lørdag 14. februar 2015

fastelavnsbolle kake

Hei alle sammen!

Da er vi ikke mange timene unna fastelaven! Kanskje du har tenkt å bake noen boller til anledningen? Jeg har i hvert fall tenkt å bake meg noen boller! Og denne gangen har jeg faktisk tenkt å ikke bake vanlige boller, men jeg skal lage fastenlavnsbolle kake. Ja du leste rett jeg skal lage en bollekake! OG tenkte at jeg selvsagt skulle dele dette med dere så dere også kan prøve dere på dette hvis dere har lyst!

Bollekaken er egentlig veldig enkel. Alt du trenger er din vanlige bolledeig, en rund springform som er ca 20cm i diameter, og litt smeltet smør til å smøre bakeformen din med. Hvis du ikke har en spesiell bolledeig du pleier å bruke kan du alltid bruke min!



Fastelavnsbolle kake oppskrift

Grunndeig for boller:

1 kg mel
200 g sukker
1 pakke tør gjær 
6 dl lunkent vann
1 dl oliven olje
2 ts kardemomme (valgfritt)


Slik gjør du:


Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammen med en kjøkken mikser.
Ha så i det våte.
Bland godt til du får en jevn og silkeglatt deig. Den skal være litt klissete.
Sett til heving i ca 1t eller til den har doblet størrelsen.



Når deigen er klar skal du kna den godt og så trille den ut til en lang tykk pølse.
Del pølsen i like store emmer.
Hvert emne skal veie ca 120g
Trill emnene på bordplaten til de er blitt runde og fine.
Smelt smør og smør springformen din.
Ha de ferdigtrilte bolleemnene i springformen. 
Du får plass til ca 5 store boller.
Ha en litt mindre bolle i midten.




La bollene stå til etterheving i ca 15-20 min før du steker dem.
Husk å smør bollene med et pisket egg hvis du ønsker å gi dem en gylden glatt overflate.
Bollekaken stekes i ovnen til de en gyldne på toppen.
Steketiden varierer ut i fra bollenes størrelse, så her må du se det litt ann.




Når bollekaken er ferdig lar du den stå til avkjøling før du deler den i to slik som man gjør med vanlige fastelavnsboller.
Fyll bollekaken med det du foretrekker på din fastelavnsbolle. 
Jeg liker de best når jeg pisker krem og blander med bringebærsyltetøy.
Dryss litt melis på tobben av kaken din og server!



Håper du likte min lille bollekake versjon! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes!
Håper dere alle får en riktig fin søndag og fastelavns i morgen!
Til neste gang...



Think Pink!