Marsipan kanin |
Selve kaken er en appelsin sjokoladekake. Kaken er en lett blanding mellom en appelsinkake og en sjokoladekake. Man lager 2 deiger og så blander man dem etterpå slik at kakene blir marmorert. Kaken ble ekstremt saftig og kjempe god. Den er gjerne ikke for de minste, men passer veldig godt i et voksenbesøk.
Tenkte jeg skulle ligge ved oppskriften på kaken så kan du prøve selv. Hvis du heller liker cupcakes vil jeg tro at denne oppskriften funker helt fint til det også:)
Appelsin sjokoladekake:
Siden kaken består av appelsinkake og sjokoladekake er det litt forskjellige ingredienser i kakene jeg deler oversikten derfor inn i felles ingredienser og forskjellige ingredienser.
Felles ingredienser for de 2 rørene:
175g sukker
175g usaltet smør
3 egg
175g mel
1,5 ts bakepulver
Sjokoladekaken:
2 ss kakaopulver
2 ss melk
Appelsin kaken:
3 ss appelsinsaft
revet appelsinskall av 1 apelsin.
Steg:
1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Ha så i et og et egg. Visp dem godt inn i deigen før du tar neste egg i blandingen.
3. Sikt mel og bakepulver forsiktigt inn i røren.
Nå skal røren deles i 2 like store deler!
4. I appelsinkaken tilsetter du nå det revete appelsinskallet og appelsinsaften. I sjokoladekaken har du i kakao og melk.
Nå er rørene klare! Så smør en 23-24cm rund kakeform og ha i røren. Husk røren skal være marmorert bruk derfor en skjei å ha skjefuller med deig annen hver gang i formen. Bruk så skjeien eller en kniv til å blande de to rørene forsiktig inn i hverandre.
5. Stek kaken i mitten av ovnen på 190 grader celcius. Husk at hver ovn er forskjellig så temperaturen kan variere fra ovn til ovn hold derfor et øye med kaken mens den steker. Håper den smaker og at du koser deg like mye med den som jeg gjore:D
Think Pink!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar