torsdag 31. oktober 2013

Ghost Cupcakes For Halloween

Oi! Da var dagen her alt! Det er Halloween og jeg er klar! Skålen er fylt med sjokolader og kjærligheter, så hvis det skulle banke på min dør, skal i hvert fall jeg åpne døren smile og fortelle dem som kommer hvor tøffe kostymer de har på seg! Alternativet er jo å slukke alle lys og late som om jeg ikke er hjemme en hel kveld, så da tenker jeg det er mye koseligere å heller spre litt glede til de små som synes dette er gøy. Kanskje det bare er det lille barnet i meg som synes dette egentlig er ganske gøy ellers så er det den begeistringen jeg ser i øynene til mine elever når de ivrig forteller hva de skal kle seg ut som. Eller kanskje det er en kombinasjon av det hele, ikke vet jeg, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at dette blir en kjekk kveld for alle som ønsker det. Og mens jeg først er i gang med å dele, så kan jeg jo dele en liten tutorial av spøkelses cupcakene jeg laget tidligere i uken til halloween kaken min, slik at hvis du har lyst å prøve selv så vet du hva du skal gjøre.

Tenker at jeg fremover skal prøve å få delt noen slike tips med dere på hvordan man lager til lette, men artige småkaker og snop. Disse gjennomgangene vil selvsagt være lagt opp til at også barn kan delta, for hva er vel ikke kjekkere enn å kunne lage noe godt og spiselig sammen med de små! Jeg vet ivertfall at jeg synes det er ekstra gøy når jeg kan inkludere mine nevøer! Trenger ikke være så komplisert det man lager, det er selve det å jobbe sammen som er det viktigste og det kjekkeste! Og i tillegg så gir dette muligheten til å være litt pedagogisk å få frem de gode samtalene mellom mennesker slik at man skaper gode relasjoner innad i familien!


 
 
Vel i hvert fall slik lager du disse super gode og super lette spøkelses muffinsene!

Du trenger:
1 porsjon gulerot kake røre (oppskrift finner du ved å klikke her)
1porsjon topping av eget ønske
1 glass
1 kjevle
1 pakke ferdig laget fondant eller hjemmelaget MMF (oppskrift finner du ved å klikke her)
kake pynt til øyner. Jeg brukte wilton sine sukker øyner. du kan bruke sølvkuler.
 
Slik gjør du:
 
 
Stek cupcakes av gulrotkake røren, og avkjøl.
Sprøyt på ostekrem eller annen topping etter eget ønske i en høy topp.
 
 
 
 
Kjevl ut fondant eller MMF og stikk ut sirkler med et glass.
 
 
 
Ha fondant sirkelen over cupcaken.
 
 
 
Pynt med øyne etter eget ønske.
Og vipps så har du laget super lette og super gode spøkelses cupcakes til halloween!!!
 
 
 
 
Happy Halloween!

 
 
 
Think Pink!
 
 


 

tirsdag 29. oktober 2013

Halloween Cake

Heihei!

Her skjer det mye denne uken som du ser! Nå har jeg stått på hele helgen med baking til halloween! Hvorfor lurer du på? Vel svaret er egentlig ganske lett! Bare fordi jeg føler meg inspirert av tema! Er ikke så ofte noen spør etter en spøkelses kake, så da må jeg nesten ta det i mine egne hender! Som du sikkert har fått med deg hvis du har vært her inne å tittet de siste dagene, så bakte jeg gulrotmuffins på søndag! Oppskriften finner du her om du har lyst å bake slike selv også! Vel i hvert fall så bakte jeg det! Men etter at jeg hadde laget 12 cupcakes hadde jeg nesten halve røren igjen! Jeg kunne selvsagt bakt 12+ til, men jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at en cupcake er mer enn nok for meg! Bestemte meg derfor for å smøre en liten rund 20cm i diameter form og fylte resten av røren oppi der. Stekte kaken i 30 min, og resultatet ble en liten søt kake, akkurat passe i størrelsen for et lite kakebesøk! Så hva passet vel ikke bedre enn at min kusine kom på besøk i går! Pluttselig hadde jeg en super unnskyldning for å pynte kaken og ikke minst spise den!

Jeg bestemte meg for å dekke kaken med svart fondant som jeg kjøpte i London sist jeg var der (3 uker siden!!!). Etterpå blandet jeg sammen litt melis og vann til glasur som jeg så fylte i en sprøytepose og sprøytet ut som edderkoppnett på toppen av kaken. Siden jeg hadde noen muffins igjen også fra dagen før laget jeg også noen spøkelses cupcakes. Tenkte å ligge ut en liten tutorial av disse en dag, så hold utkikk videre!

Vel her ble i hvert fall resultatet av min lille halloween kake! Super lett å lage, og super lett å spise opp! Håper du likte kaken og kanskje til og med føler deg litt inspirert og har lyst å prøve deg på en slik selv! Husk alt du trenger er en porsjon gulrotkake, muffinsformer, kakeform, hvit og svart fondant og litt glasur for å toppe det hele!

Ha en fin uke videre! Jeg for min del sitter her nå å venter på min tremenning som skal hente en Minni mus kake her om litt! Skal ligge ut bilder av den også snart! Men hvis du ikke klarer å vente til neste gang jeg blogger kan du alltid titte innom Facebook siden min: https://www.facebook.com/katrinethinkpink eller Instagram bare søk på katrinethinkpinkcakeblog så dukker jeg opp!



Think Pink!

 









 



søndag 27. oktober 2013

Carrot Cake ~ Halloween Cupcakes

Oioioi nå nærmer halloween seg med storm skritt! og som du kanskje fikk med deg i går så er jeg i full gang med baking til ære for den store dagen!

I dag har jeg da på nytt bakt litt. Først og fremst fordi vi skulle få besøk her i huset, men også fordi jeg da hadde en mulighet til å sette til verden noen av mine mange kake kreasjoner! Så i dag ble det da til ære for halloween laget gulerot muffins med oste krem og fondant pynt formet som gresskar!

Jeg elsker gulerot kake! Hvis du får en skikkelig gulrotkake, er det ikke noe som smaker bedre! Siden jeg ikke tåler nøtter, er selvsagt kaken helt nøtte fri! Jeg vet noen liker at det er litt konsistens i kaken sin og at man får det av nøttene, men denne kaken er helt fantastisk alene. Dette er en oppskrift min mor pleide å bruke da jeg var mindre og i dag var hun så snill å dele den med meg! Og nå har jeg selvsagt tenkt å dele den videre med dere! Så håper dere får god nytte og ikke minst glede over denne oppskriften! Vær obs på at røren blir ganske flytende! Ikke frykt! Det er slik den skal være! Håper du får en fin dag og uke videre. Og husk! Titt snart innom igjen for her kommer det plutselig dalende inn et nytt innlegg!


Carrot Cake Recipe
~
Gulrotkake oppskrift

Du trenger:
4 egg
300g sukker
200g mel
2ts natron
2ts kanel
1ts vaniljesukker
0,5ts salt
1,5dl nøytral matolje



Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 190C


Pisk egg og sukker til eggedosis.



Bland 200g mel, 2ts natron, 2ts kanel, 1ts vaniljesukker og 0,5ts salt i en bolle.
Sikt melblandingen så i eggedosisen.



Tilsett 1,5 dl matolje i røren og bland godt.



Ha så i 4 raspete gulrøtter i kakerøren.



Nå er røren klar til å stekes. Gjør du som meg å fordeler den i muffins former skal muffinsene stå i ca 
25-30min. Vil du heller lage en hel kake, kan du ha røren i en smurt form. Den må da stå i 60 min. 
Etter steking lar du kaken avkjøle seg før du pynter den med topping etter eget valg. Jeg bruker en oste krem som består av 2 Tine naturell krem ost blandet med 200 g melis.
Til pynt farget jeg litt fondant som jeg så laget noen gresskar av. 
Jeg brukte en pepperkakeform formet som et gresskar. 
Øyne og munn tegnet jeg på med spiselig tusj. 
Jeg drysset til slutt litt spiselig glitter over det hele!



Think Pink!










lørdag 26. oktober 2013

Apple Cupcakes ~ Halloween cupcakes

Heisann!

Da er det ikke mange dagene til det er halloween, og selv om jeg ikke er helt overbegeistret for egg kasting på ruten og barn som tror at knask eller knep tillater dem å gjøre ting de vanligvis ikke ville ha gjort er greit, så må jeg ærlig innrømme at jeg egentlig liker denne markedsførte "tradisjons dagen"! Ja ligg merke til at tradisjon står i gåsetegn for dette er jo virkelig ikke en tradisjon her i landet, men de siste årene er det flere og flere barn som er begynt å gå rundt på dørene denne dagen i kostyme. Jeg personlig synes dette er helt greit og stiller meg gladelig i døråpningen med en skål fylt med snop til de søte små som går rundt i all slags vær og vind på denne dagen. For når alt kommer til alt så er jo dette en kjekk dag for barna! De får lov til å kle seg ut i skumle eller ikke fult så skumle kostymer, de får snop for arbeidet og de koser seg. Så da ser jeg ikke noe problem. Jeg husker selv hvor gøy det var å gå julebukk så hvis en liten kjærlighet på pinne kan gi et lite barn litt ekstra glede så synes jeg det er helt greit! Da skal jeg heller se det positive og kaste vekk mine egne meninger om at dette er en uting skapt av bedrifter som ønsker å tjene litt ekstra penger i hverdagen. Jeg skal heller smile fint i døren, rose dem for de tøffe kostymene og tenke at dette var en kjekk opplevelse for de som turde å ringe på. Nå er det jo ikke slik at det er så mange som kommer uansett, her som jeg bor er det som oftest bare barna i gaten som kommer med en foreldre eller to hengende på slep. Så hvis de ønsker å gjøre dagen litt spesiel så skal jeg være med på å bidra til dette! Så i dag har jeg handlet inn litt snop så jeg er klar hvis det ringer på døren. Å sitte i mørke en hel kveld for å demonstrere at jeg "ikke er hjemme" er ihvertfall utelukket her! Og mens jeg først er i gang med halloween snop ja så kan jeg jo like godt skjemme meg selv litt bort også! Så jeg har rett og slett laget meg noen eple cupcakes toppet med pisket krem og pyntet med flaggermuser av marsipan!

Nå som høsten er her for fult og eplene smaker som best, må jeg selvsagt utnytte dette med litt ekstra kakekos her i huset! Her har det derfor gått i både ovnsbakte eplebåter drysset med sukker og kanel og eple muffins i det siste! Ingenting er som en skikkelig eplekake eller eplemuffins (eplekake for en) når regnet pisker mot ruten og man har tente lys inne. Det er høstkos det! Så når jeg da kan kombinere denne barnslige gleden med halloween sammen med høstens sjarm og kos så må jeg si jeg koser meg stort! Og siden jeg synes det er så kjekt å dele kosen min med dere så tenkte jeg å skrive ned oppskriften så kan du jo prøve selv, for disse muffinsene var bare helt perfekte! Ikke for søte og ikke for tørre. De er også like god dagen derpå  som den dagen de blir laget! Varm dem gjerne litt i en mikro dagen etter hvis du vil ha den gode opplevelsen av varm eplekake!

Apple Cupcakes Recipe
~
Eple Muffins Oppskrift

Du trenger:
125g mykt smør
125g sukker
2 egg
125g mel
1ts bakepulver
1/2ts natron
1ts kanel
1 stort eller 2 små epler i biter 
1 kremfløte
Svart marsipan

Slik gjør du:
Sitt stekeovnen på 175C


Pisk 125g smør og 125g sukker hvitt og luftig.


Tilsett 1 og 1 egg i smørblandingen. 
Bland alt godt sammen!


Bland 125g mel, 1ts bakepulver, 1/2ts natron og 1ts kanel i en bakebolle.
Ha det så i smørblandingen din.
Litt og litt om gangen.



Kutt opp eple(ne) i biter og tilsett muffinsrøren.
Nå er alt klart og du kan fordele røren u muffinsformer.
Stek muffinsene i ovnen i ca 23-30 min. 
Dette varierer litt da eplene kan gi fra seg en del veske.



Når muffinsene er ferdig stekt lar du dem kjøle seg ned, før du pisker krem som du pynter dem med og kjevler ut litt marsipan som du så stikker ut med en pepperkakeform til små flaggermus for å få den riktige halloween følelsen. Vi du derimot bare servere dem for en helt vanlig anledning kan du droppe den svarte marsipan pynten og heller drysse lett over med litt kanel på toppen av kremen. Dette smaker helt himmelsk!

Nyt den fine høsttiden og kos deg med eple muffins nå i helgen!




Think Pink!