fredag 20. mars 2015

Bryllupskake

Hei alle sammen!

Denne helgen har jeg vært så heldig å få bake en bryllupskake! Og dere som kjenner meg vet at dette kanskje er noe av det gøyeste jeg får bake! Å få lage noen andre sin bryllupskake er en stor ære for meg! Tenk at noen tørr å sette sin lit til meg på den måten! En bryllupskake må på alle måter være perfekt, den kan det ikke ha noen feil! Så når noen spør om jeg kan lage kaken for dem føler jeg meg veldig beæret!

Denne gangen laget jeg kaken til en kollegea av meg sin bror! Kaken skulle være en, en etasjes hvit dame. Kaken er derfor fylt med tradisjonelt kremkake fyll og dekket med hvit marsipan. Rund kanten på kaken har jeg pyntet med Cake Lace (spiselige blonder) og perlerand av marsipan. På toppen av kaken kan du se at jeg har laget rosa fondantroser pudret med spiselig glitter. Jeg har også laget noen små hvite fantasiblomster som jeg har pyntet med innimellom rosene. Disse blomstene er først pudret med spiselig glitterstøv og så drysset med spiselig glitter. Jeg har også laget noen hvite liljer av fondant.  Da alle blomstene var plassert på venstre side av kaken bestemte jeg meg for å sprøyte på et fantasimønster av royal icing rundt kanten på høyre side. På den måten rammet jeg inn hjertets form med både blomster og icing. Jeg skrev også på navn og dato med royal icing.

Denne kaken passer fint til 50 stykker. Den er med andre ord ikke for stor og ikke for liten. Jeg håper du likte kaken like godt som jeg likte å bake den! Legg gjerne igjen en liten kommentar om dine tanker hvis du ønsker!

Til neste gang du titter innom...



Think Pink!












søndag 15. mars 2015

Dåpskake til jente

Hei!

Utenfor skinner solen og våren er i full anmarsj! Jeg tenkte derfor at hva passer vel ikke bedre enn å dele en kake med dere som er inspirert av nettopp dette! Dagens kake er en dåpskake som jeg laget for noen uker siden. Hvis du har fulgt bloggen en stund tenker du nok at du synes du har sett denne kaken før noen ganger nå., og det stemmer helt! Jeg har nemlig laget denne kaken 2 ganger før også, en gang som bursdagskake og en gang som festkake til en navnedag! Men hvis du også er godt kjent med mine kaker vet du nok alt at ingen av mine kaker er noensinne helt make. Jeg mener at hver kake jeg lager skal være like unik og spesiell som personen som skal få den er. Jeg passer derfor på å gjøre dem litt forskjellige fra gang til gang! Og som du kan se har denne kaken fått både glitrende converse dåpssko på seg og sommerfugler laget av cakelace!

Kaken er en forkledd hvit dame! Som du ser er den ikke mye hvit, men rosa. Det er altså en kremkake dekket med rosa marsipan. Rundt kaken har jeg pyntet med grønn fondant formet som gresstrå og stilker til fondantblomstene som titter frem. Rundt på kaken flyger også blonde sommerfugler som er laget av cakelace. Og på toppen har jeg pyntet med både navn, dato og dåpssko. Til slutt har jeg pyntet med en lilla kant rundt kaken for å binde det hele sammen.

Når jeg pynter kaker passer jeg på at alle ingredienser er spiselige. Det er derfor ingen ting på denne kaken som ikke kan spises. Både glitter og cakelace er spiselige elementer som jeg har brukt. Men når du skal bruke glitter pass på at du kjøper spiselig glitter. En del av produktene som er ute på markedet kan brukes på kaker, men må ikke spises. Du må med andre ord ta vekk denne pynten før du skal spise kaken. Jeg personlig foretrekker da elementer som jeg vet er trygge både for liten og stor.

Håper du liker ukens vårlige kake! Kanskje du føler deg inspirert til å bake litt selv? Jeg for min del skal ta med meg en kopp kaffe og noen red velvet cupcakes ut i solen og nyte dagen nå!

Til neste gang!



Think Pink!













søndag 8. mars 2015

Rosa Dåpskake

Hei verden!

Til alle dere kvinner der ute vil jeg gratulere dere med dagen! Hipp hurra for oss! Hipp hurra for likestilling, og hipp hurra for at vi lever i en verden hvor vi blir anerkjent og hørt!

Siden det i dag er kvinnedagen tenkte jeg at hva er vel ikke bedre enn å dele en kake med dere som er laget til en av fremtidens kvinner! Jeg var så heldig å få lage en dåpskake for en av mine venniner forrige helg. Hun skulle ha dåp for sin datter og lurte på om ikke jeg kunne bake for henne! Selvsagt sier jeg ikke nei til noe slikt!

Dåpsbarnets mor ønsket seg en red velvet kake med ostekrem og dekket med MMF. Til pynt ønsket hun roser, en liten baby og baby sko. Jeg bestemte meg for å også ha på sommerfugler og en liten sløyfe til kant. Rundt kaken har jeg laget putemønster. Som knapper i putemønsteret har jeg brukt rosa sukker kuler. Og på toppen av kaken har jeg laget et stort rundt teppe omkranset av sølvkuler. Jeg har også trykket ut bokstaver i fondant til navn og dato. Alt er blitt pyntet med spiselig glitter, slik at det skal skinne litt ekstra. Resultatet av selve kaken kan du se på bildene under. Dette var en veldig gøy kake å lage! Spesielt var det gøy å lage fantasiblomstene som du kan se ved siden av rosene. Disse blomstene skal jeg vise dere senere hvordan dere kan lage selv! Så følg med videre!

Håper dere får en fin søndag alle sammen og enda en gang... HIPP HUPPA for alle kvinenr der ute!






Think Pink!



















søndag 1. mars 2015

Spider-Man and Ninja Turtles birthday cake

Hei alle sammen!

Da var vi alt kommet til den første vårdagen i 2015! Og det er også siste dagen av denne vinterferien! Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk ferie, med kos og avslapping! Jeg for min del har vært på både spa og tur til Oslo denne ferien! Men like før jeg tok vinterferie laget jeg en bursdagskake til en liten gutt som er veldig glad i superhelter. Nærmere bestemt Spider-Man og Ninja Turtles!

Da jeg ble spurt om å lage en bursdagskake for noen uker siden, fikk jeg ganske frie tøyler til å lage det jeg hadde lyst til. Bursdagsbarnet likte veldig godt både dinosaurer, Spider-Man og Ninja Turtles så her kunne jeg få velge selv! Etter en del fundering på hvordan jeg skulle lage kaken bestemte jeg meg for å lage en kombinert Spider-Man og Ninja turtles kake. Jeg bestemte meg for å lage kaken slik at man ville kunne se temaene på forskjellige måter ut i fra hvordan man så på kaken. MAn kan derfor se Spider.Man nett/ ansikt fra toppen av kaken, men hvis man ser fra siden kan man se 4 Ninja turtles titte ut av en hule klar for nye eventyr!

Kaken er en sjokoladekake fylt med sjokoladesmørkrem og dekket med MMF. Ninja Turtles figurene er laget av kjøpt sukkerpasta og farget med grønn gele konditorfarge. Spindelvev nettet er også laget av sukkerpasta som er farget svart. Kanten rundt kaken og inngangen til hulen er laget av sukkerpasta som jeg har sprayet med spiselig sølv spray.

Kaken er beregnet på ca 20 personer og jeg har bevist brukt kun matrialer som kan spises. Det er viktigt å tenke på hva man serverer de som skal spise kakene, spesielt når det er små barn som skal ha dem. JEg liker derfor ikke å bruke elementer som ikke burde være på kaker. Man vet aldri hva den som spiser tror er spiselig og ikke. Resultatet ble i hvert fall denne tøffe superhelt kaken som passer perfekt til en liten superhelt på sin bursdag!

Håper dere likte dagens kake! OG at dere får en fin kommende uke!



Think Pink!