager skal bli stive!!!

Da kaken var ferdig ble den glitret til med spiselig glitter, i rosa og gull toner. Dette var det ikke jeg som gjorde, men min kjære mamma. Min kjære mor hjalp også meg å lage kakerøren. Denne siste uken har vært ganske stressende med mye som har skjedd etter jobb, så for at tiden skulle strekke til til alt trengte jeg litt hjelp. Og DA er det virkelig godt å ha en sån mamma som jeg har som alltid stiller opp, selv når jeg skal til å bake kl 22.00 en fredags kveld! Etter ønske fra Cassie ble det favoritt kaken hennes Red Velvet Cake. Denne kaken har jeg laget en del ganger til henne nå! Sist jeg laget den til henne var da jeg laget bryllupskaken hennes for  noen måneder siden.

Kaken er fylt med ostesmørkrem bestående av 200g Philadelphia ost, 125g melis og 0,5 L kremfløte som piskes og eltes inni osteblandingen. Denne blandingen holder til en 24 cm rund kake med 4 bunder. For Red Velvet Cake oppskriften kan du klikke HER.

Håper du likte kaken:)


Hipp, hipp HURRA for lille Emilie!!!



Think Pink!














søndag 6. mai 2012

Eplekake for 1

Heihei da var det atter en gang søndag!

Utenfor vinduet mitt regner/snør/skinner solen i dag! Våre værguder er tydeligvis ikke helt enige i dag om hvordan været skal være, så mens de bestemmer seg velger jeg heller å blogge litt!

Dagens innlegg er eplekake for en person! Laget dette for første gang for et par uker siden, og må si at det smakte helt himmelsk! I hvert fall hvis du liker eplekake! Fremgangsmåten på denne kaken er veldig lik fremgangsmåten på Hot blueberrys som jeg blogget om for litt siden. Du starter med samme type kake bund og avslutter med samme type topping så egentlig er det bare selve fyllet som er anderledes. Men ikke frykt for det er superenkelt å lage til fyllet!

Denne eplekaken blir en liten krysning mellom kake og pai. Bunden av kaken er en vanilje muffins røre og toppen er en smuldrepai. fyllet inni er eplebiter dyppet i sukker og kanel. Det er også strødd litt ekstra brunt sukker oppå eplene etterpå. Hvis du ønsker å bruke brunt sukker slik som jeg gjorde er det viktig å huske på at du ikke bruker for mye brunt sukker, ja brukte ca 1ts på hver porsjon.

Denne oppskriften holder til 6 porsjoner. Jeg har fordelt porsjonene i creme brule former, da får du en akkurat passe stor porsjon på hver.

Men nå er det nok snakk om eplekaken, nå er det tid for å vise hva jeg har gjort. Siden jeg alt har lagt ut trinn 1 og 3 på bloggen her før, kan du se på de her. I dag viser jeg deg fyllet! Håper du liker dette like godt som jeg gjorde! Server gjerne med is eller krem, det smaker himmelsk til. Og husk server dette varmt, da er det best!




Oppskrift:


Du trenger steg en som er en muffins røre.
4 epler som er skrelt og skåret opp i ca 1x1 cm biter.
2 dl sukker og 3ss kanel. Husk du kan laget til mer eller mindre av dette om du ønsker.



Dypp Eplebitene i sukker/kanel blandingen.
Ha så eplebitene oppi skålene hvor du alt har fordelt muffinsrøren.
Er det mer sukker og kanel blanding igjen etter at alle eplebitene er dyppet kan du fordele dette over eplene i formene. Ha også 1ts brunt sukker over eplene om ønsket.



Ha så smuldrepaien (steg 3) over eplene og stek i ovnen på 180ᵒC i ca 30-35min.
La stå i 10min etter steking så de blir litt avkjølt.



Server med pisket krem eller vaniljeis:)