mandag 4. april 2011

Sitron muffins


På torsdag laget jeg noen super gode lemon cupcakes aka sitron muffins. Muffinsene var kjempe lette å lage, tok ikke lange tiden og resultatet ble supert! Muffinsene var skikkelig saftige og fylt med god sitron smak. De var verken sure eller bitre på smak, vet ikke helt om man kan beskrive sitron som søtt men i denne deigen ble smaken rett og slett søt og god. For å få det helt rette inntrykket av hvor gode de var vil jeg anbefale å prøve dem selv også, ligger derfor med oppskriften på disseJ

Som topping laget jeg en krem ost blanding av tine naturell ost, maskepone ost , pisket krem og litt melis. For å få den rette sitron smaken frem i muffinsene tok jeg i et par dråper med sitron essens i blandingen. Dette gav blandingen en god og frisk smak. Denne toppingen vil jeg også anbefale når man lager vaniljemuffins, eller nå man rett og  slett har lyst på noen super lette muffinser å bare bruker en toro pakke lyse muffins. Trenger ikke gjøre så mye for å vekke liv i helt vanlige muffins;) Kanskje du kan tilsette litt farge i blandingen også, farger er alltid gøy!
Vel her kommer i hvert fall oppskriften håper den faller i smak slik som den gjorde på min mor sin jobb. Var nemmelig hun og de andre damene på avdelingen hennes som var så heldige å få disse til fredags kos denne gangen, skulle ønske det var meg hihihi;)
Think Pink!
Sitron muffins oppskrift:
3 kopper mel
1 ss bakepulver
½ ts salt
2 kopper sukker
226g usaltet smør
4 store rom tempererte egg
1 ts vanilje essens
1 kopp kulturmelk
Revet skall av 2 store sitroner
2 ss fersk sitronsaft av sitronene

1.       varm opp ovnen på ca 200°C mens du lager til røren slik at alt er klart samtidig.
2.       Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle og sitt til siden for senere.
3.       Pisk sammen smør og sukker med en elektrisk mikser til blandingen har fått en gyllen hvit farge og konsistensen er lett og luftig. Ha så i eggene. Ta et og et egg om gangen og pass på at egget er helt blandet inn i smørblandingen før du tar i neste egg.
4.       Skrap sidene i bollen slik at alt blir blandet godt sammen.
5.       Ha i vanilje essens og det revne sitronskallene i smørr/eggblandingen din. Og bland dette godt sammen.
6.       Nå et det tid for å blande i melet, dette gjøres i 4 omganger hvor du mellom hver omgang blander i litt av kulturmelken og sitonsaen. Du både starter og slutter med mel.
7.       Når alt er blandet godt sammen er røren ferdig og klar til å brukes. Fyll i muffinsformer ette ønsket størrelse. I vanlige mellomstore former får man 24 stykker med denne blandingen.
8.       La dem steke i ca 25min og de er klare. Disse er like gode nylaget og varme som kalde! J

Håper du liker disse! Ha en fin bake uke, det skal jegJIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar