søndag 26. februar 2012

Cars 2 Finn McMissil cake

Heihei håper alle har en fin søndag!

Her i stuen har vi nettopp nytt en god frokost/lunsj! Og etter en god lunsj hva passer ikke bedre da enn å skrive et lite kake innlegg! Denne gangen er det lille Jonasgutten i familien vår sin kake som skal blogges om!

For en liten stund tilbake fylte Jonas hele 5 år og dette skulle selvsagt feires med både bursdagsbesøk på lekelandet Baluba og kake ala tante Katrine. I fjor var det store kakeønsket cars kake og det viste det seg å være i år også! Men i år skulle det ikke være hvilken som helst cars kake det skulle være en cars 2 Finn McMissil kake for i år er det han som er den store helten!

Jonas skulle feire bursdag sammen med 2 andre gutter og en jente denne gangen. Jeg laget derfor også en liten Hello Kitty kake til jenten. skal blogge om den siden så hold øynene åpne.

Selve kaken er en helt vanlig sjokoladekake, så her er det bare å bruke den oppskriften du liker best selv! Jeg laget den i en langpanne denne gangen. Bilen er laget av puffet ris blandet med smeltet marshmallows. Jeg dekket både kaken og bilen med sjokoladesmørkrem før jeg kledde den med MMF. Selve kaken sin MMF ble farget blå og smurt inn med blå gele etterpå for å skape ilusjonen av hav. Bilen har som i filmen fått på seg vannski og surfer på havet. Panseret og hjulene på bilen er malt med spiselig sølvmaling, og øynene er tegnet med spiselig tusj. Utenom er hele bilen dekket med spiselig glitterpulver. Det er også båndet jeg har laget til rund enden av kaken penslet med.

For å gi kaken et skikkelig særpreg skar jeg så ut navnene på barna å pynet med på kaken. All pynt på kaken er laget av MMF denne gang, men det går også fint å bruke sjokoladepsta om du ønsker det i stede!

I bakgrunnen laget jeg et Cars 2 skilt. Dette var super lett å lage, alt man trenger en en data så du kan google cars 2 bilder, finne et bilde, printe det ut, laminere det på en lamineringsmaskin og så klippe det til i ønsket form. Jeg brukte en trepinne som jeg festet bak så jeg kunne få skiltet til å stå nedi kaken. Som forslag kan du jo skrive bakpå bildet før laminering så kan du bruke det som bursdagskort også! Mulighetene er mange og forskjellige, så her er det bare å slippe seg løs!

Her er ihvertfall mitt cars 2 Finn McMissil kake resultat! Håper du likte det å fant inspirasjon til å lage en egen også!


Til neste gang.......



Think Pink!










 









søndag 19. februar 2012

Dåpskake til lille Mathilde

Heihei alle sammen!

Da var det blitt søndag alt! , så fort tiden går! Og jeg har faktisk flere kaker å blogge om nå enn jeg har tid!!! Så hold utkikk plutselig kommer det et innlegg fremover!

De siste 2 ukene har jeg bakt en del, og de neste 2 ukene blir like dan, så her går det unna!

For to uker siden laget jeg dåpskake til en liten prinsesse. Jeg har denne gangen laget en tradisjonell hvit dame med marsipanlokk. Pynten på kaken altså alle de forskjellige blomstene er laget av sjokolade pasta. Jeg kjøpte også noen helt enkle og greie pynte dåpssko på bokbutikken Norli til 35 kr. Disse brukte jeg som litt ekstra pynt på kaken. På den måten får vi den typiske dåpskake følelsen synes jeg. Rundt enden av kaken har jeg denne gang pyntet med spiselige sølvkuler. Og for å avslutte det hele har jeg brukt Wilton sin rosa glitter gelé pen for å skrive dåpsbarnet navn. På bildene ser skriften gjerne mer orange eller rød ut, men i virkeligheten er den lyserosa og helt nydelig på farge!

Nå har jeg da snakket mye om hva som er utenpå kaken, men ikke om noe av det som er inni! Selve kakebunden er hjemmelaget etter god gammel oppskrift. Ligger ved oppskrift, men det er jo også helt mulig å bake kjøpe ferdig bunner på butikken om du synes det er lettere! Hver kakebunn har jeg skåret i 2. Slik at jeg får 2 bunner av en kake. Jeg har smurt hver bunn med bringebær syltetøy toppet med pisket krem. Jeg har brukt 4 kakebunner til denne kaken. Altså 2 kaker som jeg har skåret i 2! Resultatet ble som du ser på bildene! Håper du likte kaken!

Gratulerer med dagen til lille Mathilde og familien hennes!


Think Pink!












søndag 12. februar 2012

Chocolate Marshmallow Cookies

Hei alle sammen!

Da var det tid for morsdag!!! Og heldig som jeg er så har jeg verdens BESTE mamma ♥ Om det finnes et menneske i mitt liv som alltid har vært der for meg så er det henne! Og da må jeg jo selvsagt feire henne!!! Og i den anledning så har jeg laget chocolate marshmallow cokies, altså sjokoladekjeks med smeltet marshmallows på toppen!!!

Har aldri laget disse kjeksene før så var veldig spent på hvordan de ville smake. Hvis du er glad i sjokolade vil du elske disse det er det eneste jeg kan si! De smakte himmelsk!!! Bare forestill deg den smålig klissete konsistensen av en brownies kombinert med smaken av skikkelig sjokolade og da er du på rett vei mot å få et klart bilde av disse kjeksene og når du da putter på smeltet marshmallows så oppstår det magi!

Ligger ved oppskrift så kan du få prøve dem selv! Og videre ønsker jeg alle mødre en riktig god morsdag!!!! ♥



Think Pink!


Du trenger:
340 g hakket sjokolade
 1,2 dl mel
 1/4 ts bake pulver
 1/4 ts salt
 6 ss smør, romtemperert
 1,2 dl sukker
 1,2 dl brunt sukker
 3  egg
 1 ts vanilje essens

Slik gjør du:
1.   Sitt stekeovnen til 180 grader Celsius.
2.   Smelt sjokoladen i vannbad. La den kjøle seg ned etter at alt er smeltet.
3.   Pisk sukker og smør hvit.
4.   Ha i et og et egg. Bland godt mellom hver gang.
5.   Ta i vanilje essens.
6.   Bland mel, bakepulver og salt.
7.   Bland i mel og sjokolade i 3 deler. Begynn og avslutt med mel. Bruk svak hastighet. 
8.   Bruk en spiseskje og fordel deigen på stekeplate, med ca 4 cm mellomrom.
9.   Stek kjeksene i midten av ovnen i ca 12 min.
10. Ta ut kjeksene å ha på marshmallows som du deler i 2 å stek videre i 2 min. Etter dette er de klarfor å nytes!


 

 

søndag 5. februar 2012

Statens vegvesen kake

Dere som har besøkt bloggen i det siste har sikkert sett at den ikke har vært helt i stand, men nå jobber jeg på spreng for å få den fikset! Har fått oppdater ganske mange av sidene nå så det er kommet bilder på dem igjen. Har derimot en del sider igjen, og det tar litt tid fordi jeg må laste opp alle kakebildene mine på nytt. Men mens dere venter på de siste sidene kan dere jo kose dere med et nytt innlegg!!!

Her i uken hadde min kjære kusine Lene bursdag! For anledningen spurte hun om jeg kunne lage en kake. Og som dere alle vet, klarer jo ikke jeg å lage en helt vanlig kake. Hva er gøy med det! Da hun da utfordret meg på å lage en bil kake med vegvesenet som pekepinn måtte jeg jo bare gripe sjansen. Hun sendte over bilder for inspirasjon å resultatet ble som du ser her!

Kaken er en red velvet cake dekket med MMF og bilen er laget av puffet ris med Marsh mellows. Rundt kanten på kaken har jeg sprøytet med en stjerne tipp grønnfarget Royal Icing for å lage gresstuster. Jeg har også laget et par gress tuster på toppen av kaken.

Jeg skal ikke skryte på meg noe som helst med denne kaken. Jeg har jeg ikke bakt selv denne gangen, det var det min supersnille mamma som måtte. Jeg har nylig klart å få skulderen ut av ledd for x antelle gang som betyr at jeg selvsagt er ganske øm. Det å lage kakerøre er overhode ikke så lett da. Men når jeg har en så snill mamma som jeg har så går det på et vis. Mamma har derfor bakt og styrt på. Hun var også snill nok til å lage selve MMF for meg og kjevle den ut for meg. Med andre ord så har jeg vel egentlig bare pyntet kaken og ikke noe mer. Men resultatet ble til slutt en artig, søt og kjekk bursdagskake laget med masse kjærlighet og gitt med enda mer kjærlighet onsdag morgen kl 06.30 like før det bar av sted på jobb:)


Gratulerer med dagen Lene ♥





Think Pink!