søndag 11. desember 2011

Årets julekake 2011!

Som en del av dere vet har jeg fått ny jobb! Jeg har jobbet der i ca 4mnd nå, så når de skulle ha julebord måtte jeg jo selvsagt delta. Alle skulle ta med seg forskjellige matretter for anledningen. Noen skulle ta med sjømat, noen skulle ha med tapas, og noe skulle ha med kake. Jeg meldte meg selvsagt frivelig til dette!

Første utfordring var å velge kake som jeg skulle lage. Jeg har laget Red Velvet veldig mye i det siste å kjenner jeg begynner å bli litt lei! Jeg har jo selvsagt lyst å prøve nye kake oppskrifter hele tiden så helst vil jeg jo lage noe jeg ikke har prøvd før! Men Red Velvet blir alltid en suksess, de fleste liker den. Den er ikke for søt, den er fortsatt sjokoladekake uten å ha for mye sjokoladekake smak og den har ostekrem som fyll! I tillegg er kaken RØD som er julens farge! Så da ble det som du sikkert forstår Red Velvet denne gangen også!

Jeg laget en langpanne kake. Eller egentlig laget jeg to lang panne kaker(skal foresten ikke lyge! Denne gangen var det min kjære mor som sto for selve bakingen og jeg for pyntingen). For å få litt høyde på kaken må man lage to rører av den vanlige oppskriften som du finner HER. Jeg fyllte kaken med oste smørkrem og dekket den med hvit MMF. Etterpå laget jeg en rød sløyfe og rødt bånd. Dette skulle jeg bruke til å la kaken se ut som en gave. Etterpå drysset jeg litt jule strø på toppen. Brukte også litt julegodtterier som pynt. Resultatet ble slik!

Nå tenker nok du at jaja dette var et kort innlegg! Men ikke la deg lure det kommer mer! Jeg klarte nemlig å få helt panikk dagen etter på jobb. Kaken var ferdig Torsdags kveld og skulle brukes på julebordet om fredagen. Men der midt i min travle arbeidsdag fant jeg plutselig ut at jeg ikke likte kaken! Jeg ville rett og slett ikke servere den slik! Jeg vet jeg kan bedre selv og vil derfor ikke levere et produkt jeg ikke kan stå inne for selv! Jeg endte derfor opp med å løpe løpsk i byn etter forskjellig kake utstyr. Dro hjem pyntet kaken på nytt. Endte faktisk opp med å kjøpe spiselig maling å malte små sukker snøkrystaller sølvfarget i stede for hvite. Resultatet ble ganske likt det første, men fortsatt veldig forskjellig! Jeg var mye mer fornøyd med den siste kaken så da hoppet jeg fornøyd ut på badet gjorde meg klar å dro på julebord!

Kvelden var fantastisk kjekk, alle var kjempe hyggelige og jeg følte meg veldig velkommen! Som helt ny er det alltid litt vanskelig å vite hvor man hører "hjemme" i gruppen. men etter denne kvelden føler jeg at jeg nå har funnet min plass og klager ikke!

Håper du/dere også likte kaken(e)! Ha en fin førjulstid og 3 søndag i advent! Min dag skal gå med på jule baking og konsert med Oslo Gospel Choir! Så hold utkikk det kommer snart nye innlegg!

Think Pink!
2 kommentarer:

 1. Så fin kakeblogg! Kan jeg spørre deg hvordan du laget sløyfen? :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk:)

  Det er egentlig veldig lett å lage slike sløyfer. Du må lage to like lange og tykke remser med mmf. Ta den ene remsen å brett den ene enden over den andre slik at den blir dobbel.

  Knip sammen tuppene på den åpne delen av den nå brettete remsen. Da ser du at du får formen på den ene delen av sløyfen.

  Gjør det samme med den andre remsen.

  Når du så har gjort dette sitter du dem sammen.
  Du vil da se at de former en sløyfe.

  Båndene som henger ned fester du bare under etterpå ;)

  Var dette forklarende? Hvis ikke må du bare gi beskjed så skal jeg prøve å omformulere meg:)

  SvarSlett