søndag 28. september 2014

Saftig Non Stop Sjokoladekake

Hei!

Forrige helg var jeg invitert på for bursdagsfest og morro! 2 av mine gode veninner fylte nemlig dag og for anledningen tilbød jeg meg å lage bursdagskaken. Hvert år treffes jeg og noen av jentene fra ungdomsskolen  for en liten reunion. I år traff denne på samme helg som to av dem hadde bursdag. Det ble derfor naturligt at vi feiret det også. På disse treffene tar vi alle med oss en matrett hver, så da ville jo jeg selvsagt bake litt.

Da vi var yngre var de to bursdagsbarna veldig glad i non stop! Jeg måtte derfor selvsagt lage en kake som inneholdt non stop! Kaken er en saftig sjokoladekake fylt med nonstop, pyntet med sjokolade smørkrem og non stop rundt. Det spesielle med denne kaken er at fra utsiden ser den ut som en helt vanlig sjokoladekake, men når du tar deg et stykke så triller det pluttselig ut non stop! Med andre ord en artig liten vri på den tradisjonelle bursdagskaken! Dette passer selvsagt like bra for både voksne og barn. Alle kommer til å synes dette er morsomt å få i sin kake. Bursdagsbarna var i hver fall super fornøyde med kaken sin!

Jeg tenkte jeg nå skulle dele oppskriften og gjennomgangen med dere så kan dere jo prøve selv!





Non Stop sjokoladekake

Dette trenger du:

sjokoladekake
180 g smør
2,5 dl hvit sukker
2,5 dl brunt sukker
3 egg
2 ts vanilje essens
6 dl mel
1,5 dl kakao pulver
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
3,5 dl kefir melk

Sjokolade smørkrem
4 ss mykt smør
4 ss kakao pulver
2-2,5 pakke melis
5 ss sterk kaffe

3 pakker non stop 



Slik gjør du:


Pisk smør, hvit sukker og brunt sukker lett og luftig i en kjøkken mikser.
Tilsett så vaniljeessens og 3 egg. 1 egg om gangen. 



Bland alt det tørre i en bolle.
Ha ca halvparten i smør blandingen din. Tilsett så kefirmelken før du har i resten av det tørre.
Bland alt godt før du fordeler røren i 2 runde springformer og steker i midten av ovnen på 175 C.
Hver kake skal steke i ca 30-35 min. Har du mye røre i en form vil det ta lengre tid.



Etter steking skal kakene kjøles ned.
Før du stabler kakene oppå hverandre for pynting kutter du ut et hull i mitten av kaken med et glass.
Husk å spar ca halve delen av den ene utkuttete sirkelen slik at du har et lokk til etterpå.



Miks sammen smør, kakao pulver, kaffe og melis med en håndmikser. 
Er smørkremen for tørr tilsett litt vann til ønsket konsistens.



Stabl kakene oppå hverandre med sjokoladeglaur i mellom.
Hullet i midten skal nå fylles med non stop.



Tett til med litt kake så du får et lokk på toppen.


Smør hele kaken så med smørkremen og pynt til med non stop.


Kaken er klar!




Think Pink!












søndag 21. september 2014

Skillingsbolle brytebrød

Heisann!
I dag tenkte jeg å dele noe med dere som jeg har prøvd for første gang i dag! Jeg elsker skillingsboller eller kanelsnurrer som de også blir kaldt. Og det aller beste jeg vet er å spise dem når de fortsatt er varme! Om søndagene baker jeg ofte skillingsboller, i hvert fall har det blitt slik i det siste, så i dag bestemte jeg meg for å være litt ekstra kreativ! Jeg bestemte meg for å steke dem i en brødform. Resultatet ble et brytebrød! Helt perfekt å kunne stille frem i et besøk. Da kan man bryte av en del av brødet når man har lyst på, og så ser det jo litt mer avansert ut enn de vanlige bollene. Men her er hele trikset det er ikke vanskeligere. Det er egentlig super lett!!! Jeg kjenner jeg er kjempe fornøy med denne vrien i dag! Brødet/bollen ble like lett og luftig som når man steker dem som skillingsboller. Det eneste som er forskjellig er rett og slett formen på dem. Det fine med denne varianten er atd u kan fryse ned hele skillingsbolle brødet i formen og så er det bare å ta opp litt før du skal servere det for å varme på nytt i ovnen. Dette kan du selvsagt gjøre med vanlige skillingsboller også, men da må du pakke dem i plastposer og det tar større plass i frysen.

Men nå skal jeg ikke mase mer for nå skal jeg selvsagt dele oppskriften med dere! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes selv. Det er alltid kjekt å høre fra dere!




Dette trenger du til 2 skillingsbolle brytebrød:

1 kg mel
200 g sukker
1 pakke tør gjær 
6 dl lunkent vann
1 dl oliven olje


Til fyll:

2 dl sukker
4-6 ss kanel


Til pynt:

Melis
Perlesukker


Slik gjør du:


Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammen med en kjøkken mikser.
Ha så i det våte.
Bland godt til du får en jevn og silkeglatt deig. Den skal være litt klissete.
Sett til heving i ca 1t eller til den har doblet størrelsen.



Etter hveing har du deigen ut på en bakebenk med mel på. 
Kna forsiktigt deigen go del den i to like store emner.
Kjevl ut det første emnet til en firkant. 
Smør emnet med smeltet smør og strø ovr sukker/kanel blandingen din over. 
Strø bare på halve delen av emnet.



Brett den delen av emnet som ikke er sukret over den sukrete delen. 
Gjenta prosessen i punktet over en gang til.



Etter du har brettet deigen flere ganger er det tid for å dele den opp og ha i formen.
Smør en bakeform med smeltet smør.
Del opp deigen du har jobbet med i stykker.
Etter du har lagt inni et stykke smører du og drysser med litt sukker/kanel og så gjentar du hele prosessen til formen er fylt. 
Strø perlesukker over bakverket før steking.



Stek skillingsbolle brytebrødet nederst i ovnen i ca 35-40 min på 200 C. Kanskje trenger du lengre tid. Kanskje trenger du kortere tid! Husk at her er det ovnen din som bestemmer, så se etter:)




Etter steking kjøl ned bakverket og ha ut av formen. 
Nyt brødet ditt! Ha gjerne litt glasur på!



 Think Pink! 











søndag 14. september 2014

Eplekake for 1

Da var høsten kommet, bladene er begynt å bli gule og solen svakere. Men heldigvis er det fortsatt 20 grader ute og ingen tegn til skyer de kommende dagene!

Jeg elsker høsten! Det er noe spesielt som skjer da! Det er vanskelig å beskrive, men man får en egen følelse når man går ute og løvene knitrer under bena på deg. Alle farger blir mer levende og man vet det snart er tid for inne kos, varm kakao og sene filmkvelder mens man ligger sammenkrøllet under pleddet med tente lys overalt rundt deg. Dette er også tiden for baking med epler! Jeg elsker epler! Enten jeg bruker dem i bakverk eller jeg bare velger å steke dem slik de er i ovnen. Bakte epler smaker fantastisk uansett!

Forrige helg fikk jeg veldig lyst på eple muffins og bestemte meg for å bake dette! Som du sikkert alt vet er cupcakes egentlig bare en forminsket kake deig som er beregnet på en person. Cupcakes eller muffins som vi pleier å kalle dem i norge er perfekte kakestykker som passer perfekt å ta med i nistepakken på tur eller for å serveres i besøk. En er som oftest nok om gangen og du slipper å måtte nøye dele opp kaken i like store stykker så alle skal få. Det er også mye greiere å fryse ned muffins for så å ta opp noen når du trenger, enn å fryse ned en hel kake. Jeg pleier derfor som oftest å bake muffins hvis jeg skal bake til meg selv. Jeg pynter aldri de muffinsene som skal fryses ned! Jeg liker ikke frossen krem som er opptint igjen! Jeg pynter dem heller når de står å tiner seg. Røren jeg laget denne gangen er en vanlig vanilje cupcake røre som jeg tilsatte litt kanel og epler. Røren holdt til 12 muffins. og jeg har selvsagt tenkt å dele den med dere, for denne oppskriften er for god til ikke å deles! Muffinsene ble perfekt saftige og de var like gode dagen etter som den dagen de ble laget!

Som du ser på bildene har jeg ikke toppet muffinsene med noe annet enn vanlig pisket krem. Grunnen til dette er at jeg foretrekker krem eller vaniljeis til eplekake. Men dette er selvsagt en personlig mening. Kanskje du synes noe annet? Kanskje du liker bedre smørkrem til. Her er det du selv som bestemmer. Men nå skal jeg ikke mase mer! Her kommer oppskriften!




Du trenger: 
130g smør
130g sukker
2 egg
130 g mel
1ts bakepulver
0,5ts natron
1 ss kanel
2 epler


Slik gjør du:


Pisk smør og sukker hvit og luftigt i en mikser.



Bland sammen alle de tørre ingrediensene for seg selv i en bolle.



Ha i 1 og 1 egg i smør/sukker blandingen. 
Bland godt sammen.
Ha i melblandingen i sukker/smør/egge blandingen din.
Bland alt godt sammen til en tykk men jevn deig.



Skrell og kutt opp eplene i små terninger.
Ha så terningene i muffins deigen din.



Fyll muffinsformer 2/3 opp.
Stek i ovnen på 175G i ca 20 min.



server med pisket krem eller vaniljeis!



Think Pink!









søndag 7. september 2014

Drømmehagen Bursdagskake!

Hei!

I mitt forrige innlegg viste jeg dere en Ole Brumm inspirert bursdagskake til hele familiens prins Even som fylte 1 år! I dag tenkte jeg å vise dere en annen liten prins sin første bursdagskake. Fo ikke så lenge etter at Even kom til verden kom også Kasper! Kasper sin favoritt serie på barneTV er drømmehagen så han ønsket seg selvsagt en drømmehagen kake til bursdagen sin!

Selve kaken er en helt vanlig sjokoladekake. Du kan fint bruke den sjokoladekaken som du liker best selv. Jeg fylte min sjokoladekake med sjokolade/kaffe smørkrem. Til denne kaken har jeg brukt en porsjon sjokoladekake som jeg har fordelt i 2 springformer. Oppskrift finner du lenger nede i innlegget.

Kaken dekket jeg med MMF (marshmallow fondant). Hvis du ikke ønsker å lage MMF selv kan du alltid kjøpe ferdiglaget fondant, men jeg anbefaller MMF da dette smaker bedre. Til figurene derimot liker jeg å bruke ferdig laget fondant som jeg kjøper i butikk. Grunnen til dette er at konsistensen på ferdig laget fondant er bedre til forming av figurer enn MMF. Alle figurene er derfor selvsagt laget av fondant med vaniljesmak.

For at figurene ikke skal miste formen sin pleier jeg å lage alle de forskjellige bitene til figuren hver for seg. Jeg lar så alle delene lufttørke litt så de blir litt stivere. Da vil formen holde seg når jeg sitter dem sammen. Jeg plasserte også en kjerlighetpinne i hodet til figurene slik at jeg kunne plassere pinnen ned i kaken senere. Pinnen hjelper figuren å holde seg på plass.

Som du ser har jeg også laget ballonger som figurene holder. Selve ballongen er laget av fondant og "tråden" som henger fast i ballongen er egentlig blomster ståltråd. Ståltråden er sterk nok til å kunne holde på litt vekt uten at den blir bøyd. OG det beste med disse ballongene er at når du fester dem på figurene passer du på at de går igjennom figuren og ned i kaken slik at du låser figurene fast til kaken!

Vel som du ser fikk Kasper besøk av sine favoritt figurer, Hopsi DeisiHinkelpinkelMakka Pakka og Tomlingene på sin bursdag! Kaken ble også godkjent av hans to fetre Martin og Jonas som er mine to nevøer og inspisasjonskilder til de fleste kakene jeg lager!

Håper du likte kaken! Kanskje du vil prøve deg på den selv også?! Vel her kommer i hver fall oppskriften på selve sjokoladekaken!









Dette trenger du:

120g kokesjokolade
120g kokesjokolade
3 ss kakao pulver
2,4 dl vann
230g smør 
400g sukker
3 egg
2 ts vaniljeessens300 g mel1 ts bakepulver1 ts natron
1/4 ts salt



Slik gjør du:



Bland 120g opphakket kokesjokolade og 30g kakao pulver i en bolle.



Hell 2,4 dl oppkokt vann over sjokoladen.
Rør rundt til alt er smeltet og godt blandet.
Avkjøl blandingen.
Pisk 230g smør og 400g sukker hvit.

Ha i 3 egg.
Et og et egg om gangen.
Tilsett smørblandingen med 2 ts vaniljeessens.

Bland så sjokoladeblandingen ut i smørblandingen.



300g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts natron, 1/4 ts salt. 
Bland alt det tørre i en bolle ogbland i smør/sjokolade røren.
Men gjør dette i 3 deler!
Hvor du i mellom hver gang tilsetter litt melk (til sammen 2,4dl).



Stek kaken i ca 30-35 min. Husk du kjenner ovnen din best, så kan hende din kake trenger kortere eller lengre tid enn min ;)





Think Pink!