søndag 28. oktober 2012

Halloween Cookies

Heihei! Da var jeg her igjen!

Hatt en fin uke? Jeg kan for min del ikke klage. Utenfor har snøen lavet ned så jeg har vært i vinterlykke hele uken! Det finnes ikke noe mer magisk og koselig enn den første snøen som faller ned og legger seg. Og her inne i kroken blir hele området omdannet til et levende vinter eventyr når den faller så hva er det da å ikke nyte med denne årstiden! Julestemningen er her for fullt, og julemusikken runger fra alle kanter av huset. På kjøkkenet står mamma i dette øyeblikket å lager vår tradisjonelle jule dessert: jordbær fryd! Så jeg gleder meg som en unge i dag! Men det er ikke bare julen som snart kommer! For nå er det jo ikke mange dagene igjen til halloween! Pleier du/dere å feire dette? Jeg som synes alle dager hvor man kan gjøre noe annerledes og barnslig gøy er fantastisk synes jo dette er en super dag, men har vel aldrig feiret denne dagen noe spesielt. I fjord laget jeg for første gang en halloween kake og noen super søte marengs spøkelser. Og snopeskålene er alltid fylt opp i tilfelle det kommer noen små monster på døren for å melde om litt knask eller knep! Men det er nok ikke så mye pynt her i huset. Det får vente noen år til!

I bloginnlegget sommerfugl kake til navnefest nevnte jeg at jeg holdt på å lage gode gammeldagse sukkerpletter, eller melispletter som noen kaller dem. Og det er disse jeg tenkte å blogge om i dag! Jeg bestemte meg nemlig for å lage noen halloween inspirerte pletter! Selv om jeg kansje var litt tidlig ute hihi. Men det er vel lov en gang i blant!

Hvis du lurer på hva en plett er så er det egentlig en helt vanlig luftig lys kjeks med melis glasur på toppen. Så jeg har egentlig bare laget meg et par Halloween kjeks for anledningen, om ja litt for tidlig på året.

Oppskriften på plettene har jeg funnet i mamma sin gamle kokebok som hun har arvet av sin mor, altså min mormor. Og når vi snakker om god gammel kokebok så mener jeg virkelig GOD GAMMEL KOKEBOK, det finnes nesten ikke noen bilder bare flere hundre oppskrifter. Og alle oppskriftene er sånne gode gammeldagse oppskrifter som man forbinder med store familiebesøk i julen. Det finnes mer enn bare syv sorter inni den kokeboken! Så når jeg endelig tok meg tid til å bla litt i den for aller første gang, var jeg med ett i kakehimmel! Det finnes så mye jeg vil prøve inni der! Men først og fremst ville jeg prøve meg på noen skikkelige pletter! Nå tenker du kansje sukkerpletter hvorfor er det så spennende egentlig, du kan jo kjøpe det hos bakeren om du absolutt vil ha! Og ja det kan jeg, men det kan jeg jo egentlig med alt av kaker. Men la oss være helt ærlige! det er jo virkelig ikke like godt som det som er hjemmelaget! Eller hva sier du? Det finnes nok delte meninger her, men for meg er det hjemmelagede best. Så jeg ville egentlig bare smake hvordan litt god gammel tradisjonsbakst smakte i forhold til nåtidens bakst. Og jeg må helt ærlig si at jeg foretrekker disse hjemmelagde! De var kjempe, kjempe gode! Men de smakte jo ikke i nærheten av de som vi får kjøpt i butikken. Men så er jo sikkert ikke oppskriften den samme heller! Og slik er det med alt, er det ikke samme oppskrift så smaker det ikke det samme. Men ikke frykt de er virkelig verdt å prøve selvom så derfor slenger jeg rett og slett med oppskriften til dere! Oppskriften er forresten funnet i Gyldendals store kokebok.

Som du kan se pyntet jeg plettene etter steking. Siden sukkerpletter skal være pyntet med glasur valgte jeg å mikse sammen en liten blanding av royal icing. For å få til de forskjellige fargene fordelte jeg derfor icingen i forskjellige skåler etterpå å tilasatt dem med wilton kondittorfarger i gel form. Så laget jeg til kremerhus som jeg hadde de forskjellige icingene i slik at jeg kunne sprøyte ut mønster. Jeg laget svart spindelvevnett med rosa og orange farger i og så laget jeg selvsagt noen gresskar i god halloween tradisjon! Har ikke brukt royal icing til så mye siden jeg synes det til tider kan bli litt søtt. Men til pepperkakehus og pepperkake tre elsker jeg å bruke dette! så det var litt gøy å få prøvd dette på litt andre type kaker også!

Håper du likte mine små halloween cookies og kjenner inspirasjonen komme over deg også! Må forresten også bare få sagt at det er veldig kjekt med alle de fine kommentarene jeg har fått i det siste, både her, på privaten og på Facebook! Så tusen takk til dere alle!

Happy Halloween!!!
Think Pink!


 
 
 
Sukker plett oppskrift: 

 
 


 
Pisk 3 egg 200g sukker til eggedosis.
Pisk den i ca 20-30min så den blir lett og luftig.
 
 
 
Tilsett så 1ts vaniljesukker i eggedosisen. 
(Jeg brukte "ekte" vaniljesukker.)

 
Ha i 200g mel i eggedosisen.
Ha i litt og litt om gangen.


 
Når røren er klar fordeler du den på et bakepapir med 2 ts.
La plettene stå slik i 12t før du steker dem på 150˚C i 8-10 min.
 

 
Slik ser de ut etter steking.
La dem kjøle seg ned og så er det bare å pynte dem slik du vil!






 

søndag 21. oktober 2012

Marshmallow cupcakes

Heihei! Så var det søndag igjen!

Utrolig hvor fort tiden flyr! For min del har det vært en hektisk uke, med mange uventede faktorer! Og her kommer noen av dem!

Forrige søndag fikk jeg pluttselig en kommentar på et av mine innlegg fra alleoppskrifter.no hvor de foreslo at jeg burde koble opp min side til deres. Etter å ha tenkt litt og ikke minst snakket litt med min gode bestis Cassie og mamma (som var veldig giret) bestemte jeg meg for å bli med! Og på bare et par dager nå så har bloggen her spred seg til ekstra mange mennesker der ute i den store vide verden! Og på fredag så skjedde det som jeg har gått å ventet på leeeenge nå! Jeg for min del hadde et lite håp om å klare å nå målet mitt på 15 000 besøkende før nyttår, men tydeligvis til min store glede nådde jeg det på fredag! og i skrivende stund er jeg faktisk opp i hele 15 220 besøkende!!! Weeeeee! Jeg er så glad!!! Trodde virkelig ikke jeg skulle nå dette! Ihvertfall ikke når jeg hadde som mål i fjor til jul at jeg skulle nå 5000! Det er 10 000 besøkende  mellom de tallene! Det er jo helt sykt! Så tusen tusen TUSEN TAKK til alle dere som leser bloggen min!!! Utrolig kjekt og se at noe jeg startet som en skoleoppgave skulle utvikle seg til å bli en hobby! Ja for dere som kansje ikke vet det så ble nemmelig denne bloggen startet fordi vi øvde oss på å blogge i IKT faget jeg tok i forbinnelse med lærerutdannelsen min. Så det at litt eksamensøvelse skulle føre til dette er jo bare helt utrolig gøy!!! Så tusen takk alle sammen!

Siden det er søndag og været utenfor ikke er på topp, tenkte jeg i dag å dele en liten godbit med dere! For en stund tilbake laget jeg nemlig disse supergode marshmallow cupcakesene! Cupcaken i seg selv er litt av det tørrere slaget, men sammen med kremen på toppen blir det en helt perfekt kake for en! Hvis du vil prøve med litt hvit sjokolade i dem også kan du se oppskriften for slike cupcakes her!

Håper du har en fin søndag videre! Og fortsett å titte innom for flere søtsaker i kommende fremtid! Oppskriften finner du like under!


Think Pink!





Marshmallow cupcakes:

Slik gjør du:
¨
Ha i 113g rom temperert smør i en mikser og pisk i 1 min.



Ha så i 175g sukker i smørblandingen og pisk til alt er lett og luftig.



Etter at smørblandingen er klar har du i 2 egg.
Ha i et egg om gangen og pisk godt mellom hver.


Tilsett 1ts vanilje essens i smør/egg blandingen.


Bland 250g mel og 1/2 ts bakepulver i en bolle og bland.
Ha det så i røren. Husk bare litt om gangen da slipper du klumper!



Når røren ser slik ut er det tid for å ha i Marshmallows.


Kutt opp 10 marshmallows i små biter og bland inn i røren.


Nå er røren klar og det er bare til å fordele den i ca 14 muffinsformer.
Stek muffinsene i 20-25 min på 175 C



Marshmallow frosting
Som topping pisker du kremfløte lett og luftig. ca 3dl.
Etter at den er pisket elter du forsiktig i ca 15 marshmallows som du har delt i små biter.
Nå er det bare å pynte muffinsene som du selv vil!






søndag 14. oktober 2012

Dåpskake til lille Noah

Heihei!

Har du hatt en fin høstferie? Vært en tur på fjellet? Eller kanskje du har slik som meg vært hjemme og slappet av! Jeg har brukt tiden min på å lade alle batterier i kroppen, og hva hjelper vel ikke mer på det enn å lage seg en god kopp te og ta frem en liten bok å lese. Vel boken min var kanskje ikke så liten, men til gjengjeld er den veldig spennende! Anbefaler dere virkelig å lese den! Og tenker du nok ja det hadde jo jeg kunnet gjort om du hadde sakt hvilken bok det var du leste! Men ikke frykt for her kommer både navn på bok og forfatter! Boken heter Priestess of the white og er skrevet av Trudi Canavan! Virkelig verdt å lese, HVIS du liker fantasy- magi- hekser- trollmenn- og litt kjærlighet!

Men nå skal jeg ikke mase mer om fantastiske bøker og magiske verdener! For her i vår egen verden finnes det jo så mye magisk også! Og hva er vel ikke mer magisk og fint enn små mennesker som kommer til verden! Vet ikke om du kan huske, men for en stund siden laget jeg en baby shower kake til en venninne som jeg har jobbet sammen med. Vel tiden er gått siden jeg laget den og ikke bare har den lille prinsen hennes kommet til verden, har er også blitt døpt!Og til dåpen spurte Cecilie meg om jeg ikke kunne lage en dåpskake. Jeg kunne jo selvsagt ikke si nei til dette! Så hun sendte over bilder av kaker hun likte så jeg skulle få litt inspirasjon. Siden hun spurte meg alt i sommer om dette, har jeg jo hatt en del måneder på meg på å planlegge. Ja faktisk så begynte jeg alt i sommer! Jeg var nemlig i Danmark da hun spurte, og siden jeg alt hadde som mål med den turen å handle inn til min fetter og LC sin bryllupskake gjorde det meg ikke noe å slenge på litt mer kakeshopping! Så når tiden kom for å lage selve kaken hadde jeg en hvis peiling på hva jeg ville, men av en eller annen grunn så har jeg aldri et helt klart syn på hva jeg vil lage før jeg står der og holder på! Kakene blir skapt etter hvert som jeg jobber. Noen ganger trenger den noe mer og jeg kan bruke lang tid på å finne ut hva. Andre ganger trenger den å bli gjort enklere. Men det er slikt jeg ikke vet før jeg står der!

