søndag 26. januar 2014

Dåpskake til gutt

Heihei!

Da var det alt blitt søndag igjen og i morgen er det starten på en ny og spennende uke! Jeg har masse nytt og spennende i vente de neste ukene, så kjenner jeg gleder meg masse nå! Vi har en del runde og halvrunde dager i familien fremover og midt i alt dette så tar jeg meg også en liten tur til London for litt shopping med gode venner! Ukene er ganske hektiske for tiden og det blir lite tid til å kunne bare slappe av. Men da er det jo så godt at jeg får holde på med akkurat det jeg liker aller best! På dagtid får jeg være lærer og når jeg kommer hjem kan jeg bake litt! En utrolig god kombinasjon spør du meg!

I dag kjenner jeg at jeg klør etter å bake! Så kanskje det må bli noe ekstra godt til kaffen i ettermiddag? Men mens jeg sitter her å funderer på hva jeg skal lage, tenkte jeg å dele en kake med dere som jeg har laget for lenge siden, men som jeg ikke har fått anledning til å vise frem før nå her inne! Men kanskje du alt har sett den på Instagram kontoen min?

Kaken jeg skal vise dere er en dåpskake jeg laget for en liten prins før jul. Selve kaken er en Red Velvet Cake med ostesmørkrem som fyll. Jeg har så dekket kaken med MMF og pyntet med vanlig fondant som jeg har kjøpt på butikken. Jeg kunne selvsagt ha laget figurene også av MMF, men jeg liker ikke helt konsistensen av den når jeg skal lage figurer. Synes MMF fungerer veldig bra som kakelokk, men ikke til forming. Men det er bare min mening, kasnskje du har et annet syn på det? Del gjerne dine erfaringer her inne! Men ihvertfall så har jeg brukt fondant til mine figurer. Som du kan se på bildene har jeg laget en søt liten blå bamse og noen små baby Converse sko som pynt. På toppen av kaken har jeg pyntet med blå fondant roser som er blitt drysset med spiselig glitter. Når man bruker glitter er det viktigt å passe på at man kan spise det. Noen av glitterversjonene som man finner på markedet er beregnet kun på pynt og er ikke definert som mat. Men et er fortsatt ikke giftig..... Spør du meg er det ikke mer greit å putte glitteret på kaken bare fordi de ikke er giftig. Skal det beregnes på matprodukter må det også kunne spises! Er helt greit at det ser fint ut, men jeg vil ihvertfall ikke ha på meg at jeg serverer kunstige ting på mine kaker. Heldigvis finnes det da levrandører som faktisk leverer spiselig glitter!!! Jeg pleier å bestille fra nettet! Koster ikke mye og du får det fort levert!

Men nå skal jeg ikke spore helt av her! Som du kan se på bildet laget jeg putemønster rundt kaken og pyntet med spiselige perler. Kaken er laget ut i fra inspirasjonsbilder som moren til den lille prinsen viste meg. Hun hadde sett noen forskjellige kaker som hun likte ekstra godt. Jeg satt derfor sammen de forskjellige elementene som hun likte til en kake. Jeg personlig må nok si at høydepunktet for meg var å få lage Converse sko! Tenkte jeg derfor skulle dele med dere hvordan jeg laget dem i neste innlegg, så hold øynene åpne for innlegget kommer snart ut! Men nå må jeg nesten runde av her før jeg maser alt for mye i dag!

Håper dere likte kaken! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes! Jeg kan jo ikke utvikle meg uten litt tilbakemeldinger fra dere! Ha en fin søndag videre og håper dere får en super uke!


Think Pink!













mandag 13. januar 2014

Apple Pie Recipe

Hei alle sammen!

Da var vi alt kommet til uke 3 i 2014! Tiden virkelig flyr avsted! Hvis det fortsetter på samme måte fremover, aner jeg ikke hvordan jeg skal få tid til alt som skal gjøres! Det skjer jo så mye gøy de kommende ukene! Ikke bare skal det feires bursdager, men jeg skal også ut på reise snart! Tror dette kan bli et godt år!

Denne måneden har jeg planer så og si hver dag, så blir ikke mye tid til overs. Men heldig vis har jeg klart å presse inn litt meg tid også, så bake skal det nok bli litt av uansett, så bare til å titte innom!

I går bakte jeg en eplepai. Jeg elsker eplepai og eplekake! Kombinasjonen av den litt saftige sprøe kaken kombinert med de varme, halv myke eplene er bare helt perfekt! Dessverre har jeg syntes det har vært litt vanskelig å finne helt den rette kombinasjonen, men så plutselig snublet jeg over en oppskrift her på nettet som inspirerte meg! Oppskriften gikk ut på at man skulle smålig varme eplene i sukkerlake i en kjele før man hadde dem i kaken. Jeg personlig synes dette alene kan bli litt smakløst så jeg bestemte meg for å tilsette litt kanel i min blanding. Kanel og epler synes jeg er en fantastisk kombinasjon! Jeg elsker smaken som da kommer frem i eplene! Og til min store glede ble smaken enda bedre når eplene ble kokt sammen med kanelen i sukkerlaken! Eplene gav selv fra seg saft under kokingen som blandet seg med sukkerlaken og kanelen. Da alt var kokt opp lot jeg det stå i laken å kjøle seg ned. På den måten får eplene trukket inn litt av saften som den har gitt fra seg. Og når alt er avkjølt sitter du igjen med saftige epler som er søte på smak, med en mild smak av kanel! Personlig tror jeg at jeg fint kunne spist eplene bare slik! Glem kaken! Dette er jo snop i seg selv! OG hadde nok sikkert vært perfekt alene til litt vaniljeis! Men i så fall ville jeg nok servert dem varme!

men nå er det da sånn en gang at jeg ville bruke eplene mine i en pai! Og gitt om det ble godt!!! Kan virkelig ikke klage på denne paien her! Endelig har jeg funnet en eplepai helt etter min smak! Lykken er nær nå! Og siden den er så nær, tenkte jeg å dele den også med dere lesere!

Her er hva du trenger å gjøre for å oppnå denne lykken du også!




Eple Pai Oppskrift
~
Apple Pie Recipe

Dette trenger du:
300g mel
1 klype salt
100g smør
4-6 ss iskaldt vann
6 store epler
0,5-0,6 dl vann
100g sukker
3-5 ss kanel (etter smak og behag)
1 egg til å smøre inn paien med
perlesukker til å drysse over pai lokket

Slik gjør du:

Bland smør, salt og mel.
Bland ingrediensene slik at du får en sandaktig konsistens.



Tilsett litt og litt vann til du får en fast, fin og glatt deig.

Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet for kjøling i 15-20 min.


Bland 100g sukker og 0,5-0,6 dl vann i en kjele.



Skrell og del opp 6 epler i biter. ha dem opp i kjelen med sukkerblandingen.
Dryss kanel over eplene og bland alt godt i sukkerlaken.



Kok opp under omrøring. når det bobler rører du godt i 2 min.
Ha så lokk over og la trekke over varmen i 2-3 min.
Etter 2-3 min tar du kjelen av platen og tar av lokket. 
La eplene nå stå å bli helt avkjølt før du heller av saften og har eplebitene i paien.



Del pai deigen i 2 deler, kjevl ut ene delen og bruk som bunn i pai formen.
jeg brukte en ildfast skål denne gangen, men en pai form kan også brukes.
La deigen stå kjøligt i 10 min før du har eplene oppi og dekker med et lokk av resten av pai bunnen.
Pisk sammen et egg å mal forsiktig over paien. Dette gir lokket en sprø overflate.
Kutt et lite kors i midten av lokket så varme og damp slipper ut under steking.
Press ned kantene med en gaffel.

Om ønskelig dryss perlesukker over hele lokket før steking.



La paien steke i 30-40 min. Her må du se litt an. Er ovnen din som bestemmer.
Den er ferdig når skorpen en gylden brun slik som på bildet over.
Etter steking la den stå å kjøle seg ned i 5 min før servering.
Paien kan også serveres lunken!
Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis!

Det var det! En kjempe lett pai som alle kan få til, så nå er det bare å kaste seg over alle ingrediensene og begynne å bake! Håper du likte oppskriften! Kom gjerne med tilbakemeldeleser på hva du synes!
Ha en fin uke videre alle sammen!

Think Pink!




søndag 5. januar 2014

Bamsekake med en liten hemmelighet!

Heihei!

Da var det alt et nytt år! Og jeg håper selvsagt at det blir et fantastisk år for alle!

Jeg tenkte at jeg skulle starte dette året med å avsløre fjorårets største hemmelighet!!! Jeg ble nemlig spurt om å lage en helt spesiell kake i fjor for en veninne som hadde fått vite at hun var gravid. Kaken skulle hun ha i et familieselskap. Den skulle selvsagt være barnevennlig da kaken skulle avsløre det som alle lurer på når noen er gravid, nemlig om det blir en gutt eller jente! Kaken fikk på ingen måte avsløre kjønnet utenpå, for det skulle holdes hemmelig til man kuttet den opp! Kremen inni skulle ha enten blå eller rosa farge for å fortelle hva det ble!

For at jeg skulle kunne farge kremen måtte vi velge en kake hvor man kan bruke lys krem. Sjokoladesmørkrem er ikke så lett å farge, og jeg liker personlig ikke smørkrem uten sjokoladesmak, da det bare smaker sukker og smør! Vi ble derfor enige om at det beste var å lage en sukkerbunn kake fylt med farget pisket krem, toppet med enten blåbær eller bringebær ut i fra kjønnet. Kaken ble så dekket med hvit marsipan og pyntet!

Jeg laget en spiselig Me to You inspirert bamse av puffet ris. som jeg dekket med fondant. Bamsen ble så plasert på toppen av kaken. Rundt pyntet jeg med fargerike fondant stjerner. Resultatet ble som du ser en baby kake som ikke avslørte noen hemmeligheter!

Kanskje du også lurer nå på hva det ble? vel hvis du vil finne ut av svaret må du titte neders på siden! Det jeg derimot kan avsløre er at den lille er verdens nydeligste lille! Og nå i julen var vi for første gang på lekelandet Baluba for å leke! Både jeg og mammaen til den lille har jobbet der i flere år og det var slik vi ble kjent, så selvsagt skal også lille vennen bli like glad i stedet som vi er!

Å få lage en slik kake er kanskje noe av det gøyeste jeg har laget! Å faktisk få æren av å vite en så stor hemmelighet før alle andre er ganske stort, og enda større at noen velger å stole så mye på deg at de faktisk forteller deg hemmeligheten og lar deg få lov til å være med på å dele den med alle andre! Hva synes du om en slik kake? Er dette noe du selv kunne tenkt å ha gjort? Jeg for min del kommer nok til selv å lage en slik kake en gang i fremtiden, for dette var gøy!!! Men nå skal jeg ikke mase videre her for nå skal du få lov til å finne ut av hemmeligheten du også! Del gjerne dine meninger om kaken! Er alltid kjekt med tilbakemeldinger!


Think Pink! 














Think Pink