søndag 30. mars 2014

Daim Cookies

Hei!

Da var slutten på atter en uke her og starten på en ny ikke så langt unna! Solen skinner og våren har meldt sin ankomst, så dette må nok bli en bra uke! I tillegg er vi bare en uke unna mamma og tante sin store bursdag! De blir nemlig 60 år neste søndag, så her planlegges det for fullt! Gaver, kaker overraskelser alt som hører til en skikkelig bursdag!

Men mens jeg holder på med alt dette har jeg selvsagt også litt tid til å dele en ny og spennende oppskrift med dere! Forrige helg fikk jeg skikkelig lyst på noen kjeks til søndagskosen I utgangspunktet ville jeg egentlig ha sjokoladekjeks, men min mor foreslo å heller ha i daimkuler. Resultatet ble noen spennende kjeks propp fulle med smeltet sjokolade, karamell og mandel bomber. Kjeksene var kjempe gode og ikke minst saftige.

Etter å ha spist en god del kjeks bestemte jeg meg for å ta med resten på jobb.Kjeksene var like saftige og gode 3 dager senere. Alt de var pakket inn  var en plastpose. Så disse er virkelig verdt å prøve! Men for å prøve dem trenger du en oppskrift, så her kommer den!




Daim Cookies Recipe

Du trenger:
90 g smør
2 ss brunt sukker
2,5 ss hvit sukker
1 ts vaniljeessens
1 egg
130 g mel
1/4 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 pose daimkuler som brukes til is strø

Slik gjør du:

Sitt stekeovnen på 180⁰C.


Pisk 90 g smør, 2 ss brunt sukker og 2,5 ss hvit sukker lett og luftig.
Ha så i 1 ts vaniljeessens og  1 egg. Bland alt godt.



Bland 130 g mel, 1/4 ts natron og 1/2 ts bakepulver i en skål.
Ha så i det tørre i smørblandingen.
Bland alt sammen til en tykk klissete deig.



Tilsett daimkulene tilslutt.
Bland dem godt inn i kjeksdeigen.



Lag klart bakebrett med bakepapir på.
ha litt mel på hendene og bruk en teskje til å ta opp litt deig.
Rull deigen i hendene dine til en rund kule. plasser kulen på bakebrettet.
Når all deigen er rullet ut til kuler er du klar til å steke kjeksene.
Kulene gjør at kjeksene får en fin og jevn fasong når de blir stekt.



Stek kjeksene i ca 16 min midt i ovnen.
La dem så kjøle seg ned før du spiser dem.
Spis dem gjerne sammen med litt is!




Håper kjeksene faller i smak! Gi gjerne en lyd tilbake om hva du synes om dem!




Think Pink










søndag 23. mars 2014

Bil kake

Heihei!

Ja da var enda en uke over og jeg er klar for den nye! Denne uken er ukeplanen min ganske så fullpakket og jeg kjenner jeg gleder meg! Men i dag er det søndag og jeg har satt av hele dagen til å gjøre ingenting! Vel nesten ingenting! For jeg skal selvsagt ha meg en liten bakeøkt etter at jeg har skrevet litt her til dere! I dag har jeg tenkt å lage meg noen sjokoladekjeks til søndagskos. Jeg har nemlig en ny oppskrift som jeg har lyst å prøve! Men mens jeg forsøker meg på dette, tenkte jeg å dele en kake med dere.

Dette året har gått veldig fort og jeg har selvsagt trodd at jeg har hatt full kontroll på alt som skjer, men så gikk jeg igjennom mine kakebilder for ikke så lenge siden, og oppdaget at der var jo noen kaker jeg ikke hadde delt med dere enda! Og jeg som hele tiden har trodd at jeg hadde delt dem! Kaken jeg skal vise i dag er en sjokoladekake med biltema!

Denne bil kaken laget jeg til en liten gutt som fylte 2 år for en stund tilbake. Han er veldig glad i biler og hjul så det var viktigt at jeg hadde med på kaken. Kaken har 2 etasjer og er fylt med sjokoladesmørkrem. Kaken er så blitt dekket med MMF. MMF gir meg muligheten til å kunne lage mange forskjellige tema kaker i forskjellige farger. MMF minner om plastelina som man leker med som barn, det er derfor ikke vanskelig å jobbe med. Er man ikke fornøyd kan man også alltid prøve på nytt! MMF er også en grei erstattning for marsipan hvis du ikk liker det. MMF kan som nevnt komme i forskjellige farger, alt du da trenger er å tilsette din hvite MMF med litt mat gele farger (ikke kondittorfarger de er for flytende). Kna inn fargen og du er klar!

