tirsdag 28. august 2012

Hvit dame til 50års dag!

Heisann!

Ja så var jeg her igjen!!! Er en liten stund siden jeg har blogget nå, men slik går det når dataen min plutselig nekter å gi meg tilgang til internett!!! Men nå er det fikset så da er jeg her igjen!

Så for en stund tilbake.... Veeeeel egnetlig er det vel en liten evighet siden nå! men i hvert fall før sommerferien! Laget jeg en kake til min mor sin kusine, sin 50 års dag! Det var min tremenning Katrine som spurte om jeg kunne tenke meg å lage en hvit dame for anledningen. De skulle nemlig holde overraskelsesfest for moren hennes, altså min mor sin kusine! Jeg kunne jo selvsagt ikke si nei til slikt! om det er noen jeg ihvertfall baker med glede for så er det jo familien min! Jeg og Katrine ble enige om tema for kaken og farger. Etter litt prat ente vi opp med festtema. Jeg bestemte meg derfor for å lage til både champagne glass og stor sløyfe på kaken!

Kaken var en tradisjonell hvit dame, med bringebær syltetøy og pisket krem i mellom kakelagene. Kaken ble så dekket med hvit marsipan. Selve pynten er derimot  laget av MMF. Dette gjorde jeg fordi det er lettere for meg å lage pynten i MMF. Når man lager sløyfer må man lage dem ihvertfall 1 dag før slik at de tørker og blir harde. Hvis ikke vil de falle sammen og da vil de jo ikke se like store og fluffy ut på kaken.

Champgane glassene laget jeg ved å skjære dem ut i MMF. Etterpå  sprayet jeg dem med spiselig sølvfarge. Og pyntet til med navn, alder og litt farget sukker som dryss på kanten av glasset. Jeg laget også noen små stjerner som jeg festet til noen tynne trepinnerfor å live opp kaken litt. Alt ble så etterpå drysset til med spiselig glitter!

Som du ser ble resultatet av kaken slik som dette. En helt enkel og tradisjonell hvit dame utkledd til fest!

Selv om det er en stund siden nå så sier jeg uansett hipp hipp hurra for bursdagsbarnet!!!!

Think Pink!
2 kommentarer:

 1. Jah og den smakte helt fantastisk =) du er kjempe flink Katrine :) Og eg må si.. vi hadde masse kake igjen og frøs den.. og den smakte like godt etter å ha vært fryst :)

  Tusen tusen takk Katrine =)

  Klem Katrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååååå så kjekt å høre!!!! Håper mammaen din ble fornøyd! Og ikke minst at hun fikk en helt fantastisk bursdag!!!! :D <3

   Klem tilbake :)

   Slett