
Da var vi alt kommet til uke 3 i 2014! Tiden virkelig flyr avsted! Hvis det fortsetter på samme måte fremover, aner jeg ikke hvordan jeg skal få tid til alt som skal gjøres! Det skjer jo så mye gøy de kommende ukene! Ikke bare skal det feires bursdager, men jeg skal også ut på reise snart! Tror dette kan bli et godt år!
Denne måneden har jeg planer så og si hver dag, så blir ikke mye tid til overs. Men heldig vis har jeg klart å presse inn litt meg tid også, så bake skal det nok bli litt av uansett, så bare til å titte innom!

men nå er det da sånn en gang at jeg ville bruke eplene mine i en pai! Og gitt om det ble godt!!! Kan virkelig ikke klage på denne paien her! Endelig har jeg funnet en eplepai helt etter min smak! Lykken er nær nå! Og siden den er så nær, tenkte jeg å dele den også med dere lesere!
Her er hva du trenger å gjøre for å oppnå denne lykken du også!
Eple Pai Oppskrift
~
Apple Pie Recipe
Dette trenger du:
300g mel
1 klype salt
100g smør
4-6 ss iskaldt vann
6 store epler
0,5-0,6 dl vann
100g sukker
3-5 ss kanel (etter smak og behag)
1 egg til å smøre inn paien med
perlesukker til å drysse over pai lokket
Slik gjør du:
Bland smør, salt og mel.
Bland ingrediensene slik at du får en sandaktig konsistens.
Tilsett litt og litt vann til du får en fast, fin og glatt deig.
Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet for kjøling i 15-20 min.
Bland 100g sukker og 0,5-0,6 dl vann i en kjele.
Skrell og del opp 6 epler i biter. ha dem opp i kjelen med sukkerblandingen.
Dryss kanel over eplene og bland alt godt i sukkerlaken.
Kok opp under omrøring. når det bobler rører du godt i 2 min.
Ha så lokk over og la trekke over varmen i 2-3 min.
Etter 2-3 min tar du kjelen av platen og tar av lokket.
La eplene nå stå å bli helt avkjølt før du heller av saften og har eplebitene i paien.
Del pai deigen i 2 deler, kjevl ut ene delen og bruk som bunn i pai formen.
jeg brukte en ildfast skål denne gangen, men en pai form kan også brukes.
La deigen stå kjøligt i 10 min før du har eplene oppi og dekker med et lokk av resten av pai bunnen.
Pisk sammen et egg å mal forsiktig over paien. Dette gir lokket en sprø overflate.
Kutt et lite kors i midten av lokket så varme og damp slipper ut under steking.
Press ned kantene med en gaffel.
Om ønskelig dryss perlesukker over hele lokket før steking.
La paien steke i 30-40 min. Her må du se litt an. Er ovnen din som bestemmer.
Den er ferdig når skorpen en gylden brun slik som på bildet over.
Etter steking la den stå å kjøle seg ned i 5 min før servering.
Paien kan også serveres lunken!
Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis!
Det var det! En kjempe lett pai som alle kan få til, så nå er det bare å kaste seg over alle ingrediensene og begynne å bake! Håper du likte oppskriften! Kom gjerne med tilbakemeldeleser på hva du synes!
Ha en fin uke videre alle sammen!
Think Pink!
Så spennende.. Denne må jeg teste en gang.. :D
SvarSlettHer er eplepai/kake en stor favoritt, gjerne med vaniljeis ved siden av ;)
Så kjekt å høre! Kan virkelig anbefale denne! Jeg spiste min med vaniljeis og syntes det var helt perfekt, så hvis det også er en hit hos dere er det bare å prøve denne! Jeg synes ihvertfall det var veldig godt :D
SlettGi gjerne en tilbakemelding på hva du syntes selv når du har prøvd denne:) kjekt å høre hva andre tenker og mener om oppskriftene:)
Think pink!