søndag 8. juli 2012

Baby shower cake ~ Winnie the Pooh

Heihei!

Da var jeg her igjen!!!
For litt siden ble jeg invitert i baby shower til søte Karoline, som venter en liten! Karoline har jeg kjent i mange år nå! Ja helt siden jeg gikk i 7 klasse! Og det begynner jo å bli en stund siden, selv om det ikke føles helt slik alltid!

Det var karoline sin kusine Bianca som spurte om jeg kunne lage kake til denne anledningen. Jeg har siden 7 klasse passet Bianca sin lillesøster, og har hatt både Bianca og Karoline på slep når jeg har vært ute. Men vi kan vel ikke kalle det så mye slep! For ingenting var koseligere enn å ha med disse søte små jentene, haha ja for de var jo faktisk litt yngre enn meg den gang. Men nå som vi alle er rundet 20 så føles ikke de så små lenger!

Tema for dekorasjoner var Ole Brum, så da passet det jo utmerket å lage en Ole Brum insperert kake. Jeg søkte på nett etter bilder av Ole Brum med venner. Og kom over et søtt tegnet bilde som jeg fallt helt for. Bestemte meg for å gjenskape dette bildet i kake, eller rettere i fondant! Hver figur er laget med fondant som jeg har kjøpt på Panduro. Jeg har brukt hvit fondant som jeg har farget med Wilton sine gele farger, slik at jeg fikk nøyaktig de fargene jeg ville ha.

Som du kan se har jeg laget Ole Brum, Nasse Nøff, Tussi og Tiger Gutt. Min personlige favoritt har alltid vært Tussi så synes kansje den var gøyest å lage! Hvis du ser nøye etter kan du også se at jeg har laget noen små bier som "flyr" rundt kaken også!

Kaken jeg laget denne gang var en sjokoladekake, Karoline har en favoritt som jeg alltid lager til henne, men den oppskriften er ikke min egentlig så kan ikke legge den ut. Derimot kan jeg dele denne oppskriften med deg! Som jeg har forelsket meg totalt i! Saftig sjokoladekake ~ 50 års dag!

Jeg har laget kake til Karoline før også. Ja faktisk var det til hennes 18 års dag. Du kan jo ta en titt på den også om du vil! En kake av snop.

Kaken er dekket med MMF som jeg har farget blå + litt hvitt som er skyer. For å lage skyer brukte jeg bare en hjerte utstikker!

Kvelden var en stor suksess! Karoline ble kjempe overrasket, da hun ikke hviste om dette i det hele tatt! Og alle koste seg kjempe mye!

Hipp hurra for et nytt mirakel som er på vei!



Think Pink!
















tirsdag 3. juli 2012

Bursdagskake med sommerlig tema!

Heihei!
Uff ja da ble det jo en stund siden sist denne gangen også! Men til min unnskyldning så er jeg jo lærer og som lærer får man jo alle smittsome sykdommer som finnes de første årene. Så jeg har da lagt med lungebetennelse atter en gang i over to uke nå. Energien har med andre ord ikke vær der for å blogge. MEN NÅ er jeg tilbake!!!

Før skoleåret var over laget jeg en bursdagskake som vi skulle ha på jobben min. Kaken skulle være til to av lærerene som hadde rund dag og skulle feire sammen. Bursdagsbarna ønsket seg en red velvet kake. HAr laget denne ved et par anledninger til dem som jobber på skolen min, så dette er alltid en sukksess der!

For at det skulle være nok kake til alle laget jeg en langpanne med red velvet cake. Jeg pleier å lage ca 1,5 røre til langpannekakene mine. Jeg bruker også en langpanne form som ikke er like stor som ovnen, jeg vil heller ha litt tykkelse på kaken, enn en veldig stor, lang og flat kake! Denne formen som jeg bruker passer perfekt på de fleste avlange kakefatene jeg har, så den er helt ypperlig! Jeg mener min er kjøpt på Living, men du kan også få tak i slike former på blant annet Jernia og Kitchen. Det er for tiden veldig mange butikker som er begynt å ta inn bakeprodukter som de får tak i gjennom Cacas. Så det er ganske lett å få tak i det man ønsker for tiden!

Vel ihvertfall kaken jeg laget er en red velvet kake dekket med min vanlige ostesmørkrem. Har lagt den ut før, men skriver den kjapt nå. 2 bokser Tine naturell ost og 125g melis blandes med en håndmikser. etterpå pisker du en boks med kremfløte å har i Tine/melis blandingen og da  har du en fantastisk god ostekrem! Jeg bruker også denne blandingen som topping på muffins og i Oreo kake. Blandingen funker rett og slett til det meste. Du kan også ha i 250g maskepone ost om du ønsker, men jeg merker ikke store forskjellen egentlig:P

Kaken har jeg da dekket med MMF som vanlig. Hvis du ikke ha forstått det til nå så ELSKER jeg å bruke MMF på mine kaker! MMF kan brukse til det meste av pynt! Jeg har også brukt noe annet denne gangen! Hvis du ser nøye etter på den store rosa blomsten vil du se at den er fylt med små rosa krystaller. Disse små rosa krystallene er faktisk ikke noe annet en vanlig perlesukker som jeg har blandet med litt rosa gele kondittorfarge! Hvis du har lyst å prøve dette anbefaller jeg å ta i bruk Zalo konseptet 1 dråpe er nok! Gele kondittorfarge er så sterkt på farge at du trenger ikke noe mer! Og så kan det være lurt å informere de som skal spise kaken at sukkeret vil farge av i munnen din, så hvis du bruker for eksempel blå farge vil alle som spiser dette sukkeret bli blå i munnen! Men bruker du dette i et barnebesøk vil de jo bare synes det er hysterisk morsomt så det gjør jo egentlig ikke noe!

Håper du likte kaken! Og prøv den gjerne selv! Er super lett å lage!




Think Pink!