søndag 30. juni 2013

Mini Pavlova

Dagens tema: mini pavlova with fresh berries!!! Kan det bli bedre!

Nå i disse fantastiske sommerdager er butikkhyllene fylt med friske bære, i alle fasonger og størrelse. Forskjellige farger og navn! Man kan velge mellom norske og utenlandske frukter og bære. Og nå til dags holder det ikke bare med å kalle det blåbær eller bringebær! Nei nå kan vi faktisk velge mellom flere forskjellige versjoner alt ut i fra hvor de er dyrket og på hvilken tid av året vi befinner oss i! Jeg som ELSKER bære, frukter og alt som er grønt går jo da amok i disse hyllene og ender ofte opp med å kjøpe mye mer enn jeg klarer å spise! Men det er så godt! Så når jeg da får muligheten til å kunne bruke helt ferske ingredienser i min baking, kan jeg ikke la det gå forbi meg!

En av disse gangene (for ikke så alt for lenge siden) da jeg hadde kjøpt inn alt for mye  bær fikk jeg heldigvis muligheten til å servere dem i et lite besøk vi hadde her hjemme! Men jeg kunne jo ikke bare servere bær! Nei jeg bestemte meg for å lage mini Pavlova fylt med vaniljekrem og bær! Utgangspunktet for mini pavlova er helt det samme som når du lager en helt vanlig stor pavlova! Eneste forskjellen er av man deler opp "røren" i små porsjoner. Jeg brukte to spiseskjeer for å lage mine porsjoner. Etterpå brukte jeg en liten teskje for å lage en liten grop i pavlovaen som jeg kunne fylle med vaniljekrem når de var stekt. Det er det hele! Superenkelt egentlig!

Fikk du kanskje lyst å prøve selv? i så fall så kommer oppskriften her under! Håper de faller i smak! Det gjorde de ihvertfall her i huset!



Mini Pavlova Recipe

3 eggehviter
135 g sukker
1 ts mais-mel
1 ts hvit vin eddik 

1 boks kremfløte
1/2 pakke vaniljekrem
Friske bær etter eget ønske


Slik gjør du:

Husk å lage dem dagen før du skal servere dem!
Varm stekeovnen til 140ᵒC


Pisk eggehvitene til stivt hvit skum.



Tilsett sukker i eggehviten en spiseskje om gangen.



Pisk egg og sukker til alt sukkeret er oppløst.
Dette vet du er klart når du du gnir litt egge"skum" mellom to fingre
og ikke kjenner noen sukkerkorn. 



Bland eddik med mais-mel og tilsett forsiktig i marengs blandingen,
ved å elte det inn for hånd. Er du for hardhendt vil alt bli flytende. 
Vil du ha litt vaniljesmak kan du tilsette 1 ts vaniljeessens.

Fordel "røren" i små porsjoner slik som beskrevet over og stek i midten av ovnen i ca 25-30 min.
Mår pavlovaen er lys gylden og sprø utenpå er de klar.
Slå av varmen og sitt ovndøren på gløtt. La de stå å kjøle seg ned slik over natten!
Da bli de perfekt!



Pisk en boks med kremfløte til lett og luftig krem. 
Tilsett så en halv pakke med vaniljekrem, og pynt med bær av eget ønske.
Du kan også raspe litt mørk sjokolade å ha på toppen om du ønsker. 



Think Pink!







Vil du se mer til Katrine~Think Pink kan du bli med i facebook gruppen: https://www.facebook.com/katrinethinkpink





søndag 23. juni 2013

Minnie Mouse Cupcakes

SOMMERFERIE!!!

Da var endelig sommeren her, og jeg skal virkelig nyte den!
Utenfor pøser regnet ned, så noe skikkelig sommervær er det ikke men da får jeg heller si slik som min morfar pleide å si, det er bare en liten sommerbyge!

Nå som sommeren endelig er her skal jeg bare slappe av og nyte den. Jeg har som mål å bake mange nye ting som jeg ikke har prøvd før, og så skal jeg prøve å få sett så mange filmer som mulig! Utenom skal jeg være supertante denne sommeren! I år er det mine 3 beste gutter som er viktigst! Etter sommeren venter en helt ny hverdag på meg! Jeg har nemlig fått meg ny jobb! Så det blir både rart og spennende. Rart fordi jeg kommer til å savne alle min fantastiske kolegeare og elever ved den gamle skolen men også spennende fordi jeg får muligheten til å prøve meg som lærer på en ny skole, med en annen kultur, andre kolegeare og elever! Så akkurat nå gru gleder jeg meg kjenner jeg! Har du opplevd det slik før en ny jobb før? Nå er det 3 gangen jeg skal igjennom dette, så skulle jo tro det snart ble en vane, men nei det gjør det nok ikke! Man blir jo glad i dem man jobber med og da er det rart å skulle si hade!

Selv om sommerferien  nettopp er begynt, kan jeg vel trygt si at jeg har vært i feriemodus en stund alt! Som kanskje noen av dere vet reiste jeg til Paris sammen med 2 av kusinene mine for litt over 1,5 mnd siden! Turen var som du sikkert kan tenke deg, FANTASTISK! Vi hadde det kjempe gøy og jeg koste meg masse!!! Vi lå like ved Eifeltårnet, og hadde utsikten til det fra hotell vinduet vårt! Vi var der i 5 dager! Og på den tiden fikk vi besøkt alt som er verdt å se i Paris + DISNEYLAND!!! Disneyland har jeg hatt lyst å besøke siden jeg var bitteliten, så du kan tenke deg jeg var i 100 når vi var der! Uheldigvis er ikke jeg den tøffeste når det kommer til forskjellige attraksjoner som går alt for fort. Så jeg var godt fornøyd med å ta alle de forskjellige båtturene som var i parken! Ja og så var det jo veldig kjekt å besøke mitt kommende hjem selve disney slottet!!! hehehe:) Nei nå skal ikke jeg mase og mase her om hele turen, det kan dere heller få vite mer om siden! Poenget med at jeg forteller om dette er at siden jeg kom hjem fra Paris har jeg selvsagt lengtet tilbake! Det er så mye mer jeg vil se og prøve. Det er så mye mer å smake på også! Så for å mimre litt bestemte jeg meg for å lage noen Oreo Cupcakes med Minnie og Mikke Mus tema!

Jeg vet at det er en del av dere som før har spurt meg på Facebook og privat om hvordan jeg lager Oreo cupcakes, tenkte jeg derfor skulle dele noen av triksene med dere i dag! Først og fremst så lager jeg en helt vanlig lys muffinsrøre.

  1. Jeg pleier å lage vaniljemuffins. Som oftest lager jeg røren helt fra bunnen av, men noen ganger bruker jeg faktisk bare en kjøpepose slik som toro sine lyse muffins. Her tenker jeg at du bruker den oppskriften som du selv synes er best! Enten du lager selv, eller kjøper Mix.
  2. Jeg kjøper 1 pakke orginale Oreo kjeks. Kjeksene tar jeg fra hverandre slik at de blir delt i 2 flater. Flaten som har vaniljekremen på seg blir lagt ned i muffinsformen og så knuser jeg den andre halvdelen i røren. Jeg bruker ca 1 pakke på 12 cupcakes.
  3. Til topping bruker jeg 2 tine naturell blandet med ca 0,5 pakke melis og så pisker jeg 3 dl. kremfløte å elter forsiktig inn i osteblandingen. Og det er det hele!
  4. Til Minnie Mouse cupcakes brukte jeg en ekstra pakke oreo kjek, delte dem i 2 på langs og brukte de to halvdelene som ører. Der har jeg ikke tatt kjeksene i fra hverandre. Du kan se dette på bildet! Etterpå laget jeg en liten sløyfe av fondant til Minnie mus. Mikke mus fikk selvsagt ikke noen sløyfe. 
Håper dette var litt oppklarende for hvordan jeg pleier å lage disse! OG håper selvsagt at du likte mitt lille bakverk! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes :)

likte du denne bloggen å har lyst til å bli oppdatert når det kommer ut nye innlegg. Kan du bli medlem av facebook siden min også! www.facebook.com/katrinethinkpink Del også gjerne siden med andre kakeglade som du tenker hadde fått stor glede av denne siden!

Ønsker dere alle en riktig god sommer!!! Og til dere som skal starte på ny skole eller i ny jobb over sommeren MASSE LYKKE TIL! Ja dette er ment spesielt til noen av dere som sniker dere inn her av og til mine søte små! :)


Think Pink!

Minnie Mouse Cupcakes


Mickey Mouse Cupcakes












Katrinethinkpink!


søndag 16. juni 2013

Dåpskake

Heihei!
Så var jeg her igjen! Det er søndag og jeg holder på å lade opp til min siste arbeidsuke før det blir 7 uker sommerferie på meg! I disse dager er det veldig godt å være lærer! Men må ærlig innrømme at det er litt rart og pluttselig ikke ha noe å gjøre i 7 uker. Rastløs som jeg er blir det vanskelig å holde meg i ro. Har alt flere forskjellige kakeoppskrifter som jeg har lyst å prøve! Så tror nok det blir en del baking på meg denne sommeren. I tillegg så har jeg store planer om å være SUPER tante også! så tror nok jeg skal få dagene til å gå!

