søndag 29. mai 2011

Harry Potter bursdagskake


The monsert book of monsters

HARRY POTTER BURSDAGS KAKE


 
Da er det eksamenstid igjen! OG hva er vel ikke bedre enn å lage en liten eller i dette tilfellet en stor Harry Potter kake til to tvillingbrødre som fyller 11 år!
kaken består av en enkel sjokoladekake, med sjokoladesmørkrem på. Kaken er så blitt dekket med mmf min trofaste venn! Jeg har farget mmf'n i forskjellige farger og kledd kaken. Gullballen the snitch er også laget i mmf og så dekket med glitterpulver i gull farge.


The snitch
De andre rekvisittene som, tryllestaven, brillene og hatten er laget av sjokoladepasta. Hatten består også av puffet ris, for å få fasongen skikkelig. Vi kan vel nesten si at hatten er en stor risbolle egentlig.
Utenom har jeg kjøpt noen sjokoladegullpenger å pyntet med.

Kaken består av 2 sjokoladekaker i forskjellige størrelser som jeg har bygget oppå hverandre og formet som bøker.

håper dere likte kaken. Fikk nettopp beskjed om at det gjore ihvertfall bursdagsbarna, og det er jo det viktigste:D







Think Pink!















 
The Snitch
Briller og tryllestav
Harry Potter cake

onsdag 18. mai 2011

17 Mai

17 Mai! Trenger jeg egentlig si noe mer!
For dere som bor og kommer fra Norge vet dere at dette er kansje den viktigste dagen i året for landet vårt. 17 Mai 1814 på Eidsvold, signerte og forseglet riksforsamlingens medlemmer Norges grunnlov.
I norge var nok grunnloven ekstra viktig fordi dette var med på å gjøre oss uavhengige og til et eget rike. I flere år hadde Norge vært under både Dansk og Svensk kongedømme. Og selv om vi fortsatt var under Svensk kongedømme etter at grunnloven ble til, er dette det største symbolet på Norges uavhengighet.
Nå til dags er 17 Mai blitt en årlig festdag. Hvor folket samler seg i gatene, går i tog synger sanger, spiser god mat og koser seg. Og for russen sin del så er det markeringen på en 17 dager lang festtur for å markere sine siste dager på videregående. Her i Bergen hvor jeg bor, er det tradisjon med oppskyting på kansen kl 07.00 om morgenen etterfulgt av morgenprossisjonen. En del tar turen inn til sentrum for å se på dette. Men en god del gjør også slik som jeg og min familie. Vi drar inn i 10 tiden om morgenen slik at vi får med oss hovedprosisjonen som begynner rundt 11.00. I år var det bare jeg og mamma som kom oss innover. Vi fant ut at vi kunne da like godt sitte oss oppe i 2 etasje hos Peppes på Zahcen. Derifra kunne vi se hele posisjonen! Det var helt perfekt! Toget er ganska artigt å se på, er så utrolig mange som går i det. Noen har store tema flåter og lager masse morro med musik og snop uthiving til de små barna som ser på. Andre har egne korps som spiller for dem. Vi har folk som danser i toget, turner eller bare går der. Vi har fotballaget Brann der og ikke minst vi har russen i toget som kommer hoppende i takt med musikken! Toget er rett og slett noe som bare må oppleves! I år var det ekstra spesielt å se på for midt i blant all russen skulle det befinne seg 3 søte søte jenter. Nemlig 3 av dem jeg jobber sammen med til vanlig. Jeg kunne bare se en av dem og det var utenfor toget, men er så mange russ at det skal litt til å se alle i mengden. Derimot må jeg bare si Hipp hipp hurra for Lene, Sandra og Renate!!!!!
Vel siden det var 17 mai kunne jeg jo ikke la være å bake en hvit dame for anledningen. Som du ser har jeg laget en helt vanlig hvit dame. Fylt med pisket krem og bringebærsyltetøy. Mamma har selv bakt sukkerbrødet som vi bruker til bunn. Hun laget to bunner som vi delte i 2. Den siste bunnen fikk jeg være med å lage slik at også jeg skal kunne gjøre det alene siden. Sukkerbrød er ganske vanskeilig å få til, men når man får dem perfekt til smaker de helt himmelsk, selv uten noe som helst på dem! Tenkte ligge ved oppskriften for en bunn så kan du jo prøve selv!
Kaken er dekket med marsipan og pyntet med sjokoladepasta. Fargene jeg brukte er Rød, Hvit og Blå. Flagget vårt sine farger selvsagt!



Dette trenger du:
Sukkerbrød oppskrift:
6 egg
180g sukker
180g hvetemel
1ts bakepulver

Fyll:
1L kremfløte
1/2 glass brinebærsyltetøy

Marsipan:
Etter eget ønske, men jeg foretrekker Marsipan funcakes


Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lett eggedosis.
2. Vend så forsiktig det tørre inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en smurt form og kaken er klar for steking på 175 grader i ca 30 min. Husk alle ovner er forskjellige så prøv deg frem!

4. Del kakebunden i 2 eller 3 deler og smør hver bund med et tynt lag bringebær syltetøy.
5. Pisk kremfløte til å fylle kaken med.
Jeg pleier å først smørre på et tynt lag med syltetøy og så et ca 3-5cm tykt lag med pisket krem. Etterpå ligger jeg oppå en ny del av kakebunden og smører på samme måte. Dette gjør jeg til alle bundene er brukt. På den bunden som blir toppen av kaken bruker jeg ikke syltetøy. Jeg har heller ikke like tykt lag med krem her. Husk du skal jo kle kaken med marsipan! For mye krem ødelegger kaken når du skal kle den med marsipan og kremen vil begynne å skli utover under marsipanen slik at kaken blir skjev!

6. Kle kaken med marsipan etter eget ønske. Og pynt gjerne med sjokoladepasta blomster slik som jeg har gjort over! :)


Håper du likte kaken min:) OG Gratulerer med dagen:D




Think Pink!

søndag 8. mai 2011

En kake av snop

Da er det søndags kveld, solen skinner, fuglene synger og jeg sitter her å venter på at grillmaten skal bli ferdig! Så i mellomtiden tenkte jeg at jeg kunne da blogge litt om min siste kake. På fredag laget jeg nemlig en bursdagskaken til en jente som ble 18år!

Selve kaken er en helt vanlig sjokoladekake med en helt vanlig sjokoladesmørkrem. Derimot kan vi vel trygt si at resten av kaken ikke var like vanlig. Hvis du har fulgt med på bloggen har du nok til nå lagt merke til at jeg som oftest bruker mmf som lokk på kaken siden jeg ikke selv tåler nøtter og holder meg helst unna det. Hvis du ikke vet hva mmf er så kan jeg fortelle deg at det er marshmallow fondant. altså fondant laget av marshmallows! Jeg brukte dette denne gangen også. Men ikke bare til lokket men også til pynten. Vanligvis bruker jeg sjokoladepasta når jeg lager pynt, men denne gangen ville jeg ha pynten så stiv så mulig. Jeg skulle nemlig lage en sløyfe hvor hver av foldene måtte være helt stiv, samt noen spiraler som jeg skulle feste på kaken. Jeg formet hver av delene til sløyfen rundt et papir slik at det ble rett form. Og spiralene tvinnet jeg rundt sugerør. Etterpå lot jeg dette stå i ca 24t slik at det stivnet før jeg tok det på kaken.
Hvis du ser på kaken vil du også se at jeg har med forskjellige snope elementer på den denne gangen. Grunnen til dette var at da jeg fikk spørsmål om å lage kaken, var eneste kriteriene jeg hadde å forholde meg til at kaken skulle være gøy, fargerik og festglad. Etter en del titting på bilder i bøker og på google fant jeg ut at en snopekake hadde vært morsom å lage! I stedet for å gå for de tradisjonelle rosene kunne jeg bruke kjærligheter på pinne som pynt. Og i stedet for å piffe opp kaken med hjerter og stjerner i forskjellige fasonger, kunne jeg rett og slett bruke sjokoladelinser som pynt i stede. Og slik ble denne kaken til!
Siden kaken var til en bursdag måtte jo nesten bursdagsjenten få navnet sitt på kaken og alderen. Jeg kjøpte derfor en stor hjerte kjærlighet på pinne og skrev navnet hennes på den med hvit sjokolade. Den store kjærligheten satt jeg i mitten av sløyfen siden det er bursdagsbarnet sin dag og skal derfor være midtpunktet.

Vel resultatet av hele kaken ble som du ser her på bloggen slik! Håper du likte kaken, og hvis du er ekstra nysgjerrig på mmf, finner du en oppskrift under bildet.



Think Pink!




MMF oppskrift:
Her er nok til et kakelokk på en 23cm rund kake.
150g marshmallows
1,5 ss vann
ca 1 pakke melis
Steg 1: Ha marshmallow i en stor glassbolle og dryss vannet over.
Steg 2: Sitt bollen inn i mikroen i ca 1 min. (husk en stor bolle marshmallow hever seg i varme)
Steg 3: Ta bollen ut, og la den kjøle seg litt ned.
Steg 4: Sikt i melis litt og litt, bland godt sammen. Når massen begynner å bli fast fortsetter du å ha i melis, men nå må du kna deigen selv. Når du synes massen er blitt hard nok er den ferdig og klar til bruk!








mandag 2. mai 2011

Påskekake ~ Appelsin sjokoladekake


Marsipan kanin
Da var påsken over og de fleste er begynt igjen på jobb. Men det stopper ikke meg fra å publisere en liten påskekake. Jeg laget egentlig kaken til et familiebesøk vi skulle ha i påsken, men det ble med selve bakingen og nedfrysingen av kaken. Ble nemlig syk så måtte legge inn årene å si at jeg ikke klarte å få pyntet kaken i tide. Derimot lagde jeg ferdig kaken til et lite besøk med familien som vi hadde nå i uken. Siden jeg alt hadde kjøpt inn masse snop til kaken valgte jeg å gå for påsketemaet.
Selve kaken er en appelsin sjokoladekake. Kaken er en lett blanding mellom en appelsinkake og en sjokoladekake. Man lager 2 deiger og så blander man dem etterpå slik at kakene blir marmorert. Kaken ble ekstremt saftig og kjempe god. Den er gjerne ikke for de minste, men passer veldig godt i et voksenbesøk.

Som du sikkert ser på bildet har jeg ikke dekket kaken med mmf eller lignende denne gangen. Denne gangen valgte jeg å bare dekke den med smørkrem med hint av kakao og kaffe. Dette er gjerne den smørkremen jeg synes er best! Pleier å bruke den på sjokoladekakene til vanlig. Den er ikke for søt og ikke for bitter. Den er bare helt perfekt spør du meg! Til pynt har jeg brukt marsipanegg og sjokoladeegg som jeg har kjøpt på butikken. Man trenger ikke alltid være så kreativ for at kaken skal se fin ut. Av og til synes jeg snop i seg selv kan være en fin pynt å bruke. I midten har jeg plasert en marsipan harepus som jeg har laget selv. Her har jeg brukt helt vanlig marsipan, litt kondittorfarge, litt fantasi og så har jeg tittet litt på andre marsipanfigurer som ligger på nett. Man kan finne det meste på nettet om man bare leter litt, kansje det var slik du fant denne siden;)

Tenkte jeg skulle ligge ved oppskriften på kaken så kan du prøve selv. Hvis du heller liker cupcakes vil jeg tro at denne oppskriften funker helt fint til det også:)









Appelsin sjokoladekake:
Siden kaken består av appelsinkake og sjokoladekake er det litt forskjellige ingredienser i kakene jeg deler oversikten derfor inn i felles ingredienser og forskjellige ingredienser.
Felles ingredienser for de 2 rørene:
175g sukker
175g usaltet smør
3 egg
175g mel
1,5 ts bakepulver
Sjokoladekaken:
2 ss kakaopulver
2 ss melk
Appelsin kaken:
3 ss appelsinsaft
revet appelsinskall av 1 apelsin.
Steg:
1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Ha så i et og et egg. Visp dem godt inn i deigen før du tar neste egg i blandingen.
3. Sikt mel og bakepulver forsiktigt inn i røren.
Nå skal røren deles i 2 like store deler!
4. I appelsinkaken tilsetter du nå det revete appelsinskallet og appelsinsaften. I sjokoladekaken har du i kakao og melk.
Nå er rørene klare! Så smør en 23-24cm rund kakeform og ha i røren. Husk røren skal være marmorert bruk derfor en skjei å ha skjefuller med deig annen hver gang i formen. Bruk så skjeien eller en kniv til å blande de to rørene forsiktig inn i hverandre.
5. Stek kaken i mitten av ovnen på 190  grader celcius. Husk at hver ovn er forskjellig så temperaturen kan variere fra ovn til ovn hold derfor et øye med kaken mens den steker. Håper den smaker og at du koser deg like mye med den som jeg gjore:D


Think Pink!