søndag 17. mars 2013

Tool cake

Heihei!

Da var jeg her igjen! Og i dag skriver jeg fra min helt nye iPad!!! Tenkte det var på tide at jeg også fikk meg en slik som dette! Og til nå så elsker jeg den! Litt knotete å skrive på, men det er vel en tilvenningssak!

Her i huset har vi i dag planer om å bare slappe av, jeg skal jobbe litt slik som de fleste lærere må i helgene og etterpå så skal vi i bursdagsselskap til verdens beste jente som blir 14 år! Er helt utrolig hvor fort tiden er gått. Tenke seg til at det faktisk er 13 år siden jeg begynte å passe dette lille vesenet som i dag er blitt fjortis!!! Synes det ikke er så lenge siden jeg gikk ute i gaten å trillet på henne jeg,! Men det er vel bare slik det går når tiden ikke står stille!

Mens jeg venter på spenning for å se dagens bursdagskake så tenkte jeg å vise dere en kake jeg laget for 2 uker siden til en jente som ble 18 år! Dette bursdagsbarnet ønsket seg en kake med elektriker verktøy på! Og jeg som ikke er så veldig god på slikt utstyr tenkte hva i alle dager er det eletrikkerene bruker? Og videre tenkte jeg hvordan i alle dager skal jeg klarer å lage verktøy? Men etter å ha sett litt på nett, ble det hele egentlig lekende lett! Jeg bestemte meg derfor for å lage en stikkontakt, en lyspære, noen ledninger og måleapparat som jeg ikke helt vet hva er, men min fetter som er elektriker kjente det igjen med en gang så da antar jeg at jeg hadde laget det rett!

Selve måleapparatet laget jeg i kake, kaken er derfor en 2 etasjers kake. Kaken er en sjokoladekake dekket med sjokolade smørkrem og MMF. Figurene er laget av vanlig fondant med vaniljesmak.

Siden dette var en kake laget til en jente som fylte 18år bestemte jeg meg for å lage kaken litt jentete selv om temaet var eletrikker verktøy. Alt på kaken ble derfor laget i lyse farger, som lyseblå, lyselilla, gul, hvit osv.... Jeg brukte også litt spiselig glitter på kaken for å gi det det ekstra lille blinget! En del av verktøyene har jeg også malt med spiselig sølvmaling. Noen av figurene gav jeg også mer personlighet ved å sitte på øyne og munn.

Resultatet av kaken ble som du kan se her. En liten eletrikker kake med noen søte små figurer på.

Håper du likte kaken! Og at du har en fin helg videre! Skriv gjerne en liten kommentar så jeg vet hva du synes om kaken og bloggen:)


Gratulerer med dagen til verdens beste fjortis!


Think pink!















 

søndag 10. mars 2013

Chocolate Cake With Strawberries

Heisann og god morgen!

Her i huset har vi alle stått ekstra tidlig opp i dag for å lage 70 tapas kjøttboller! Min gode, snille fetter har nemlig bursdag i dag og den skal feires med tapas og kaker! Men det er ikke bare Espen som skal feires, vi skal også feire hans kone Lene Cecilie, som hadde bursdag på selveste valentin's day!!! Så i dag blir det stort besøk med hele familien og jeg gleder meg!

Etter å ha stekt 70 tapas kjøttboller er det nå snart tid for frokost. Men først må vi trekke litt te og riste litt skiver! Så i mellomtiden tar jeg meg tid til å drømme meg bort her inne med et lite innlegg på sjokoladekake!

For litt siden var det en av disse snille damene på jobben min som spurte om jeg kunne lage en liten sjokoladekake for henne til en av døttrenes bursdag. Jeg sa selvsagt ja til dette! Kaken skulle som du alt har forstått være en sjokoladekake, dekket med sjokoladekrem. Som pynt ønsket de friske jordbær.

Jeg bestemte meg for å lage en saftig sjokoladekake som jeg ELSKER selv! Sjokoladekremen som jeg brukte som fyll mellom lagene, er en sjokoladekrem jeg lager av Philadelphia sjokolade blandet med pisket krem. Kremen blir lett og luftig med en mild sjokoladesmak, som passer perfekt i kombinasjon med den rike sjokoladesmaken fra sjokoladekaken. Jordbærene gir så det lille ekstra til kaken! Dette er rett og slett en super kake som passer godt nå som våren nærmer seg og alle de friske fruktene begynner å komme frem i butikkene rundt om her i landet!

Prøv gjerne kaken selv! Jeg anbefaller den virkelig! Ha en fin søndag videre! Nyt været og kos deg masse!


GRATULERER MED DAGEN VERDENS BESTE FETTER


Think Pink!















søndag 3. mars 2013

Dåpskake

Heisann!

Da var jeg her igjen! Etter en uke vinterferie er det igjen tid for jobb i morgen! Dagene har gått superfort og jeg har fått gjort kanskje halvparten av alt jeg egentlig hadde tenkt å gjøre. Men det er vel egentlig bare et tegn på at jeg har hatt en innholdsrik ferie, og DET kan man jo ikke klage på! Det er godt med slike ferier, hvor hver dag bringer med seg noe nytt! Noe uforventet! Men midt i alt som foregår rundt meg for tiden, har jeg selvsagt tid til et lite blogginnlegg før jeg fortsetter med mine gjøremål!

Dagens kake er en dåpskake laget til en lite prinsesse!

Her på vestlandet er det lange tradisjoner for å bruke hvit dame som hovedkake eller festkake om man kan kalle det,  når man feirer store dager. En hvit dame består som oftest av sukkerbunn fylt med bringebærsyltetøy og pisket kremfløte i lag på lag. Som avslutning dekkes kaken med marsipan og pyntes gjerne med litt marsipanblomster eller andre figurer. Av og til bruker man nøttebunn som første kakelag på kaken, men siden jeg er sterkt allergisk mot nøtter, kan jeg ikke bruke dette i mine kaker. Kaken som jeg laget var som du kanskje alt har forstått en hvit dame. Men med en liten vri denne gangen!

De som hadde spurt om jeg kunne lage kake for dem, var ikke så glad i vanlig krem og spurte derfor om jeg kunne lage en hvit dame, med vaniljekrem i stedet. Jeg blandet derfor vaniljekrem med pisket krem og fylte kaken med. Selve kaken var som vanlig mammas super gode sukkerbunn, dynket med bringebærsyltetøy.

Da jeg skulle smøre kaken med vaniljekremen ble den naturligvis litt mer flytende, enn den ville vært om den var laget av bare vanlig pisket krem. Dette gjorde at kaken ikke var like lett å smøre uten å måtte passe på at den ikke skled fra hverandre, mens jeg holdt på. Jeg måtte derfor være veldig forsiktig mens jeg holdt på. Da marsipanlokket kom på holdt kaken seg godt på plass, og så helt ut som en vanlig marsipankake. Jeg pyntet kaken med roser, liljer og fantasiblomster laget av fondant, penslet med spiselig glitter.

Resultatet ble som du kan se, en hjerteformet hvit dame, fylt med rosa fondantroser på toppen. En kake passende for en liten prinsesse!

Håper du likte kaken like godt som jeg likte å lage den! Til neste gang........




Think Pink!