Kan dere tanke dere! Bloggen har nådd 10 000 besøkende!!! Det er jo heeeeelt utrolig!!! Og enda mer utrolig så har vi i skrivende stund nådd 10 264!!! Det er 264 besøkende på bared 6 dager! For ja det er ikke lenger siden vi nådde 10 000!!! Så dere kan tenke dere lykken er stor her i the Think Pink world akuratt nå!!!
For å feire det store målet bestemte jeg meg for å bake litt! Valget fallt denne gangen på de utrolig søte små franske makronene som er så populære for tiden!
Jeg må helt ærligt innrømmet at jeg var litt skeptisk til hele dette prosjektet. Har laget makroner en gang før og resultatet bli ikke så veldig bra må jeg si! Den gangen malte jeg mandlene som jeg skulle ha i selv. DET gjorde jeg ikke denne gangen! Jeg tok meg en tur i helsekostbutikken og kjøpte mandelmel. Og dette funket myyyye bedre! Når jeg kvernet mandlene selv forrige gang fikk jeg ikke mandlene helt finkvernet og det var synlig i makronene, og pirkete som jeg er ble jeg derfor frustrert! Men det skal sies det var ikke noen andre som merket det! Men jeg sverger ihvertfall til skikkelig mandelmel, var mye bedre å bruke! Og ikke minst tidsbesparende! Tar litt tid å kverne mandler (ihvertfall for hånd) hihihi!
Makronene farget jeg for anledningen selvsagt ROSA! Og må si jeg ble veldig fornøyd med fargen! Jeg brukte Wilton sin ROSA konditor gele! Den er ganske sterk i fargen så man trenger ikke så mye! Fargen blir derimot veldig mye finere enn flytende farge. Jeg bruker som oftest gele hvis jeg kan!
Da makronene var ferdig smurte jeg rett og slett bare litt Philadelphia sjokolade kremost i mellom 2 makroner som fyll! Og det smakte fortrefelig! Det enkle er ofte det beste spør du meg! Liker du derimot noen andre sjokoladepålegg bedre er det jo egentlig bare til å bruke dem i stede! Smak og behag! For dere som foresten lurer på hva en makron smaker så kan jeg si at de smaker egentlig kransekake. Så hvis du liker kransekake liker du disse franske makronene;)
Helt til slutt må jeg bare få takket alle dere som støtt og stadig besøker bloggen min! Er så utrolig kjekt å se at dere faktisk leser denne! Hvem hadde trodd at min lille blogg som jeg startet 01.12.2011 på grunn av en skoleoppgave skulle bli noe av det kjekkeste jeg holder på med på fritiden! Og alt er takket være dere! Er så utrolig kjekt når dere kommer med kommentarer og positive tilbakemeldinger både her inne og på Facebook siden! Sitter virkelig pris på det! Håper dere liker dette innlegget i dag også! Og så snakkes vi snart for jeg har mange kaker på lur nå som ligger her å venter på å få bli sluppet løs her i det store verdens nettet vårt!
Ha en fin helg videre og ikke minst en fin uke! For min del er det min siste arbeidsuke for denne gang! Nå er det ferie frem til skolestart igjen! Ja for for dere som kansje ikke vet det alt så er jeg jo egentlig utdannet lærer og det er jo selvsagt det jeg jobber som! Et fantastisk yrke som gir mye glede! Men litt trist å si hade til alle elevene for en stund! Sommeren skal derimot brukes til blant annet kakebaking så ikke frykt selv om det er ferietid skal jeg nok klare å blogge litt!!!
THINK PINK!
Franske makroner oppskrift!
25-30 stykker.
Sett stekeovnen på 190ᵒC
Det første du må gjøre er å blande 175g melis og 95g med mandelmel.
Pisk 2 eggehviter til lett og luftigt hvit skum.
I det du ser det begynner å danne seg luftbobler i eggehvistene (altså før det er blitt hvitt og luftigt) tar du i 1/8ts vinstein.
Når du har pisket eggehvitene hvit og luftig blander du inn 45g melis i eggehvitene. Nå pisker du dette til alt er blitt blandet skikkelig. Blandingen er nå litt fastere.
Nå skal du blande i mandelmel/melis i eggehviteblandingen.
Dette gjør du ved å eldte mandelblandingen forsiktig inn i eggehvitene med en sleiv.
Etter du har blandet alt vil røren være litt mer flytende.
Bland i litt kondittorfarge etter eget vønske.
Jeg har brukt Wilton sin ROSA kondittor gele.
Når du har blandet ut fargen ser blandingen slik ut!
Nå er det bare å sprøyte ut like store sirkler på enten bakepapir eller en makron matte slik som her.
Når du skal steke makronene skrur du ned varmen til 160ᵒC.
Har du flere brett som skal stekes etterpå skrur du opp varmen til 190 igjen i 5 min. før du tar i neste.
På den måten vil du få perfekt temperatur hver gang.
Glemmer du å ta ned varmen er det ikke krise, men fargen på makronene vil ikke få like fin klar farge, de vil bli litt brunere!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar