
Men nå skal jeg ikke mase mer for nå skal jeg selvsagt dele oppskriften med dere! Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes selv. Det er alltid kjekt å høre fra dere!
Dette trenger du til 2 skillingsbolle brytebrød:
1 kg mel
200 g sukker
1 pakke tør gjær
6 dl lunkent vann
1 dl oliven olje
Til fyll:
2 dl sukker
4-6 ss kanel
Til pynt:
Melis
Perlesukker
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammen med en kjøkken mikser.
Ha så i det våte.
Bland godt til du får en jevn og silkeglatt deig. Den skal være litt klissete.
Sett til heving i ca 1t eller til den har doblet størrelsen.
Etter hveing har du deigen ut på en bakebenk med mel på.
Kna forsiktigt deigen go del den i to like store emner.
Kjevl ut det første emnet til en firkant.
Smør emnet med smeltet smør og strø ovr sukker/kanel blandingen din over.
Strø bare på halve delen av emnet.
Brett den delen av emnet som ikke er sukret over den sukrete delen.
Gjenta prosessen i punktet over en gang til.
Etter du har brettet deigen flere ganger er det tid for å dele den opp og ha i formen.
Smør en bakeform med smeltet smør.
Del opp deigen du har jobbet med i stykker.
Etter du har lagt inni et stykke smører du og drysser med litt sukker/kanel og så gjentar du hele prosessen til formen er fylt.
Strø perlesukker over bakverket før steking.
Stek skillingsbolle brytebrødet nederst i ovnen i ca 35-40 min på 200 C. Kanskje trenger du lengre tid. Kanskje trenger du kortere tid! Husk at her er det ovnen din som bestemmer, så se etter:)
Etter steking kjøl ned bakverket og ha ut av formen.
Nyt brødet ditt! Ha gjerne litt glasur på!
Think Pink!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar