søndag 24. november 2013

White Chocolate Fudge With Oreos

Heihei!

Ja nå vet jeg det er en stund siden jeg har skrevet sist, men har vært syk, så har rett og slett ikke hatt energi til å skrive noe her. Men nå er jeg på bedringens vei, så da er jeg selvsagt tilbake! Før jeg ble syk, tilbrakte jeg en del tid på kjøkkenet hvor jeg prøvde ut noen nye oppskrifter. Tenkte jeg skulle dele den ene med dere i dag! Denne oppskriften er perfekt å lage sammen med barna! Så her har dere en fin og lett bakeaktivitet som dere kan gjøre sammen. Den tar ikke lang tid, er lite gris og barna kan små snekse underveis!

Når jeg er på utkikk etter noen nye gode oppskrifter pleier jeg å lete i gamle kokebøker eller på nett. Da jeg satt å søkte på nett så jeg at denne oppskriften som jeg skal dele med dere dukket opp flere ganger, men oppskriften var aldri helt tilpasset for oss her i Norge, da vi bruker litt andre måleenheter og ingredienser. Jeg har derfor prøvd å gjøre om oppskriften så godt som mulig slik at den skulle passe til våres ingredienser og enheter! Oppskriften er super lett og resultatet er super god fudge med Oreo biter i! Eneste som kan være lurt å huske på er at denne fudgen er ganske søt så ikke del opp i for store biter. Det er lurere å kutte opp i mindre biter så kan man heller forsyne seg flere ganger. Jeg kuttet opp i for store biter så da ble det litt vel mektig. Men ikke for de minste! Min kjære nevø på 6 år var med på kjøkkenet når jeg skulle kutte dem opp. Han fikk lov å smake litt under veis og var veldig fornøyd med at han fikk servere dem til de andre i besøket. Da han kom inn med disse sto det mange kaker på bordet, men hans utsagn var "nå må dere lage plass for her kommer det aller beste i verden!" Denne kvelden var det bare dette som gjaldt hos han! Håper dere blir like begeistret for disse som han ble for her kommer oppskriften!Hvit Sjokolade Fudge Med Oreo kjeks Oppskrift
~
White Chocolate Fudge With Oreos Recipe


Du trenger:
2,4 dl sukker
180g smør
140g kondensert melk
340g hvit sjokolade
1 glass marshmallows krem
1,5 pakke oreo kjeks (ca 20-25 kjeks)
1/4 ts salt


Slik gjør du:


dekk en kakeform/ildfast form med folie og smør med smeltet smør eller bakefett.
Da er det lettere å få løsnet fudgen senere
.Kutt opp den hvite sjokoladen i små biter.Knus hver oreo kjeks i ca 4 deler.Ha 2,4dl sukker, 180g smør og 140g kondensert melk i en stor kasserolle.
la dette koke over middels varme.
Når blandingen er begynt å koke skal den koke i ca 3 min. 
Pass på at den ikke brenner seg så rør konstant.
Dette må en voksen gjøre, da det blir veldig varmt.Ha i den hvite sjokoladen, halvparten av oreo kjeksene og marshmallow kremen i den oppkokte blandingen.
Rør rundt til alt har blandet seg og sjokoladen er smeltet.
Jeg måtte sitte den over litt varme da jeg skulle smelte alt.
La barna få være med på å tilsette ingrediensene. 
La dem gjerne prøve å røre, nå er det ikke like varmt.Ha blandingen over i formen som du laget klar i starten. Strø med oreo kjeks på toppen.
Press kjeksene litt ned i massen slik at de henger fast.
Sett fudgen kaldt i minst en time før du serverer.
Til servering dele du fudgen opp i biter etter ønsket størrelse. Lurt å ikke ha for store biter. Håper du liker oppskriften!
gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes!


Think Pink!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar