mandag 15. mai 2017

17. Mai gele

Hei dere!

Nå er det ikke mange dagene igjen til 17. Mai og jeg er i full gang med å forberede festlighetene! Kanskje du også er det?

I år har jeg prøvd meg på en god gammel dessert med en liten vri! Jeg har nemlig laget til noen små dessertglass med gele! Gele elsker jo både store og små så dette tror jeg vil falle i smak! Spesielt hvis vi kan ha litt (les:myyyye) vaniljesaus på toppen!

Siden det snart er 17. Mai og jeg føler meg ekstra patriotisk i disse dager, måtte selvsagt fargene på geleen være rød og blå! Vel i hvert fall så nært blå som man kommer! Jeg brukte derfor en pakke jordbærgele og en pakke blåbærgele! Ja du leste rett, jeg har jukset litt, men hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er nødt å være i en hektisk hverdag! Jeg har jo masse annet som også skal lages og gjøres klart til den store dagen! Kanskje du kjenner deg litt igjen selv?

Vel i hvert fall så brukte jeg gele i pakker. Fulgte fremgangsmåten og hadde i glass. Jeg startet med jordbærgeleen. Hadde den først i glass og lot den stå til den var blitt stiv. For å få geleen til å skrå seg, satt jeg glasset på skrått. Som du ser på bildet under brukte jeg en tørkerull som støtte for glasset.
Når jeg merket at geleen var begynt å stivne, blandet jeg sammen blåbærgeleen og avkjølte den, slik at den ikke skulle smelte jordbærgeleen når jeg hadde den i glasset!
Når alt var stivnet fylte jeg resten med vaniljesaus og min geledessert i rødt, hvit og blått var ferdig! Hva synes du? Noe du kunne tenkt deg å lage? Jeg skal i hvert fall lage en ny porsjon, for disse er alt spist opp!
Håper dere alle får en riktig flott og kjekk 17. Mai!


GRATULERER MED DAGEN NORGE!


2 kommentarer:

  1. Så stilig! :-) God 17. mai til deg :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen tusen takk for det Siri😄 Riktig god 17. Mai til deg også😄🎉🇳🇴

      Slett