torsdag 8. desember 2011

Cake pops!

Ja da har jeg for aller første gang laget cake pops!!!

Jeg bestemte meg for å lage cake pops etter at jeg hadde en del red velvet cake til overs fra et bakeprosjekt for en liten stund tilbake. Jeg hadde måtte kutte av litt kake på sidene for å få den til å passe på serveringsfatet. Syntes det var litt for gale å hive kake, og jeg hadde ikke så veldig lyst på kake akkurat der og da, så jeg frøs rett og slett restene ned! Tok dem opp et par dager senere å kjente meg veldig inspirert til å prøve noe nytt!

Først smuldret jeg opp kakebitene i mikseren. Dette tok egentlig en god stund. Er alltid noen små biter som ikke vil være med på leken å gjemmer seg bort. Men etter ca 5-10 min var alt blitt til smuler og klart for å blandes!

Jeg blandet smulene med min vanlige ostesmørkrem. Brukte ikke like mye som når jeg dekker selve kaken. Men brukte nok til å få en fin "deig". "Deigen" delte jeg opp i små porsjoner å laget kuler av. Satt kulene i frysen så de skulle bli litt fastere. Da kulene var begynt å bli harde, smeltet jeg hvit sjokolade. Dyppet ca 1cm av trepinnen i sjokoladen å stakk den etterpå inn i kulen slik at vi fikk en liten "kjærlighet på pinne". Satt kulen nå med pinne inn igjen i frysen så den skulle stivne helt. Da alle kulene hadde fått pinner. (30 stykker) tok jeg ut første kulen med pinne som jeg laget. Dyppet hele kulen i hvit sjokolade, rullet den rundt i litt kakestrø etter eget ønske å satt den til tørk. Resultatet ble disse super søte små cake popsene!

Da alle var ferdig laget var det tid for å prøve dem. Etter min smak var det ikke det beste jeg har smakt. Konsistensen var litt merkelig. Tror det var det som ødelagte opplevelsen egentlig for smaken var egentlig helt grei. Jeg prøvde å servere dem til mine søte små nevøer. De var ikke særlig imponert de heller å mente dette ikke var den kaken jeg pleide å lage! Min fetter derimot syntes de var veldig god! Så jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Kanskje red velvet ikke passer som cake pops, kanskje jeg har gjort noe feil, eller kanskje de bare ikke var en sukksess i vår familie. Så om jeg er noe særlig fan av dem kan diskuteres, men søte ble dem i hvertfall og det var vi alle enige om!

Har du kanskje en annen opplevelse av cake pops? Og kanskje du har en oppskrift som kan få mitt første inntrykk til å endre seg! I så fall ta kontakt;)


 THINK PINK <32 kommentarer:

  1. Lekkre var de i allefall da! Har du sett på mauela sin side? Der har du gode pops der ;) http://passion4baking.com/ det ligger flere under recipe archives/cake pops

    Juleklemmer fra Nina

    SvarSlett
  2. Hei hei:) Ja har vært innom der en tur, utrolig mye godt der inne ass! Tenker jeg må gi cake pops en ny sjangse. Var ikke smaken i seg selv egentli, var mer konsistensen som bød meg i mot. Så har sikkert gjort noe feil, må jo skj det også en gang:P Men så kjekt at du syntes de var fine da! :)

    Think Pink!

    SvarSlett