lørdag 14. desember 2013

Fondantart ~ Santa

Heihei!

For noen uker siden var jeg på julebord med jobben min. For anledningen hadde jeg laget en julekake. På kaken hadde jeg laget en del forskjellige julefigurer. En julenisse med slede, Rudolf, noen pingviner, et juletre og noen kakemenn.

Tenkte jeg nå skulle dele med dere hvordan man lager julenissen. Julenissen er laget av fondant. Denne julenissen er super lett å lage! Du kan fint lage den sammen med barn, hvor du lar dem få prøve seg selv på denne! Å jobbe med fondant er akkurat som å leke med plastelina, så dette vil nok både store og små kose seg masse med! Liker du ikke fondant kan du alltid lage i marsipan i stedet!

Jeg laget denne julenissen til årets julekake. Min nisse sitter i en slede, den har derfor ikke ben. men hvis du ønsker dette kan du rulle sammen to små svarte fondant baller og presse dem flate til sko og plassere under nissens mage, eller du kan selvsagt lage en skikkelig kropp til julenissen om du heller ønsker det. Men her kommer ihvertfall min tolkning av hvordan man lager fondant julenisser. Husk du kan også lage denne i marsipan om du heller ønsker det!





Du trenger:
Fondant (jeg har brukt Panduro sin ferdige fondant, men du kan også bruke marsipan eller MMF)
Rød gele kondittorfarge
Brun gele konditorfarge 
Smørkniv


Slik gjør du:



Start med å farge litt fondant rød. Ha nok til at du kan lage en kropp, en nisselue og en liten nese.
Ta litt av den røde fondanten (ca 5-6 cm i diameter) og rull til en liten ball. 
Plasser toppen av den røde ballen mellom pekefingrene dine og rull forsiktig frem og tilbake så du får en liten hals på ballen din. Når ballen er ferdig skal den ha en pæreform. 
Press gjerne litt av fondantmassen nedover så du får en stor hengende mage.
Du har nå laget nissens kropp og hals!



Farg en liten ball (ca 2 sm i diameter) med litt brunfarge så du får en lys hudfarget farge på ballen din.
Trill den helt rund!
Du har nå laget hodet til snømannen.



Plasser hodet oppå nissen sin kropp. 
Lim gjerne med litt spiselig lim, så den holder ekstra godt!
Bruk en smørkniv eller annet tynt flatt og lite til å lage et lite hakk inn i ballen. Dette blir munnen.




Trill ut en pitte bitte liten rød ball, bare noen millimeter tykk. to små hvite fondantballer og en litt større fondantball på ca 1 cm i diameter.
Den lille rød ballen skal være nesen.
De to små hvite ballene ruller du forsiktig ut mellom to finger til to små pølser. Dette skal bli julenissens bart, så krøll gjerne tuppene litt oppover slik jeg har gjort.
Den litt større hvite ballen skal du presse ut og forme som en trekant med avrundede kanter. Dette blir skjegget.



Lim først på skjegget på ansiktet som du laget i sted, slik at det fester seg. Form det gjerne litt etterpå så du får litt bevegelse i det om du vil. 
Lim etterpå de to bartene på over munnen. Pass på at de kommer i kontakt med skjegget også, så du får en helhet i figuren. 
Plasser så til slutt den lille røde nesen rett over i mellom de to bartene. 
Tegn på øyner med spiselig tusj!
Ønsker du hår på nissen din lager du en til ball med samme størrelse som skjegget. Press den ut på samme måte og plasser bak på nissens hode, men lag den ikke like trekantet, lag den mer oval.



Rull til slutt ut en ny rød ball i ca 2 cm i diameter størrelse. form den til en kjegle. Nå har du en nisselue. Du kan enten la den stå rett opp eller bøye den ned slik som jeg har gjort. 
Plasser luen på toppen av nissens hode. Vil du ha en hvit kant ruller du ut en liten hvit ball til en tynn pølse og fester rundt kanten av luen. Fullfør det hele med en lite hvit ball som dusk i luen.



Tada! Nå har du laget deg en liten snømann!
Håper du syntes denne var kjekk! 
kom gjerne med tilbakemeldeleser!  


Think Pink!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar