onsdag 1. august 2012

Bryllupskake

Heisann!

Håper du har en super sommerferie! For det har ihvertfall jeg! Lørdag 28.07.2012 giftet nemmelig min kjære fetter Espen seg med sin Lene Cecilie! Bryllupet var helt nydelig og brud og brudgom ubeskrivelige slik som bare et brudepar kan være!

For en del måneder siden spurte brudeparet om jeg kunne tenke meg å lage bryllupskaken deres! Og jeg må helt ærligt si at jeg tror aldri jeg har vært så beæret som jeg var nett da! Espen er ikke bare en helt vanlig fetter for meg! Espen er mer som en storebror enn fetter. Vi har vokst opp sammen, reist på ferie sammen i alle år og hver høytid har vi tilbrakt sammen. Når jeg var mindre og noen var slem mot meg, var det Espen som forsvarte meg. Det var han som lurte meg til å holde i en rakket som han fyrte av! Det var alltid han jeg skulle konkurere mot om å hoppe først i sjøen på ferie og det er han jeg savnet utrolig mye på ferie i år, når han måtte bli hjemme å planlegge ferdig bryllupet. Så ikke bare var jeg beæret, men også litt nervøs! Jeg ville jo selvsagt at kaken skulle bli alt og enda mer enn det de ønsket seg, så jeg startet tidlig med å planlegge kaken. Vi så på bilder og ble enige om hva vi likte. Inspirasjonen til kaken, fant jeg faktisk i en av Wilton sine bryllupskake hefter. De heftene er helt geniale! Der forklarer de hvilket utstyr du skal bruke for de forskjellige efektene på kaken. JEg brukte derfor noen av disse teknikkene kombinert med mine egne.

Brudeparet ønsket ikke den tradisjonelle hvite damen. De ønsket seg red velvet cake, med ostekrem som fyll. Kaken skulle dekkes med MMF og pyntes. Så dette var jo selvsagt ikke noe problem, red velvet har jeg jo laget x-antall ganger nå, som du sikkert vet hvis du titter innom her fra tid til annen. Derimot var da størrelsen og de forskjellige målene på kaken et større problem. Kaken skulle være på 3 etasjer. Største kaken valgte jeg derfor at skulle være 35cm i diameter. kake 2 var 25cm og siste kake var 15cm. Jeg hadde 3 bunner i hver kake, så jeg fikk litt høyde på kaken. Mellom hver bunn hadde jeg et lite lag med ostekrem. Siden jeg måtte lage en del kaker fikk jeg god hjelp fra verdens beste mamma som stekte kaker for harde livet, mens jeg satt og laget roser.

Hver rose lages for hånd, og da jeg var ferdig hadde jeg laget 40 stykker. Ikke alle rosene ble brukt på kaken, men det er lurt å ha litt for mange i tilfelle noen av dem blir ødelagt. Jeg lot rosene stå ute i romtemperatur over natten slik at de stivnet. Rosene er laget av fondant. Hvis du lar fondant stå ute over natten, vil den tørke. Ønsker du dem helt stive bør de stå ute i 2-3 dager- men ta litt tørkepapir over så fluene ikke går på dem. De skal jo spises! Etter at rosene var stivnet dyppet jeg dem i glitter. Glitteret jeg brukte var fra Rainbow dust. Dette glitteret er ikke beregnet på å spises, men er ikke skadelig om du skulle få det i deg og er beregnet på kakedekorasjoner.

Grunnen til at jeg brukte glitter i kaken, var at fargetemaet for bryllupet var hvitt og sølv. Sølvglitteret ville derfor gi en fin efekt på rosene som skulle på kaken.

Jeg er jo som dere vet overhode ikke utdannet kondittor! Så jeg skal ikke skryte over meg selv å påstå noe annet. Jeg var derfor litt usikker på hvordan det skulle gå. Brudeparet hadde sett noen icing border som de likte veldig godt og ønsket å ha dette på sin kake. Jeg har aldri sprøytet slike border før, så litt betenkt var jeg da jeg satt i gang. Jeg brukte sprøytetippene 26 og 80 fra Wilton. Jeg må innrømme, til tider måtte jeg skrape av bordene jeg laget og gjøre dem på nytt igjen. Jeg brukte tilsammen 4,5t på dette. Så var godt sliten i armen når jeg var ferdig! Men det var ikke så viktigt når jeg så kaken i sin fulle helhet. Den følelsen man får etter å ha fullført et slikt prosjekt er ikke lett å beskrive, man blir ganske så glad, litt avslappet og litt stresset. Kaken skulle jo tross allt fortsatt leveres. Men det gikk fint. Hele familien var med på turen opp til lokalet. Det regnet nemmelig veldig så vi måtte være 2 som bærte kaken, mens 2 andre holdt paraplyer over så den ikke skulle bli våt. Var litt av et styr, men virkelig verdt det!

Brudeparet ble veldig fornøyde, og det var ikke mye igjenn av kaken når bryllupet var over! Håper du også likte kaken:)

Helt til slutt må jeg bare få gratulerer det vakre brudeparet! Var en helt utrolig vakker dag! Tusen takk for at jeg fikk lov å ta del i den
Think Pink!

Kjærligheten er tålmodig, 
kjærligheten er velvillig,
den misunner ikke, 
skryter ikke, 
er ikke hovmodig.
          
Kjærligheten krenker ikke, 
søker ikke sitt eget,
er ikke oppfarende 
og gjemmer ikke på det onde.
          
Den gleder seg ikke over urett,
men har sin glede i sannheten.
         
   
Kjærligheten utholder alt,
tror alt, 
håper alt,
tåler alt.

Kjærligheten tar aldri slutt
2 kommentarer:

  1. Fy søren så lekker kake;) du er en bakegudinne Kathrine :D klemmer fra nina

    SvarSlett