Denne dåpskaken var en liten grublis. Jeg viste hva jeg ville og hvordan den skulle se ut. Men å få den til helt slik som jeg ville, ja det er utfordringen. Jeg hadde aldrig laget en slik dåpskake som dette. Dere som har lest en del av mine blog innlegg vet at som oftest består mine kaker av masse blomster. Så å skulle lage en baby med langt teppe hadde jeg ikke laget før. Å lage et teppe med fall tenkte jeg at ikke kunne være så vanskelig! MEN det tok meg hele 5 ganger før jeg fikk det til slik jeg ville! Perfeksjonist som jeg er ville jeg ha fallet på en spesiell måte og "rynkene" i teppet skulle ligge på en hvis måte. Og uansett hvordan jeg plasserte det ble det aldrig slik jeg ville! I hvert fall ikke før jeg la det ned slik som du kan se her på kaken. Til slutt fikk jeg det endelig til og kan trygt si at det faktisk ikke var så lett som jeg trodde. Tydeligvis kan øyet bedra hehehe!!!

Som du ser er kaken pyntet med et dåpsbarn i hvit pledd og hvite stjerner. For å gi det det lille ekstra er alt dekket med spiselig sølvstøv. Men pynten ligger oppå noe og det er selvsagt min trofaste venn MMF! For under MMF'n ligger den super gode red velvet kaken! Dette er uten tvil blitt både min og mange av mine kjære sin favoritt kake de siste årene. Ja til og med min nevø foretrekker denne kaken. Men han vil helst ha den farget grønn!

Vel dette er kaken for denne gang! Var en utrolig kjekk kake å lage. Ikke minst var den kjekk fordi den gav utfordringer og ny kunnskap i min lille bakeverden, men også fordi den skulle lages til nettopp denne lille prinsen som vi alle har gledet oss til skulle komme!

Gratulerer så mye med dagen til både mamma, pappa og lille Noah!
 


Think Pink!
 




 

tirsdag 9. oktober 2012

Dåpskake til en liten Prins

Heisann!

Da var høstferien her! men den stopper ikke meg fra å blogge litt! Jeg har nemmelig fått aktivitetsforbud fra legen min denne uken, så i stedet for å dra på hyttetur med verdens beste familie skal jeg sitte her hjemme under dynen med en god bok og en kopp varm te. Ja og litt tv titting skal jeg selvsagt også bedrive! Men siden jeg sitter her i sofaen kan jeg jo like godt blogge litt. Om ikke jeg kan gå ut i verden akkurat nå så kan jeg da ihvertfall sette et lite spor i den selvom!

For dere som har lest bloggen min i det siste så har dere sikkert fått med dere at jeg har vært litt høst syk. Slikt som hører læreryrket med! Men i mellom mine små økter har jeg fått laget noen kaker! Og i dag tenkte jeg at jeg skulle blogge litt om en hvit dame som jeg laget for nesten en måned siden nå. Kaken har jeg laget til sønnen til to jeg synger i kor med. Ja for når jeg ikke blogger eller baker så er jeg å finne på kor!

Kaken er som jeg nevnte en hvit dame. Hvit dame er rett og slett en kremkake, med sukkerbunner, krem fyll og bringebær syltetøy. Dekket med marsipan. Jeg personlig foretrekker å trekke kaken med hvit marsipan og ikke vanlig marsipan. Men det er jo smak og behag. Marsipanen er den samme og smaker det samme, eneste forskjellen er at den hvite er helt hvit, mens den vanlige er litt gulere på farge. Til en hvit dame pleier jeg å bruke 500g marispan. Da har jeg litt å gå på når jeg trekker kaken. Til pynt bruker jeg enten marsipan, sjokolade pasta eller fondant. Denne gangen har jeg brukt fondant. Grunnen til dette er at når det er varmt ute er det lettere å jobbe med fondant enn sjokoladepasta og marsipan siden det "smelter" fortere i hånden.

Til denne kaken kan du se at jeg har laget blå roser i forskjellige fargetoner. I tillegg har jeg laget til hvite liljer og en liten baby med blå bleie. Til slutt har jeg pyntet kaken med et par blå baby sko som jeg har kjøpt på Nille og skrevet navnet på dåpsbarnet med blå glitter gele.

Denne kaken var utrolig gøy å lage! Er rart hvordan tiden kan fly når man har det gøy! Ja for noen av dere så tenker dere sikkert nå at jeg må være helt sprø som synes dette er gøy. Men å pynte kaker er egentlig som å være barn igjen og leke med plastelina. alle kan vel huske hvor gøy det kunne være! man kunne jo skape hva som helst! Og når man da i tillegg sitter på litt musikk og synger med, så kan det ikke bli bedre!

Håper du har en super høstferie! Nyt den! Og for dere som ikke har ferie så håper jeg det blir en super uke selvom! Think Pink det hjelper på humøret!


Think Pink!











 

tirsdag 2. oktober 2012

Sommerfugl kake til navnefest!

Hei hei alle sammen der ute i den store vide verden!

Hatt en fin uke så langt? Jeg for min del har hatt en strålede uke til nå! Etter 2 lange uker er jeg endelig begynt å komme meg! Og de to siste dagene har jeg vært på jobb! Utrolig merkelig hvordan man begynner å savne det å være i aktivitet når man er syk! Og for meg som er lærer er jo dagen min fyllt med action, morro og spillopper! Så å sitte hjemme er jo virkelig ikke noe for meg! Og etter 2 uker hvile har jeg også begynt å få litt bake abstinenser! Så de siste dagene har hodet mitt vært fylt med forskjellige oppskrifter som jeg vil prøve ut! I dag bestemte jeg meg for å lage gode gammeldagse pletter! Men til min forskrekkelse så jeg etter å ha laget røren at den skulle jo stå i minst 12t før steking! Så mens jeg venter på tiden tenkte jeg at jeg like godt kunne blogge litt!

Som jeg har nevnt tidligere har jeg en del kaker som bare ligger å venter på å få komme ut på bloggen her! Og blant en av dem er nettopp denne kaken som jeg skal fortelle deg litt om i dag! Når du ser bildet tenker du kansje hm har ikke jeg sett denne før? Og joda det har du! VEL IKKE akkuratt denne kaken har du sett, MEN du har sett en lignende. Og denne kaken er inspirert ut i fra den forrige sommerfugl kaken jeg laget til lille Emilie. Hun som ønsket seg denne kaken her hadde sett Emilie sin og syntes den var så fin. Hun spurte derfor om jeg kunne lage en slik til en navnefest de skulle ha. Dette kunne jeg selvsagt ikke si nei til. Har tidligere laget kake for dem til barnedåp. Da var det lille Mathilde som ble feiret.

Ønske for kaken var at det skulle være en helt vanlig tradisjonell hvit dame, men med sommerfugl tema og rød marsipan. Når man bruker en så sterk farge som rød på selve kakelokket er det viktigt at man velger farger som kan stå i stil med rødfargen på de andre elementene. Og i tillegg måtte jeg tenke på at dette skulle være en kake til en liten prinsesse, så fargene måtte være "jentete"! Jeg valgte derfor å bruke komplimentær fargen til rød som selvsagt er grønn! Og så brukte jeg en del lilla og gult utenom!

Selve sommerfuglen er gul og rosa med spiselige fargete sukkerperler. sommerfuglens kropp er formet rundt en trepinne slik at jeg kunne sitte pinnen ned i kake så sommerfuglen kunne stå oppreist på kaken med utspredde vinger. Slik at det ser ut som om sommerfuglen nettopp er landet på blomsten den står og viler på.

Resultatet ble som du kan se! En skikkelig sommerlig kake perfekt for en liten prinsesse på sin navnefest!

Ha en fin uke videre og husk.....


Think Pink!