Det fine med MMF er også at den er tøyelig, du kan derfor lage mange forskjellige former og figurer med den. Som du ser har jeg dekket de 2 etasjene med MMF i forskjellige farger. Den øverste kaken er dekket med svart MMF, som så er blitt presset inn på sidene for å skape tekstur i kaken. Hvis du ser nøye etter nå ser du kanskje at kaken er formet som et bil hjul? Den underste kaken er derimot formet som en bilbane, med små racerbiler på. Og på toppen av kaken finner du en stor racerbil! Alt er selvsagt laget i MMF! Og for dere som kanskje ikke vet hva MMF er kan jeg avsløre at det er fondant laget av marshmallows. Og fondant er da altså en sukkermasse som fungerer på samme måte som marsipan og kan brukes på de fleste kaker.

Hva synes du om kaken? Var det en passende kake for en liten bil glad gutt på 2 år? Kom gjerne med kommentarer eller spørsmål hvis det er noe du lurer på, så skal jeg prøve å svare på best mulig måte! Ønsker dere alle en fantastisk uke! Og tuuusen tusen takk til alle dere som leser denne bloggen min! Er kjekt å komme innom her hver dag og se at jeg har så pass mange besøkende hver dag! Husk det går også an å følge meg på Facebook og Instagram for oppdateringer og bilder.



Think Pink!













søndag 16. mars 2014

Hvordan lage ugler til uglekake

Heisann!

Da var jeg her igjen! Og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan vi lager uglene til uglekaken!

Som dere sikkert husker nevnte jeg i forrige innlegg at jeg skulle vise dere hvordan man lager ugler til å pynte med på uglekaken. Uglene er veldig lette å lage, så dette kan både store og små få til.

Uglene kan lages på for hånd, slik at det bare er å feste dem på kaken når du skal servere den. Hvis du har tenkt å lage dem før, kan du enten la dem stå i kjøleskapet til de skal taes i bruk, eller du kan la dem stå ute i rom temperatur. Lar du dem stå ute i rom temperatur vil de derimot tørke og bli helt stive. I kjøleskapet vil de også bli stive, men de vil derimot bli myke igjen når du tar dem ut i vanlig temperatur. Dette gjelder for alle fondant figurer. Ikke bare for uglene. Så her kommer det bare ann på smak og behag, og ikke minst hva man foretrekker. Figurene kan lages opp til en uke før du skal bruke dem!


Før du begynner trenger du dette av utstyr:
1 kjevle
1 rund pepperkakeform
250 g fondant (er mer enn nok)
gele farger etter eget ønske (2 forskjellige farger)
melis
sukkerperler
spiselig lim


Slik lager du uglene.

Det første du må gjøre er å farge fondant. Du kan enten lage egen fondant av marshmallows. (Oppskrift finner du HER). Eller så kan du kjøpe en pakke med hvit fondant eller eventuelt farget fondant etter ønske, enten på Panduro hobby butikk, Jernia eller Kitchen. Du kan også få kjøpt fondant i enkelte matvare butikker. Hvis du kjøper hvit fondant må du også kjøpe gele farger i de ønskete fargene du vil ha. Til mine ugler har jeg brukt rosa og lilla. Jeg bruker Wilton sine gele farger. Disse får du kjøpt på Jernia og Kitchen. Det er også muligt å kjøpe på www.cacas.no. Bruker du gelefarger er det viktigt å huske på at fargene er veldig drøye så en liten dråpe er mer enn nok å ha i fondanten om gangen. Selvsagt må du ha mer hvis du vil ha sterke farger, men til disse duse fargene jeg har brukt trenger du ikke mye. Kna fargen godt inn i fondanten før du begynner.



Når du skal kjevle ut fondant kan det hende du trenger melis under fondanten så fondanten ikke klistrer seg til bakeunderlaget. Jeg har derimot av egen erfaring merket at ikke alle fondant typer trenger melis under. Spesielt ikke fondant fra cacas. Men dette må du se ann selv. 

Kjevl ut fondantene (husk 2 forskjellige farger) til de er ca 0,5cm tykk. 
Bruk den runde pepperkake formen til å stikke ut 2 sirkler av hver farge, slik at du har 2 rosa sirkler og 2 lilla sirkler. Den ene rosa sirkelen blir kropp til den rosa uglen og den andre rosa sirkelen skal brukes som vinger på den lilla uglen. 
Det blir selvsagt det samme med de lilla sirklene, en til kropp og en til vinger.  



Når du har stukket ut sirklene bruker du pepperkake formen til å stikke ut en liten bue i sirkelen din.
Sirkelen din vil nå ha en liten halvmåne form, der som du har laget buen. Du har nå laget ører på uglen din.

Du skal nå gjøre det samme på nytt på den andre sirkelen din, men denne gangen skal du lage to slike buer.
Bitene som du får av å lage slike buer skal du bruke som vinger til uglen i motsatt farge!




Når du har gjort som forklart over skal formene se ut slik som på dette bildet.



Det neste du nå trenger er sukkerperler som øyne.
Du kan enten bruke sølvperler, eller slike sukkerperler som jeg har brukt her.
Du får tak i disse samme sted som du kjøper fondant og gelefarger.



Som nevnt i begynnelsen skal du bruke to forskjellige farger. Jeg har brukt lilla og rosa.
Jeg har laget de samme formene som vist over i både lilla og rosa.
De rosa vingene limer jeg på den lilla kroppen, og de lilla vingene limer jeg på den rosa kroppen.
Jeg har brukt sukkerlim, dette får du også kjøpt samme sted som fondant og farge.




Som du kan se har jeg limt på øynene på uglen min.
Under øynene har jeg laget en liten nese/nebb.
Nesen er laget av fondant som jeg har formet til en liten trekant og limt på.



Når uglen din ser ut som dette er du ferdig og den er klar til å festes på kaken din!
Dette er enkle figurer som er gøye å lage sammen med også de yngste!
La barna få prøve seg! De kommer til å elske disse små fuglene!
håper du likte min lille gjennomgang av hvordan man lager fondant ugler! Gi gjerne en liten tilbakemelding i kommentarfeltet på hva du syntes!

Ønsker dere alle en fin uke! 
Og husk titt innom snart, for her kommer det snart nye kaker og triks!




Think Pink!







søndag 9. mars 2014

Baby Shower Owl Cake

Hei alle sammen!

Da var jeg tilbake, etter en lang pause! De siste ukene har det skjedd utrolig mye her hjemme. Det har vært både vinterferie og tur til London, så tiden har dessverre ikke strukket til, til alt jeg egentlig har ønsket, slik som å dele noen blog innlegg med dere! Men hvis du følger meg på Instagram så vet du nok alt at jeg i hvert  fall har prøvd å dele litt fra hverdagen med dere der! Men nå er jeg her igjen! Og selvsagt veldig klar for å blogge litt igjen!

I dag tenkte jeg å vise dere en kake som jeg laget for en stund tilbake. Kaken ble laget til en baby shower og temaet var ugle for kaken.

Den lille babyen som alle gikk å ventet på skulle bli en liten jente, så da måtte jo selvsagt fargene på kaken gå i rosa! Men for å kunne få litt spill i fargene ønsket jeg å kombinere med en annen farge. Valget falt da naturligvis på lilla. Jeg personlig synes rosa og lilla er utrolig fine farger sammen, hvis det gjøres på rette måten. Det er lett for at den ene fargen overstyrer den andre hvis ikke.

Selve kaken er en red velvet kake fylt med oste smørkrem og dekket med MMF. Uglene som jeg har brukt til å pynte med er også laget av MMF. Til øynene på uglene har jeg brukt spiselige sukkerperler fra Wilton. Disse får du kjøpt i butikker som fører Cacas sine produkter. Jeg har kjøpt mine på Jernia.

Selve uglene er veldig lette å lage. Har tenkt å ligge ut en liten gjennomgang av de til dere, så følg med for snart kommer den!

Håper du likte kaken! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes. Og hvis du har lyst til å se mer av det jeg lager og gjør på, på min fritid er det bare til å titte innom min instagram: katrinethinkpink





Think Pink