mandag 11. juli 2011

Diamant bryllup!

Tenk deg! DIAMANT bryllup! DET er en liten evighet i lykke det!

Lørdag feiret vi bestemor og bestefars diamantbryllup, med snitter og kaker. Søsken, barn, barnebarn og oldebarn var til stede på den store dagen.

 Jeg hadde for anledningen laget en hvit dame og en red velvet kake. Mamma laget også en super god ostekake, som jeg tenkte å dele med dere i dag!

Den hvite damen var kledd i marispan, pyntet jeg med blomster av sjokolade på toppen.  Til skrift og perlerand nederst i kake foten brukte jeg royal icing.


Red velvet kaken var laget som vanlig og pyntet med ostekrem. Jeg valgte derimot å ikke dekke den til med mmf i dag. Jeg hadde heller friske bringebær og blåbær til den. Det var en super kombinasjon ambefaller det virkelig!



Mammas supergode ostekake ble pyntet med frukter å ser altid like god ut. Og om du synes den ser god ut så kan jeg love deg den smaker enda bedre. Fikk spørsmål av en veninne forrige uke om hvilken kake som var min favorittkake. Må si det er denne jeg!


Mammas supergode ostekake:
225g kjeks etter smak og behag
100g smør
225g philadelphiaost
125g melis
1 pakke sitrongele + 2 dl vann
3dl lettrømme
3dl kremfløte
1 pakke jordbærgele til lokk
Slik gjør du:
1.Kok opp sitrongeleen og sitt den til side for nedkjøling.
2. Knus kjeksene i en mikser og blandes med smørret.
3. Press kjeksblandingen ut i en rund form slik at man får en jevn og fin bund. Sitt den så kaldt.
4. Bland melis og philadelphiaost sammen med en håndmikser. Det skal bli en luftig og lett konsistens.
5. Tilsett sømme og rør sammen helst med håndvisp.
6. Tilsett så sitrongeleen.
7. Pisk kremfløten og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
8. Hell massen over kjeksbunden og sitt den kaldt. husk å bruk en form med høye kanter.
9. Kok opp jodbærgele, kjøl den av og hell over kaken som er stivnet for å få et fint lokk.¨


Hvit Dame


Sjokoladerose


Red Velvet cake


Ostekake


Think Pink!

søndag 3. juli 2011

Dåpskake til lille Milla

I helgen skulle en liten prinsesse døpes. For anledningen fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage en dåpskake. Jeg svarte selvsagt ja! Foreldrene ønsket en Red Velvet Cake for anledningen så da ble det jo selvsagt det:)

Kaken er denne gangen formet som et hjerte. Jeg brukte ostesmørkrem som krem mellom lagene. Og kledde kaken med mmf. Det fine med mmf er at både nøttealergikere og mennesker som ikke tåler gluten kan spise den, uten å bli syke:) Til pynt på kaken laget jeg forskjellige blomster av hvit sjokoladepasta. og så skrev jeg navn og dato med rosa glittergele. Som en liten avsluttning hadde jeg kjøpt inn et par søte små pyntesko til dåpskaker på bokbutikken Ark.

Gratulerer så mye med dagen til prinsessen og familien! Håper det ble en fin og kjekk dag! :)


Oppskrift på Red Velvet Cake
Oppskrift på mmf



Oppskrift på sjokoladepasta:
100 g sjokolade
50 g lys sirup

Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen i vannbad.
2. La sjokoladen kjøle seg ned i ca 5min.
3. Rør inn sirupen slik at det blir en deig.
4. Ha deigen i en plastpose eller i plastfolie og sitt kaldt i kjøleskapet til den er stivnet. ( for å kna den lettere, kan du ta deigen inn i mikroen i ca 10-15 sek når du skal bruke den).







Think Pink!