mandag 19. januar 2015

Konfirmasjons kake ~ Bergens bunad

Heihei alle sammen!

I dag har jeg tenkt å dele en kake med dere som jeg trodde jeg hadde delt for lenge siden!!! I går kveld satt jeg å snakket om alle kakene jeg har bakt, da jeg plutselig kom til å tenke på denne kaken her! Jeg var helt sikker på at jeg hadde delt denne med dere og gikk i arkivet mitt for å finne kaken. OG jeg hadde helt rett kaken lå på bloggen min, men den var ikke publisert!!! Jeg har altså hatt et blog innlegg liggende her i nesten et år som jeg ikke har delt med dere! Så her kommer innlegget! Bedre sent enn aldrig er det ikke det man pleier å si?

Forrige helg var jeg i konfirmasjon til verdens beste jente! Nemlig hun jeg passet da jeg var yngre! Første gang jeg passet henne var hun akkuratt fylt 1 år, og nå er hun blit konfimert! Tenke seg til! Tiden går alt for fort! Men samtidig er det så godt å se hvor nydelig, snill og god hun er blitt! Hun er virkelig en man kan være stolt over! Derfor var det ekstra spesielt for meg å få lov til å lage konfirmasjons kaken hennes!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Konfirmanten ønsket seg en sjokoladekake med sjokolade mousse som fyll. Kaken skulle så dekkes med MMF og pyntes med samme mønsker som hun hadde på bunaden sin. Siden hun har Bergens bunad var mønsteret preget av blomster blader og fantasi bølger. Bergens bunaden har mange forskjellige farger i sitt broderi, det ble derfor en fargerik sommerlig kake. Som utgangspunkt brukte jeg mønsteret som vi finner på kepen til bunaden. Siden man ikke kan få utstikkere formet som mønsteret på en bunad, måtte jeg lage hver minste detalje for hånd. Dette tok meg ca 4t så man kan vel kalle det et lite evighets prosjekt en lørdags kveld. Men å se hvor fornøyd konfirmanten var gjorde hele arbeidet verdt det! Siden konfirmanten er en tro kopi av meg var det selvfølgelig viktigt å pynte alle elementene med spiselig glitter for å gi kaken det lille ekstra! Resultatet av kaken ser du på bildene her! Hva synes du? Er dette en kake du kunne tenkt deg selv til en konfirmasjon? Kom gjerne med tilbakemeldinger! Er alltid kjekt å høre fra dere!

Men nå i frykt for å mase for mye her har jeg tenkt å runde av for denne gang! Men titt innom snart for her kommer det snart nye innlegg!



Think Pink!




















3 kommentarer:

 1. Flott kake. Kan du ikke si litt mere detaljert om hva du brukte av farger til å lage mønsteret. Glitter? Hvordan farget du inn alle delene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan! Tusen takk for det:)

   Jeg har brukt Wilton sine farger til å farge fondanten. Fargene jeg brukte var: Golden yellow (gul), Kelly green (grønn), Royale blue (blå), Pink (rosa) og Red red (rød).

   Glitteret jeg brukte var også fra wilton: Pink og gold pearl dust. Dette glittret jeg alle elementene med til slutt:)

   Håper dette var et greit svar på det du lurte på:)


   Think Pink!

   Slett
 2. Hei, jeg fikk pes for noe jeg lagde med det mønsteret - så håper for din del du har fått lov av Bergen broderiservice om lov 😜 men for din del så er det ennå godt kaken er spist opp for jeg fikkbeskjed om å destruere det jeg hadde brodert for ellers ville jeg få tilsendt krav 🙄🙄 fanatisk nydelige kaker du lager - kunstverk!!! Mvh Ingrid

  SvarSlett