Men mens jeg nå teller ned disse siste dagene på jobb, tenkte jeg å dele en ny kake med dere! Slik som i forrige innlegg så kommer det på nytt nå en dåpskake! Kaken er laget til datteren til en av mine venninner Nina. Nina har jeg kjent siden barneskolen! Men var først på ungdomsskolen vi ble virkelig gode venner, så å få lage kake til hennes lille prinsesse var selvfølgelig noe jeg gjerne ville gjøre! Synes det alltid er like kjekt å kunne få bake for mine venner! Er noe eget med det å kunne få lage noe spesielt og originalt til dem man er glade i!

Nina hadde sett en konfirmasjons kake jeg har laget ved en tidligere anledning. Hun likte denne kaken så godt at hun ville at jeg skulle lage denne til dåpen deres også. Kaken er en Hvit dame, dekket med hvit marsipan og pyntet med fondant blomster. Jeg laget hvite fondant roser som jeg etterpå farget rosa med spiselig rosa glitter. Jeg laget også rosa fantasiblomster. Rundt kaken har jeg laget putemønster og pyntet med en sløyfe. Sløyfen hørte ikke til på den originale kaken, men til en barnedåp syntes jeg det hørte til med noe søtt og rosa. Som prikken over "i" pyntet jeg med hvite sukker perler. Denne gangen syntes jeg det var lettere å lage til pute mønster. Som jeg skrev i forrige innlegg så er ikke det så lett å få det helt jevnt, men som man sier <<Øvelse gjør mester!>>

Hva synes du om kaken da? Gi gjerne en tilbakemelding enten her inne eller på Facebokk siden Katrine~ThinkPink.

Håper du får en fin uke og koser deg masse! Jeg for min del skal tyvstarte uken om ikke så lenge med koselig besøk og kaker <3


Think Pink! 















søndag 9. juni 2013

Dåpskake

Heihei!

Da sitter jeg her atter en søndag foran dataskjermen! Utenfor skinner solen, men den har jeg ikke nytt mye i dag! For her inne i stuen sitter jeg! Har sittet her i flere timer nå, for å få ferdig undervisningsopplegg i engelsk til i morgen! Har nemlig laget undervisningsopplegg som skal brukes på smart board! Undervisningsopplegget er nå ferdig og jeg har tenkt å bruke resten av dagen på å slappe av, men først følte jeg for å blogge litt! Jeg har nemlig laget noen dåpskaker i det siste, og tenkte at det nå var tid for å dele den ene med dere! Hvis du har lest forrige innlegg vet du nok alt hvilken kake som kommer nå! Forrige helg laget jeg nemlig dåpskake til en liten gutt!

Kaken jeg laget var en hvit dame eller marsipankake som noen kaller det. Kaken var som det ligger i navnet pyntet med marsipan. Men i motsetning til å holde den kritthvit slik som hvite damer skal være, var marsipanen farget blå for anledningen. På toppen av kaken pyntet jeg med hvite roser av fondant som jeg så sprayet med blå spiselig spray. Jeg laget også noen hvite fantasiblomster og sommerfugler i fondant. Etter ønske fra prinsens mor laget jeg også en liten baby som kunne ligge på toppen. For å gi kaken en helhet valgte jeg å også lage en hvit sløyfe langs kanten på kaken.

Hvis du ser nøye etter på kaken kan du også se at jeg har laget til putemønster. Jeg syner helt ærlig at putemønster er ganske vanskelig å lage. Teknikken i seg selv er ikke så vanskelig, men det å faktisk få det helt beint, det er det som er vanskelig synes jeg! Men da er det godt å ha en mamma som hjelper, motiverer og veileder når jeg blir usikker på meg selv! Som alle andre mennesker kjenner jeg nok spesielt godt til mine egne begrensinger, og noen ganger føler jeg ekstra på dem i det jeg står midt oppi dem! Da er det gått å få litt råd og veiledning. Det er vel kanskje ikke så annerledes fra hva jeg er vant med å gjøre selv som lærer med mine egne elever, men det blir liksom noen helt annet når det er du selv som ikke klarer det. Men når min kjære mamma da tar frem linjal og litt klokskap så blir plutselig ikke hinderet så veldig stort lenger!

Hvis du ønsker å prøve deg på en hvit dame selv, kan du finne oppskriften her. Og hvis du likte denne kaken, kanskje du også liker noen av de kakene jeg har laget til denne lille prinsen sine to storesøstre før! Ta en titt og gi gjerne en lyd tilbake om hva du synes, enten her inne eller på Katrine~Think Pink sin Facebook side!

Kaker for små prinsesser:
Milla
Klovnekake
Dora The Explorer Cake

Ha en fin søndagskveld alle sammen! Nå skal jeg snart skru på tv3 for å se på hele Sverige baker!



Think Pink!