torsdag 9. august 2012

Black and White cake

Heihei!

Hvordan går det? Klar for et nytt kakeinnlegg kanskje? For det er ihvertfall jeg!

Utenfor titter solen frem ved jevne mellomrom for å minne oss om at det fortsatt er sommer! Og for min del fortsatt sommerferie. Ihvertfall er det, det noen få dager til før jeg vender nesen min mot et nytt skoleår på ny arbeidsplass!!!

Som en del av dere vet så er jeg til vanlig lærer, og som alle lærere har jeg sommeren fri! Men denne sommeren har vel ikke egentlig vært så veldig rolig og avslappende. For første gang denne sommeren har jeg helt fri i dag, og ingen planer! I snart 7 uker nå, har jeg vært super sosial og rastløs, jeg har sjonglert tiden min mellom, cafe besøk, hjemme lunsjer, middager, ferietur til Danmark og en god del kake prosjekter! Tiden har med andre ord flydd avgårde! Men jeg kan ikke klage, for det er jo dette jeg elsker!!!

I forrige innlegg blogget jeg om min kjære fetter Espen sin bryllupskake og for å holde oss i det romantiske hjørnet, tenkte jeg å skrive litt om min siste kreasjon som jeg laget til denne helgens bryllup! Ja du leste rett denne helgens bryllup! For jeg har laget enda en "bryllupskake" Vel denne gangen var det ikke hovedkaken, men kaken skulle stå på kakebordet, og du vet meg, jeg kan ikke gjøre noe halvferdig da! Kaken laget jeg for en veninne fra ungdomsskolen. For en stund siden spurte hun om jeg kunne tenke meg å lage 3 kaker for henne. Jeg takket ja til 2 av dem, men den 3 kaken har jeg aldrig laget så følte ikke det var rett å ta på meg det ansvaret da.

De to kakene jeg derimot sa ja til var ostekake og red velvet cake. Ja og for dere som leser denne bloggen så vet dere at red velvet cake er vel kansje blitt min mest vanlige kake å lage, så dette var jo ikke noe problem. Ostekaken derimot lot jeg mammaen min ta seg av i stedet. Hennes ostekake, er helt fantastisk god! Så jeg så ikke helt noen grunn for at jeg skulle begynne å tulle med en oppskrift som hun bedre enn noen andre mestrer!

Lene som er navnet på bruden ønsket at reed velvet kaken skulle dekkes med hvit MMF og så pyntes med svart dekor. Ostekaken på sin side skulle ha svar gele på toppen! Og hvis du tenker som meg så tenker du hvordan i alle dager skal jeg få det til! Jeg skal ærligt innrømme at jeg googlet for harde livet for å finne alternativer til denne geleen, men jeg kunne ikke finne noen gode metoder. Derimot en kveld meg og min mor satt å pratet om hva vi skulle gjøre kom vi pluttselig på en genial løsning, og det er denne løsningen jeg har tenkt å dele med deg i dag! Bruk den geleen som du hadde tenkt å bruke, slik at du får rett smak. Ha så i litt svart gele kondittorfarge i den vanlige geleen før den stivner. Og TADA du får svart gele!!! Ja det er faktisk ikke mer komplisert enn som så! Men husk hvilke farger du blander for noen farger kan jo blandes om til andre. Så prøv ut før du gjør dette. Tenk tilbake til barneskolen da du satt med maleskrinet og mikset farger, de forskjellige fargene gir forskjellig utfall. Svart og rød skaper lillatoner i svartfargen så da må du ha i litt mer farge!

Red velvet kaken dekket jeg med hvit MMF slik som bruden ønsket. På toppen plaserte jeg 3 hvite roser. Etterpå var det å få til den svarte dekoren. Jeg hadde mange forslag til hvordan jeg kunne få til mønsteret. Jeg tenkte på alt i fra sjablonger til å håndmale på kaken, til å bruke svart royal icing på den, men til slutt fant jeg den perfekte løsning! Wilton har kommet med et helt nytt bakeprodukt eller bør vel heller kalle det pynteprodukt. De har nemmelig laget til stempel sett som man bruker sammen med matfarger på kaker! Jeg brukte derfor et av disse stempelsettene på kaken, og resultatet ble akkuratt slik jeg håpet på! Det var ikke noe griseri med produktet og fargen satt bra på kaken! Så jeg ble veldig fornøyd!

Nå skal jeg ikke mase mer denne gangen for nå ser jeg at jeg har bablet i vei slik som jeg alltid gjør! Håper du likte kaken og ikke minst mine små tips denne gangen! Snakkes snart igjen! Og gratulerer så mye med dagen til brudeparet! Håper dagen ble alt dere ønsket og enda mer! ♥
Think Pink!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar