søndag 17. juni 2012

Franske makroner the Think Pink way!

Heihei og HIPP HURRA!!!

Kan dere tanke dere! Bloggen har nådd 10 000 besøkende!!! Det er jo heeeeelt utrolig!!! Og enda mer utrolig så har vi i skrivende stund nådd 10 264!!! Det er 264 besøkende på bared 6 dager! For ja det er ikke lenger siden vi nådde 10 000!!! Så dere kan tenke dere lykken er stor her i the Think Pink world akuratt nå!!!

For å feire det store målet bestemte jeg meg for å bake litt! Valget fallt denne gangen på de utrolig søte små franske makronene som er så populære for tiden!

Jeg må helt ærligt innrømmet at jeg var litt skeptisk til hele dette prosjektet. Har laget makroner en gang før og resultatet bli ikke så veldig bra må jeg si! Den gangen malte jeg mandlene som jeg skulle ha i selv. DET gjorde jeg ikke denne gangen! Jeg tok meg en tur i helsekostbutikken og kjøpte mandelmel. Og dette funket myyyye bedre! Når jeg kvernet mandlene selv forrige gang fikk jeg ikke mandlene helt finkvernet og det var synlig i makronene, og pirkete som jeg er ble jeg derfor frustrert! Men det skal sies det var ikke noen andre som merket det! Men jeg sverger ihvertfall til skikkelig mandelmel, var mye bedre å bruke! Og ikke minst tidsbesparende! Tar litt tid å kverne mandler (ihvertfall for hånd) hihihi!

Makronene farget jeg for anledningen selvsagt ROSA! Og må si jeg ble veldig fornøyd med fargen! Jeg brukte Wilton sin ROSA konditor gele! Den er ganske sterk i fargen så man trenger ikke så mye! Fargen blir derimot veldig mye finere enn flytende farge. Jeg bruker som oftest gele hvis jeg kan!

Da makronene var ferdig smurte jeg rett og slett bare litt Philadelphia sjokolade kremost i mellom 2 makroner som fyll! Og det smakte fortrefelig! Det enkle er ofte det beste spør du meg! Liker du derimot noen andre sjokoladepålegg bedre er det jo egentlig bare til å bruke dem i stede! Smak og behag! For dere som foresten lurer på hva en makron smaker så kan jeg si at de smaker egentlig kransekake. Så hvis du liker kransekake liker du disse franske makronene;)

Helt til slutt må jeg bare få takket alle dere som støtt og stadig besøker bloggen min! Er så utrolig kjekt å se at dere faktisk leser denne! Hvem hadde trodd at min lille blogg som jeg startet 01.12.2011 på grunn av en skoleoppgave skulle bli noe av det kjekkeste jeg holder på med på fritiden! Og alt er takket være dere! Er så utrolig kjekt når dere kommer med kommentarer og positive tilbakemeldinger både her inne og på Facebook siden! Sitter virkelig pris på det! Håper dere liker dette innlegget i dag også! Og så snakkes vi snart for jeg har mange kaker på lur nå som ligger her å venter på å få bli sluppet løs her i det store verdens nettet vårt!

Ha en fin helg videre og ikke minst en fin uke! For min del er det min siste arbeidsuke for denne gang! Nå er det ferie frem til skolestart igjen! Ja for for dere som kansje ikke vet det alt så er jeg jo egentlig utdannet lærer og det er jo selvsagt det jeg jobber som! Et fantastisk yrke som gir mye glede! Men litt trist å si hade til alle elevene for en stund! Sommeren skal derimot brukes til blant annet kakebaking så ikke frykt selv om det er ferietid skal jeg nok klare å blogge litt!!!



THINK PINK!




Franske makroner oppskrift!
25-30 stykker.



Sett stekeovnen på 190ᵒC


Det første du må gjøre er å blande 175g melis og 95g med mandelmel.



Pisk 2 eggehviter til lett og luftigt hvit skum.
I det du ser det begynner å danne seg luftbobler i eggehvistene (altså før det er blitt hvitt og luftigt) tar du i 1/8ts vinstein.
Når du har pisket eggehvitene hvit og luftig blander du inn 45g melis i eggehvitene. Nå pisker du dette til alt er blitt blandet skikkelig. Blandingen er nå litt fastere.



Nå skal du blande i mandelmel/melis i eggehviteblandingen.
Dette gjør du ved å eldte mandelblandingen forsiktig inn i eggehvitene med en sleiv.



Etter du har blandet alt vil røren være litt mer flytende.
Bland i litt kondittorfarge etter eget vønske. 
Jeg har brukt Wilton sin ROSA kondittor gele.



Når du har blandet ut fargen ser blandingen slik ut!



Nå er det bare å sprøyte ut like store sirkler på enten bakepapir eller en makron matte slik som her.
Når du skal steke makronene skrur du ned varmen til 160ᵒC.
Har du flere brett som skal stekes etterpå skrur du opp varmen til 190 igjen i 5 min. før du tar i neste.
På den måten vil du få perfekt temperatur hver gang.
Glemmer du å ta ned varmen er det ikke krise, men fargen på makronene vil ikke få like fin klar farge, de vil bli litt brunere! 














mandag 11. juni 2012

Saftig sjokoladekake ~ 50 års dag!

Heihei!
Da var atter en ny uke begynt! Min helg ble tilbrakt med jobb fest og utdrikkningslag, så da jeg endelig kom meg på fote igjen var hele helgen forsvunnet og det sto ikke tilbake noe tid til å blogge!

I dag skal jeg blogge om det som kansje kan defineres som min favoritt sjokoladekake for tiden!!! Dette må være en av de saftigste sjokoladekakene jeg har smakt på lenge! Jeg fant en oppskrift på nettet og har ut i fra den tilpasset den mine egne smaksløker! Oppskriften jeg har endt opp med skal jeg ligge ved under så du kan få prøve selv!

Grunnen til at jeg bestemte meg for å finne meg en ny sjokoladekake oppskrift var rett og slett at jeg var lei av å lage min gamle! Så da min søte snille veninne Elisabeth spurte om jeg kunne lage en festsjokoladekake til moren hennes sin 50 års dag kunne jeg jo ikke si nei! Elisabeth er en av de veninnene jeg har hatt lengst! og vi har holdt sammen i både tykt og tynt! Det som er så fint med Elisabeth er at vi trenger ikke snakke sammen hver dag, men når vi snakkes så virker det som om det bare var timer siden sist vi snakket sammen! Foreldrene til Elisabeth har også alltid vært så snille og hyggelige når jeg har vært på besøk så det å lage denne kaken var ikke noe å diskutere i det hele tatt! Dette var virkelig en kake jeg vill lage!!!

Før jeg laget kaken til bursdagsfesten måtte jeg selvsagt prøve den selv! Og jeg må si her i huset ble den en hitt med en gang! Forestill deg en kake som er så saftig, lett og luftig at den nesten brekker i to når du løfter den opp. Forestill deg så at du dekker den med lys, lett sjokoladekrem toppet med ferske bringebær! Ja da er du i nærheten av å kunne kjenne smaken og lukten av denne fantastiske kaken!



Du gjør:



Sett ovnen på 177g C.



Bland 120g opphakket kokesjokolade og 30g kakao pulver i en bolle.



Hell 2,4 dl oppkokt vann over sjokoladen.
Rør rundt til alt er smeltet og godt blandet.
Avkjøl blandingen.


Pisk 226g smør og 400g sukker hvit.


 Ha i 3 egg.
Et og et egg om gangen.



 Tilsett smørblandingen med 2 ts vaniljeessens.


 Bland så sjokoladeblandingen ut i smørblandingen.



295g mel, 10g bakepulver, 4g natron, 1/4 ts salt. 
Bland alt det tørre i en bolle ogbland i smør/sjokolade røren.
Men gjør dette i 3 deler!
Hvor du i mellom hver gang tilsetter litt melk (til sammen 2,4dl).

Stek kaken i ca 30-35 min. Husk du kjenner ovnen din best, så kan hende din kake trenger kortere eller lenger tid enn min ;)



Til sjokoladefyllet/kremen, trenger du:
1 pakke Philadelphia freia sjokolade smørkrem.
125 g melis og 1 kartong med kremfløte.



Bland sammen philadelphia sjokolade og melis.
Pisk kremfløte og elt inn i osteblandingen og du er klar!
Vil du ha litt mørkere smak kan du tilsette 2-3 ss kakaopulver og litt svart kaffe!


Pynt kaken etter ønske, gjerne med bringebær!
Jeg har brukt 2 kurver med bringebær og litt sølvkuler.


Etterpå smeltet jeg ca 100g kokesjokolade som jeg lot renne over bringebærene!



Og resultatet ble slik!
Håper du likte denne oppskriften!!!






Think Pink!















søndag 3. juni 2012

Racerbil kake

Heisann!

Da var det blitt Søndag igjen, solen titter igjennom skyene utenfor, og jeg har plasert meg godt i sofaen med en liten kopp te, mens jeg tenker på å starte et nytt blogginnlegg!

Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg mange kaker fremover som skal blogges om, så her kommer en av de!

Som du sikkert har merket har jeg en del venner som har fått barn det siste året, og nå fyller jo alle de små 1 år! Så det  har blitt en del baby kaker i det siste og det er jo dette også! Denne gangen er det en veninne av meg fra ungdomsskolen som ønsket raserbilkake til sin lille prins, og det kunne jeg jo ikke si nei til!

Kaken er en helt vanlig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem. Jeg dekket så kaken med MMF og pyntet med vanlig fondant som man kan kjøpe på nett eller i hobbybutikk. Jeg valgte å bruke pastellfarger på det meste av kaken. Kakelokket av MMF er derfor farget lyseblått. Utenom brukte jeg sterke kontrastfarger til pynt. Barn er glad i farger og det synes jeg er viktigt å ta hensyn til når jeg lager kaker.

Jeg laget 3 små reserbiler i forskjellige fasonger og farger. Men hvis du ser nøye etter vil du se at jeg bruker de samme fargene på alle bilene. JEg bruker også disse fargene på stjernene som jeg har brukt til å stave bursdagsbarnets navn. Bilveien soom motorsyklene skulle kjøre på har jeg formet som et 1-tall for å markere at dette var en veldig viktig 1 års dag som skulle feires!

Vel resultatet ble ihvertfall som du kan se på bildene! :D


Håper dere har en super Søndag videre! Her i huset skal den nytes med litt tv titting og kansje en liten sykkeltur. Er godt med slike dager der man kan gjøre absolutt INGENTING om man ønsker! Er ikke ofte man har slike dager, så de må nytes!


Til neste gang......


Think Pink!