De siste dagene har jeg derfor bakt litt og prøvd meg på kjøkkenet igjen. Jeg merker musklene er svekket og at jeg får fortere vondt, men det er så godt å føle seg som Katrine igjen! og faktisk få lov til å kunne holde på med den hobbyen jeg elsker høyest igjen er befriende! Det er når jeg baker jeg får lov til å bare være meg. Jeg skrur musikken opp, synger av full hals og alle andre tanker og stress forsvinner. Det er bare meg tid! Og i tiden fremover skal jeg virkelig nyte dette!!!
For å feire mine gode nyheter tenkte jeg å dele en liten pai oppskrift med dere! For selv om sommeren er på sitt siste for mange, må vi fortsatt nyte denne fine tiden på året. Det er nå i disse månedene en del av sommerbærene er best, og vi har mulighet til å ta i bruk norskdyrkede bær! Jeg personlig foretrekker bærene som vi har her i landet, det er noe eget med smaken. Ofte blir importerte bær smakløse og falske. Jeg trenger ikke perfekte bær i utseende jeg trenger bær som smaker friskt og godt!
I denne oppskriften som jeg skal dele med dere har jeg brukt blåbær, jordbær og bringebær! mine 3 favoritt bær sorter! Denne paien er perfekt til de fleste type bær, så hvis du ikke liker de bærene jeg har valgt kan du alltid velge noen andre! Her er det kreativiteten som styrer!
Pai med sommerlige bær!
Dette trenger du:
300g mel
1 klype salt
100g smør
4-6 ss iskaldt vann
4 ss sukker
3 dl kremfløte
1 pakke ferdig vaniljekrem
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
sjokoladelinser
Slik gjør du:
Bland smør, salt, sukker og mel.
Bland ingrediensene slik at du får en sandaktig konsistens.
Tilsett litt og litt vann til du får en fast, fin og glatt deig.
Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet for kjøling i 15-20 min.
Kjevl så ut deigen og ha i en ildfast form.
Prikk deigen med en gaffel før steking.
Stek pai bunnen til gylden brun på ca 225 i 12-15 min.
Det kan hende du trenger mer tid eller mindre, dette er det ovnen din som bestemmer.
Når pai bunnen er gylden brun slik som på bildet er den ferdig. som du ser har jeg hatt min litt forlenge i så kantene er blitt litt mørkere enn nødvendig.
Kjøl ned pai bunnen etter steking.
Når den er helt kald pisker du sammen kremfløte til en fast krem.
Bland forsiktig i vaniljekremen. Jeg bruker hele pakken, men dette velger du ut i fra hvor mye vaniljekrem smak du vil ha.
Ha kremblandingen oppå pai bunnen. Fordel jevnt.
Del jordbærene i to og ha på paien din.
ha så på andre bær som bringebær og blåbær.
Topp det hele med sjokolade linser. Jeg har brukt en blanding av mørk og lys sjokolade.
Nyt paien på en god og varm sommerdag sammen med familien,
eller spis hele selv!
God sommer videre til dere alle!
Think Pink!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar