Sider

tirsdag 11. april 2017

Påske Inspirerte Solfanger Kjeks

Hei!

Hjelpe meg to innlegg på to dager, tenker du kanskje nå, men for en gang skyld tenkte jeg å ligge ut litt ekstra! Hvis du var innom i går fikk du nok med deg at jeg hadde lagd fylte påskeegg kjeks! Vel mens jeg holdt på med dette valgte jeg å også lage solfanger kjeks! Har du prøvd deg på dette før? Prinsippet er det samme som når man lager vanlige solfangere og henger i vinduet. Jeg pleier å gjøre dette med elevene mine. Enten lager vi snøfnugg eller blomster av silkepapir, alt etter årstiden. Når disse henges i vinduet og solen skinner på dem får vi et nydelig fargespill inne i klasserommet. Da får vi samme effekt som kirkene får med sine store glassvinduer/glassbilder i forskjellige farger. Og det var nettopp det jeg tenkte å prøve meg på med disse påske inspirerte solfanger kjeksene her!

Siden jeg lagde disse solfanger kjeksene samtidig som jeg lagde mine fylte påskeegg kjeks, er utgangspunktet det samme. Forskjellen er at i stede for å montere sammen flere kjeks for å lage bokser har jeg her brukt kun en kjeks på hver av solfangerne! Jeg tenkte å dele gjennomgang av prosjektet med dere under! Håper denne oppskriften faller i smak! Jeg tror nok at dette er noe både store og små kan kose seg med nå i påsken!





Solfanger kjeks!


Dette trenger du:

Kjeks oppskrift:
500g mel
250g sukker
150g smør
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljeessens 
2 egg

Sukkerglass:
0,5 dl Isomalt
vann
kakestrø 
Sølvfolie

Glasur:
1 egg
melis
sitron


Slik gjør du:



Ha alle ingrediensene i kjeksoppskriften i en bolle. 




Kna sammen med hendene!




Kjøl deigen ned i kjøleskapet minst 1 time.




Kjevl ut kjeksdeig og stikk ut figurene du har tenkt å bruke.




Ligg kjeksene på en bakeplate og ha i frysen ca 30 minutter.
I MELLOMTIDEN VARMER DU OPP OVNEN TIL 160C


Stek kjeksene i midten av ovnen i ca 12 minutter.
Avkjøl og gjør klar sukkerglass blanding.

______________________________________________________________

Ha isomalt i en liten panne.
Fyll med vann slik at vannet akkuratt veter all isomalten. 
Her må du se mengden litt an. 
Du skal ikke har så mye vann at Isomalten din flyter i den. 
Det skal se litt ut som våt sand på en sandstrand.


Ha på varmen, jeg hadde den på medium varme i starten.
Rør ikke Isomalt blandingen din, la alt bare smelte.
Når blandingen begynner å boble og det meste er helt smeltet kan du begynne å røre.
Ha i Termometeret ditt så du kan holde styr på temperaturen.




Når temperaturen når 171°C er den klar!
Det kan hende temperaturen blir stående en stund på rundt 110°C, men ikke frykt dette er normalt!
Bar ta deg litt god tid for til slutt vil den stige. Og når den når 171°C må du skynte deg!
Du skal nå ha pannebunnen oppi isvannet ditt for å stoppe kokeprosessen. Men ha den ikke der lenge for da stivner Isomalten!




Bruk litt sølvfolie som underlag.
Hell isomalten i hullet som du har skjært ut i kjeksene dine slik at du får et sukkerglass i midten.
Strø på med kakestrø av eget ønske og la kjeksene stå å stivne.




Når kjeksene er helt avkjølt skal de pyntes med glasur.
Pisk sammen eggehviten av et egg. 
Når eggehviten er stiv tilsetter du litt sitronsaft og melis.
Blad til du får en konsistens som ikke er for flytende, men heller ikke for tykk!




Farg glasuren om du ønsker, ha den så i kremmerhus og pynt i vei!

Og med dette ønsker jeg dere alle en riktig god påske!




Think Pink!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar