søndag 14. juli 2013

Strawberry and Raspberry Ice cream

Heisann!

For dere som følger meg på Instagram så vet dere nok alt at jeg har de siste ukene mikset og trikset i ett på kjøkkenet her hjemme! Jeg har prøvd kaker, kjeks og ikke minst IS!!!

Fikk is-maskin til bursdagen min av min fetter og hans kone! Maskinen er alt blitt flittig brukt her i huset. Har desperat prøvd å gjenskape mormor sin tradisjonelle vaniljeiskrem, uten stort hell i begynnelsen. Men etter litt graving i gamle bøker fant jeg den rette oppskriften. Og med god hjelp fra mamma fikk jeg den til! Så etter å ha blitt godt kjent med min elskede iskrem-maskin bestemte jeg meg for å prøve noen nye is oppskrifter, og siden det er sommer så er det vel bare passende at jeg bruker sommerens beste bær! Jordbær og Bringebær!

Jeg fant en australsk oppskrift på nettet som jeg likte veldig godt! Bestemte meg for å prøve denne, men selvsagt med min egen lille vri. Tenkte jeg nå skulle dele den videre med dere, så kan dere prøve selv! Isen var ifølge min viktigste og største kritiker, min eldste nevø supergod! Han spurte meg til og med om jeg kunne lage mer til han neste gang han kom på besøk her. Så super tante Katrine som jeg prøver å være denne sommeren har tenkt å sitte i gang med iskrem laging i morgen! Skal også lage vaniljeis etter ønske fra min mellomste nevø. Kanskje med litt oreo i og?

Som jeg nevnte i starten er jeg å finne på Instagram. Har du lyst å følge meg der, kan du søke på: katrinethinkpinkblogg og puff så dukker jeg opp:)



Oppskrift på jordbær og bringebær is

2 kg jordbær
400 g bringebær
2 beger kremfløte
1 pakke melis


Rens 2kg jordbær, skyll dem og kutt dem i biter.



Skyll bringebærene og bland med jordbærene.



Ha i ca 400g melis. (det er nesten hele pakken) 
Tilsett mer melis om blandingen blir for sur.



2 beger kremfløte tilsvarer som du ser på bildet 600 ml = 6 dl.



bland jordbær, bringebær, melis og kremfløte i en blender og bland godt.
Det kan hende du må gjøre dette i flere omganger. 
Se blenderen din an.



Sil bær-blandingen din slik at du sitter igjen med bare "sausen".
Det resterende kjøttet/ frøene hiver du.
Liker du å ha biter i isen din trenger du ikke sile alt. ca halvparten kan du spare.



Etter at du har silt sitter du igjen med en fløyelsmyk kremet bær-saft. 
Det er dette du skal lage is av.



Ha bær-saften i is-maskinen din og miks i 30 min. 
(Husk at is bollen må stå minst 1 døgn i frysen før bruk!)



Ha isen i en form, gjerne med plast folie i så du får isen lettere ut senere.
Sitt formen med is i frysen for å stivne helt eller til du skal servere den.
Klarer du ikke vente kan du spise den med en gang!
Isen holder seg i frysen i minst 2 uker. 
Spis isen gjerne sammen med friske bær, kakestrø, marshmallows, sjokoladesaus,
 krem og annet godt du måtte like å ha på isen din! 
KOS DEG!


Think Pink!







søndag 7. juli 2013

Sugar Cookies

Heihei!

Nå som det er sommerferie har jeg all verden med tid til å gjøre akkurat det jeg måtte ønske når jeg måtte ønske! Vel det er vel kanskje ikke helt rett, for disse to ukene har vært ekstremt hektiske, men på en veldig positiv og gøy måte. Siden jeg er lærer til vanlig går ofte mine ettermiddager ut på å planlage neste skoledag, slik at elevene mine skal få den undervisningen de har rett på og fortjener. Dette krever selvsagt en del av meg og gjør da at ukedagene ikke blir brukt til så mye annet. Helgene mine blir derfor ekstra viktig å bruke på venner å familie. Så nå som jeg faktisk har 7 uker fri sier det jo seg selv at jeg skal bruke så mye tid jeg kan på dem! Disse to ukene har jeg derfor vært veldig aktiv, vært på kino med mine små nevøer shopping med kusiner, familiebesøk og ikke minst så har jeg hatt noen lunsjer her hjemme med mine bestiser!

Når jeg arrangerer lunsj her hjemme synes jeg det er viktig at jeg har noe å by på! Dette gir jo meg også en gylden mulighet til å prøve ut nye oppskrifter som jeg har lengtet etter å prøve! Det sier jo seg selv at jeg ikke kan klare å spise alt jeg lager alene.

En stund nå har jeg hatt lyst til å lage noen kjeks, men jeg har liksom ikke helt klart å finne noen oppskrifter jeg har hatt lyst å prøve. Så når jeg da fant en oppskrift fra Martha Stewart som jeg syntes virket gøy å prøve var det bare å kaste seg ut i det! Kjeksene laget jeg selvsagt til en av disse lunsjene vi har hatt nå i sommer! Det fine med bestevenner er at de er ærlige uansett hva, så hvis de ikke liker det eller synes noe må endres på så sier de ifra. HELDIGVIS likte de kjeksene veldig godt!

Som jeg nevnte fant jeg en oppskrift laget av Martha Stewart og jeg brukte denne som utgangspunkt. Men siden Martha Stewart er amerikansk sier det seg selv at oppskriften bruker amerikanske måleenheter. Jeg gjorde derfor litt om på den så den passer de nordiske målene og så tilførte jeg mitt eget preg. Tenkte nå å dele oppskriften med dere så kan dere jo prøve selv!


Sugar Cookies

225 g smør
4 dl sukker
50 g brunt sukker
2 egg
1ss sitronsaft
Opprevet skall av ca 1/4 sitron
7 dl mel
1 ts natron
1 klype salt
Perlesukker
Gelefarge (kondittorfarge)
Litt vann i et glass



Slik gjør du:
Sitt stekeovnen på 175C


Pisk 225g smør mykt i en mikser.



Tilsett 4 dl sukker + 50g brunt sukker i smør miksen din og pisk til lett luftig og gylden.
Liker du bedre å måle sukker i dl blir det 0,6 dl brunt sukker i stede for 50g.
Jeg foretrekker å måle brunt sukker i gram da dette sukkeret er mer kompakt og klissete.


Ha i sitronskall i smør/sukkerblandingen og miks i ca 1-2 min.


Tilsett  så 1 og 1 egg. Bland god i mellom og etter.


Tilsett etterpå sitronsaften og la alt blandes forsiktig.



Bland 7 dl mel med 1ts natron og 1 klype salt i en liten bolle.
Ha så melblandingen i smør/sukker blandingen. Miks forsiktig.
Ikke tilsett alt på en gang. Gjør dette i porsjoner.
Kanskje trenger du ikke ha i alt heller!
Se dette an ut i fra smak og behag.



Del deigen i små porsjoner å ligg på stekebrett. ca 1/2 ss med deig.
Flat deigen litt med fingrene.
Strø på litt perlesukker etter eget ønske og press forsiktig ned i kaken.
Bruk en pensel til å pensle lett over med litt vann etterpå.


Strø så litt mer perlesukker over kjeksene før steking. 
Jeg hadde farget perlesukkeret ved å ha det i en liten plastpose,
med en liten dråpe gele konditorfarge i. 
Husk fargen er drøy så ha heller i litt for lite enn litt for mye først.


Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min.
Bon appetit!



Think Pink!