søndag 20. mars 2011

Creme Brulee & sjokolade cupcakes med ostekrem

På torsdag hadde jeg middagsbesøk av noen venner. Til denne anledningen laget jeg hjemmelaget Creme Brulee og sjokolade cupcakes med ostekrem som topping.
Creme Brulee er utrolig godt og kjempe lett å lage. Det finnes mange forskjellige oppskrifter som man kan bruke. Men jeg har valgt å bruke mat prat sin Creme Brulee oppskrift. Desverre er dette en litt liten oppskrift synes jeg og foretrekker derfor å doble den. Når jeg hadde doblet den holdt den til 8 personer, men da er det ikke nok til å kunne servere  2 ganger. Hun ene som jeg hadde på besøk hadde med seg jordbær. Jordbær må virkelig prøves sammen men Creme Brulee, dypp bæret gjerne oppi, dette smaker himmelsk!

Etter Creme Bruleen var det tid for sjokoldae cupcakes. Jeg har brukt en helt vanlig sjokolade muffins oppskrift som jeg har piffet litt opp. For å gjøre muffinsene ekstra gode har jeg knekket melkesjokolade og hellt oppi røren. Når man da steker muffinsene smelter sjokoladen. Disse muffinsene kan serveres nystekte eller avkjølte. Jeg synes de er ekstra gode når de er fortsatt litt varme, men siden jeg skulle pynte dem måtte jeg avkjøle dem først, ellers ville ikke kremen holdt seg på muffinsene.
Smørkremen jeg har brukt er kjempe lett å lage til. Jeg pleier å tilpasse ut i fra smaken og humøret. Men jeg bruker ca 200g naturell ost eller philladelphia ost. 115g melis og 1,6dl kremfløte som jeg pisker og så blander forsiktig inn i oste/melis blandingen min som jeg lager først. Denne blandingen kan også brukes i Oreokaker:)
Fortsett å titt innom kommer snart et nytt bursdagskake innlegg;)


Think Pink!


2 kommentarer:

 1. Takk Katrine for oppskrift til ostekrem. Skal ha dåp og tenkte å lage noen helt enkle muffins med god krem, så denne skal testes!!

  Klem hege fra NLA

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hege! Så kjekt at jeg kunne hjelpe! håper du likte ostekremen:) Og gratulerer så mye med dåpen! Håper dere får en kjempe fin dag:)

   Klem Katrine :)

   Slett