Kokosboller er egentlig superlette å lage. Krever ikke så veldig store bake kunskaper og heller ikke så mye tid! Resultatet ble utrolig bra spør du meg! De smakte supergodt! og det er det viktigste! Ligger ved oppskriften så kan du prøve selv, for disse er virkelig verdt et forsøk! Kanskje til et barnebesøk, eller bare fordi du har lyst på! For hvem liker vel ikke kokosboller! Prøv dem!
Kokosboller oppskrift:
4 eggehviter
300 g sukker
0,5 dl oppkokt vann
5-6 gelantinplater
1 pakke Marie kjeks - eller annen type kjeks om ønsket.
250 g sjokolade
Slik gjør du:
1. Ligg gelantinplatene i kaldt vann så de blir myke.
2. Pisk eggehvitene til de har fått en lett og luftig masse som er hvit.
3. Ha i litt og litt sukker. Ca 2ss om gangen.
La alt sukkeret være løst opp i massen før du tar i mer.
3. Kok opp 0,5 dl vann.
4. Når vannet har kokt opp tar du oppi de nå myke gelantinplatene.
Rør rundt til alt er smeltet sammen å er flytende.
5. Etter at alt sukkeret er kommet ut i eggemassen, heller du gelantin/vann blandingen forsiktig uti.
Hell blandingen ut i massen i en tynn stråle. Ikke for mye om gangen.
6. Plasser utover mariakjeks på et bakepapir.
7. Ha i det som nå er blitt marengsmasse i en sprøytepose å sprøyt oppå marie kjeksene.
8. La kokosboller stå i kjøleskapet ca 1t. så de blir skikkelig faste og kalde.
9. Smelt sjokolade etter eget ønske å pensl kokosboller.
10. La kokosboller stå en stund slik at sjokoladen stivner.
Når sjokoladen er stivnet er de klar til å spises! KOS DEG!
Think Pink!
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Flødeboller |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar