fredag 12. oktober 2018

Spøkelsesboller

Hei!
Så utrolig kjekt at du tok turen innom her etter gammelt!
Ja jeg vet det er lenge sien jeg blogget sist! Tiden har gått så alt for fort!
Det er mye som er skjedd på fronten her, men senest av alt er nok at jeg har klart å bli syk igjen. Endte derfor på sykehuset for ikke så lenge siden og har brukt tiden etterpå, på å komme meg til hektene igjen!
Men siden jeg har hatt så mye ledig tid, så har jeg jo også fått tid til å tenke ut mange nye oppskrifter i hodet mitt! Og nå i høstferien dere så fikk jeg endelig muligheten til å bake dem! oppskriften en inspirert av den gode gamle skolebollen,  men denne gang forkledd som spøkelser klare for Halloween!
 
Halloween er bare noen uker unna nå og som du kanskje har lest på min Instagram konto alt, så pleier vi å kjøre Halloween basert skoledag på Halloween. Vi snakker gøye naturfagsforsøk og rebusløyper! Vi undrer oss sammen, utforsker og leker oss igjennom dagen. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til denne spesielle dagen hvert år. Kanskje det er flere som gleder seg til den? Eller er det bare meg? Jeg er i hvert fall veldig klar som du sikkert forstår! Derfor blir også tankene rundt baking ofte fokusert mot dette i den perioden også! Og som lærer prøver jeg jo også å tenke ut bake aktiviteter som også barna kan være med på. Denne oppskriften er derfor beregnet på at også de minste kan hjelpe til! Så uten mer mas tenkte jeg å nå dele oppskriften med dere!
 
 
Skumle spøkelse boller!
 
 
 
 
Dette trenger du:
 
Bolledeig:
1 kg mel
200g sukker
1 pakke tørrgjær
Ca. 8 dl lunkent vann + 0,5 dl rapsolje

Bollefyll:
Vaniljekrem (jeg jukset å brukte ferdig lagd fra butikken)
 

Pynt av bolle:
1 pakke Smarties sjokolade
200g melis
vann
kokosmasse


Slik gjør du:
 
 
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Bland så vann og rapsolje i et litermål, før du blander det med det tørre.
Elt blandingen til du får en glatt og fin deig.
(Minst 10 minutter)
Sett deigen til heving. Gi deigen tid så den hever til dobbel størrelse.
 
 
Når deigen er klar må du kna den litt sammen før du begynner.
Del deigen i like store emner og rull til boller.
Flat så ut bollene ut og ha vaniljekrem i midten.
Pakk så deigen rundt kremen og rull til den blir rund.
 
 
 
Dra litt i ene enden av bollen for å lage halen på spøkelse.
 
 
 
La spøkelsene etter-heve i 15 minutter, mens du venter på at ovnen skal varme seg opp.
jeg stekte mine boller på 200 grader midt i ovnen til de var gyllen brune.
 
 
 
La bollene kjøle seg ned før du pynter de.
Bland melis og vann i en skål til du får en seigtflytende glasur.
Ha så kokosmasse i en egen skål ved siden av.
Dypp bollen først i glasur og så i kokosmassen.
Bruk Smarties til øyne.
 
 
 
 
En super enkel halloween vri på den gode gamle skolebollen!
 
 
Jeg håper de faller i smak!
 
Skriv gjerne en kommentar på hva du syns!
 




 








 
 
Think Pink!

søndag 17. desember 2017

Bursdagskake med vinter tema

Oi! Nå er det alt for lenge siden sist jeg har skrevet noe her inne! Men hvis du følger meg på Instagram, så vet du at det skjer mye på bakefronten hver uke uansett! Men nå er jeg her i hvert fall, så hei alle sammen. Kjekt at nettopp du tok turen innom i dag!

I dag tenkte jeg å dele en kake som jeg lagde til min kusine sin bursdag! Egentlig har hun ikke bursdag før lille, lille julaften, men vi har alt feiret den med førjulskos på hytten deres! Så uten stemme og et skadet kne har jeg stått på kjøkkenet og mikset sammen denne lille kaken her! Og hvis du kjenner meg godt vet du at null stemme ikke betyr at jeg ikke synger Disney sanger av full hals mens fondanten kjevles ut og kaken smøres med krem! Så til alle dere naboer som måtte ha hørt mitt jammer beklager jeg på det sterkeste dette!

Min kusine ønsket seg en red velvet kake i år, som jeg syntes passet helt perfekt med temaet mitt denne gang! Jeg hadde fått frie tøyler, så hun ante ikke hva hun hadde i vente! Siden vi skulle feire bursdagen hennes på den nyoppussede hytten deres, tenkte jeg at kakene nesten måtte stå i stil til den! Og siden det har lavet ned med snø de siste dagene, måtte den jo bære preg av dette. Men samtidig skulle dette være en bursdagskake, så ingen julenisser eller reinsdyr fikk være med denne gangen! Kaken ble derfor pyntet med fantasiblomster, julekuler av fondant, sukkerperler og snøfnugg lagd av cake lace! Kaken ble trukket med rosa mmf! Oppskrift på både mmf og red velvet finner du her på bloggen. I dag tenkte jeg å dele med dere hvordan jeg lagde julekuler til kaken!



'

Fondant julekuler
 

Farg fondanten i ønskede farger.
Del så fondanten opp i like store deler.
Jeg valgte å måle hver del på en vekt!
De største kulene veier 8g, de mellomste 3G og de minste var for små til å måles!



Rull ut kulene og la de tørke en liten stund.
Bruk så spiselig glitter eller shimmer for litt glans.



Ha de på kaken slik som du selv ønsker.
Bruk gjerne litt spiselig lim for å lime de!


Det var altså kaken denne gang! Håper du likte den!
 
 
 


Think Pink!












mandag 15. mai 2017

17. Mai gele

Hei dere!

Nå er det ikke mange dagene igjen til 17. Mai og jeg er i full gang med å forberede festlighetene! Kanskje du også er det?

I år har jeg prøvd meg på en god gammel dessert med en liten vri! Jeg har nemlig laget til noen små dessertglass med gele! Gele elsker jo både store og små så dette tror jeg vil falle i smak! Spesielt hvis vi kan ha litt (les:myyyye) vaniljesaus på toppen!

Siden det snart er 17. Mai og jeg føler meg ekstra patriotisk i disse dager, måtte selvsagt fargene på geleen være rød og blå! Vel i hvert fall så nært blå som man kommer! Jeg brukte derfor en pakke jordbærgele og en pakke blåbærgele! Ja du leste rett, jeg har jukset litt, men hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er nødt å være i en hektisk hverdag! Jeg har jo masse annet som også skal lages og gjøres klart til den store dagen! Kanskje du kjenner deg litt igjen selv?

Vel i hvert fall så brukte jeg gele i pakker. Fulgte fremgangsmåten og hadde i glass. Jeg startet med jordbærgeleen. Hadde den først i glass og lot den stå til den var blitt stiv. For å få geleen til å skrå seg, satt jeg glasset på skrått. Som du ser på bildet under brukte jeg en tørkerull som støtte for glasset.




Når jeg merket at geleen var begynt å stivne, blandet jeg sammen blåbærgeleen og avkjølte den, slik at den ikke skulle smelte jordbærgeleen når jeg hadde den i glasset!




Når alt var stivnet fylte jeg resten med vaniljesaus og min geledessert i rødt, hvit og blått var ferdig! Hva synes du? Noe du kunne tenkt deg å lage? Jeg skal i hvert fall lage en ny porsjon, for disse er alt spist opp!




Håper dere alle får en riktig flott og kjekk 17. Mai!


GRATULERER MED DAGEN NORGE!










tirsdag 11. april 2017

Påske Inspirerte Solfanger Kjeks

Hei!

Hjelpe meg to innlegg på to dager, tenker du kanskje nå, men for en gang skyld tenkte jeg å ligge ut litt ekstra! Hvis du var innom i går fikk du nok med deg at jeg hadde lagd fylte påskeegg kjeks! Vel mens jeg holdt på med dette valgte jeg å også lage solfanger kjeks! Har du prøvd deg på dette før? Prinsippet er det samme som når man lager vanlige solfangere og henger i vinduet. Jeg pleier å gjøre dette med elevene mine. Enten lager vi snøfnugg eller blomster av silkepapir, alt etter årstiden. Når disse henges i vinduet og solen skinner på dem får vi et nydelig fargespill inne i klasserommet. Da får vi samme effekt som kirkene får med sine store glassvinduer/glassbilder i forskjellige farger. Og det var nettopp det jeg tenkte å prøve meg på med disse påske inspirerte solfanger kjeksene her!

Siden jeg lagde disse solfanger kjeksene samtidig som jeg lagde mine fylte påskeegg kjeks, er utgangspunktet det samme. Forskjellen er at i stede for å montere sammen flere kjeks for å lage bokser har jeg her brukt kun en kjeks på hver av solfangerne! Jeg tenkte å dele gjennomgang av prosjektet med dere under! Håper denne oppskriften faller i smak! Jeg tror nok at dette er noe både store og små kan kose seg med nå i påsken!





Solfanger kjeks!


Dette trenger du:

Kjeks oppskrift:
500g mel
250g sukker
150g smør
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljeessens 
2 egg

Sukkerglass:
0,5 dl Isomalt
vann
kakestrø 
Sølvfolie

Glasur:
1 egg
melis
sitron


Slik gjør du:



Ha alle ingrediensene i kjeksoppskriften i en bolle. 




Kna sammen med hendene!




Kjøl deigen ned i kjøleskapet minst 1 time.




Kjevl ut kjeksdeig og stikk ut figurene du har tenkt å bruke.




Ligg kjeksene på en bakeplate og ha i frysen ca 30 minutter.
I MELLOMTIDEN VARMER DU OPP OVNEN TIL 160C


Stek kjeksene i midten av ovnen i ca 12 minutter.
Avkjøl og gjør klar sukkerglass blanding.

______________________________________________________________

Ha isomalt i en liten panne.
Fyll med vann slik at vannet akkuratt veter all isomalten. 
Her må du se mengden litt an. 
Du skal ikke har så mye vann at Isomalten din flyter i den. 
Det skal se litt ut som våt sand på en sandstrand.


Ha på varmen, jeg hadde den på medium varme i starten.
Rør ikke Isomalt blandingen din, la alt bare smelte.
Når blandingen begynner å boble og det meste er helt smeltet kan du begynne å røre.
Ha i Termometeret ditt så du kan holde styr på temperaturen.




Når temperaturen når 171°C er den klar!
Det kan hende temperaturen blir stående en stund på rundt 110°C, men ikke frykt dette er normalt!
Bar ta deg litt god tid for til slutt vil den stige. Og når den når 171°C må du skynte deg!
Du skal nå ha pannebunnen oppi isvannet ditt for å stoppe kokeprosessen. Men ha den ikke der lenge for da stivner Isomalten!




Bruk litt sølvfolie som underlag.
Hell isomalten i hullet som du har skjært ut i kjeksene dine slik at du får et sukkerglass i midten.
Strø på med kakestrø av eget ønske og la kjeksene stå å stivne.




Når kjeksene er helt avkjølt skal de pyntes med glasur.
Pisk sammen eggehviten av et egg. 
Når eggehviten er stiv tilsetter du litt sitronsaft og melis.
Blad til du får en konsistens som ikke er for flytende, men heller ikke for tykk!




Farg glasuren om du ønsker, ha den så i kremmerhus og pynt i vei!

Og med dette ønsker jeg dere alle en riktig god påske!




Think Pink!