søndag 21. august 2011

Rullekake

Da var det tid for et nytt kakeinnlegg!

Har ikke hatt tid til å bake så mye i det sist! Er så mye som er skjedd! Er begynt i ny jobb så mye å sitte seg inn i. Har vært på RIHANNA konsert! Og denne helgen har koret jeg synger i hatt oppstart. I dag sang vi under student/minne gudstjenesten i Johannes kirken. Etter vår lille trudelutt dro vi på cafe og så hadde vi litt mer øvelse etter det. Da jeg kom hjem hadde min supre mamma laget middag til meg! Og etter middag så var hun så snill å lære meg å lage mamma sin gode gammeldagse rullekake!

Å lage rullekake er ikke så vanskelig bare man vet hva man skal gjøre! Derimot må man jobbe hurtigt etter steketid for å få kaken rullet sammen før den er blitt for kald. Når kaken er blitt kald går det nemmelig ikke lenger å rulle den!

Som barn var rullekake min absolutte favoritt! Jeg kan fortsatt huske hvor utolmodig jeg var når mamma laget kaken. Det virket som om det gikk evigheter å lage den! Må derimot si at jeg i dag trodde det ville gå mye fortere! Og det gjore det også....... ihvertfall en liten stund...... Etter at man har rullet kaken skal den jo stå å kjøle seg ned så den stivner og ikke åpner seg igjen! Og mens jeg sto der å ventet kjente jeg pluttselig den barnslige utolmodiheten skylle over meg igjen! Hvordan kan man la vær å vente når man vet at det man venter på er så godt som det er! Jeg sier la oss glemme ordtaket den som venter på noe godt venter ikke forgjeves og så spiser vi heller kaken med en gang!

Men ihvertfall så ble da kaken ferdig til slutt og her har du da resultatet! Du fikk litt lyst på du også nå ikke sant! Vel ikke frykt for her kommer oppskriften også spesielt til deg!


Mammas super rullekake oppskrift:

150 g sukker
4 egg
1,5 ss vann
1,5 ts bakepulver
112,5 g hvetemel

Oppkokt bringebærsyltetøy etter ønsket mengde.


Slik gjør du:
1. Sitt ovnen på 250 grader celcius.
2. Pisk egg, vann og sukker til eggedosis. Eggedosisen skal være lett og luftig.
3. Mens du lar eggedosisen piskes. Koker du opp bringebærsyltetøyet så det er godt og varmt.
4. Når eggedosisen er klar sikter du forsiktig i mel og bakepulver til røren.
5. Hell så blandingen ut i en smurt langpanne og sitt i ovnen for 5 minutter.
6. Mens kaken stekes ligger du ut bakepapir på bordet som du drysser til med sukker. Viktigt å gjøre med en gang for husk du har bare 5 min på deg!
7. Ta ut kaken etter angitt tid.
8. Nå kommer trikset! Kaken skal ikke stå å avkjøle seg! Du skal vende den om oppå det sukkerdryssete bakepairet med en gang slik at kaken detter ut av langpannen.
9. Løft av langpannen og ta av bakepapiret som henger igjen på kaken fra langpannen.
10. Nå må du skynte deg med å smørre utover syltetøyet og så begynne å rulle kaken.
11. Når du har rullet kaken sammen lar du den stå til den er kald og DA er den klar til å spises!

 Think Pink!

2 kommentarer:

 1. Ser kjempe god ut! :) Du kan få eit bilete av ein av mine rosa cupcakes, som eg lagde her ein dag, til headeren din om du vil ha noko litt meir pink? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heihei! Takk for tilbudet, men jeg foretrekker å bruke mine egne kreasjoner og bilder:) jeg har bevisst valgt å ikke bruke rosa på den, da think pink ikke står for selve fargen, men mer en livsholdning. Think pink er et internt ordtak mellom meg og mine venner. Det står for at man skal tenke positivt og møte hver dag med godt mot:) tenk rosa, tenk gode tanker! Men takk for tilbudet:)


   Mvh.
   Katrine

   Slett