mandag 11. februar 2013

Skylanders cake

Heihei!

Da var det en stund siden sist! Dagene har vært hektiske og fylt med alt i fra glede til stor sorg. Så bloggen har nok måtte la seg vente litt. Men nå er jeg tilbake, og VELDIG klar for å begynne å blogge for fullt igjen! Så jeg starter rett og slett med kansje det innlegget jeg har gledet meg mest til siden starten på nyåret. Nemlig et lite innlegg om bursdagskaken jeg laget til min fantastisk gode, snille, søte, morsome, rare, aktive gullklump! Nevøen min! Den lille hjertknuseren til hele familien fylte hele 6 år og ønsket seg for annledningen først en kake formet som et rødt hus med en mann utenfor. Etter hvert som vi diskuterte kaken endte vi derimot opp med et Skylanderstema for kaken. Kaken skulle han ha i bursdagsbesøket sitt som skulle feires på Baluba lekeland sammen med 2 andre bursdagsbarn og gjester. Siden han hadde ønsket seg et kakehus i utgangspunktet klarte selvsagt ikke tante Katrine å si nei til dette og endte like godt opp med å lage en kake bygget som et hus også til ham. Men denne kaken har sin helt egne historie å fortelle så den skal få litt tid i rampelyset ved en annen anledning, nå er det tid for dagens stjerne. SKYLANDER kaken!

Som tante til bare gutter er jeg vel blitt ganske så ekspert på hva de liker av leker. Men like oppgitt blir jeg hver gang de kommer med sine kakeønsker om å reskape dem i kake. Ikke fordi jeg skulle ønske de valgte noe annet, nei tvert i mot! Fordi jeg blir så imponert over deres kreative tanker og fantasier. Og ikke minst blir jeg oppgitt over deres høye tanker til sin tante. For hvordan i alle dager skal jeg klare å lage deres drømmekaker, når jeg ikke aner hva konseptet for tema går ut på. Det er en ting å kjøpe disse forskjellige lekene, men noe helt annet å faktisk skulle lage dem, forme dem, gjøre dem troverdige i kake og fondant. Jeg prøver så godt jeg kan å lage dem så rette som mulig. Og hver gang viser mine søte små fans sin entusiasme over hva jeg klarer å få til. Og jeg må helt ærligt si at i det øyeblikket du ser deres overaskelse og glede over kaken de får, ja da er det verdt det hele! Jeg lager gladelig skumle, ekle, merkelige, morsome og rare monstre hver eneste dag hvis det er det de ønsker seg, for mine hjerteknusere er verdt alt og enda mer!

I år var ønsket Skylanders. Skylanders hadde jeg hørt litt om, og figurer hadde vi jo selvsagt kjøpt før til dem. Så jeg var fullt klar over hva det var, men jeg kunne jo virkelig ikke noe om selve spillet eller figurene. Jeg endte opp med at bursdagsbarnets store bror fortvilt prøvde å forklare tanten sin om hva dette  var, da vi var i besøk. Jeg søkte febrilsk på nett. Studerte figurene og utelukket den ene etter den andre da det kom til hvordan jeg skulle klare å gjenskape dem. Men til slutt satt jeg tilbake med 8 forskjellige monstre samt et piratskip som jeg følte meg passe sikker på at jeg skulle kunne klare å lage.
 
Wrecking Ball
 

 
Lightcore Eruptor
 

 
Lightcore Pop Fizz


 
Trigger Happy
 

 
Stump Smash
 

 
Zook
 

 
Lightcore Shroomboom
 

 
Hot Dog


 
Pirate ShipAlle monstrene er laget av fondant med vaniljesmak. Og skipet er laget av sjokolade. Selve kaken er en sjokoladekake formet som kansje det viktigste med hele spillet nemlig skylanders helt egne battle arena. Kaken er smurt med sjokoladesmørkrem og dekket med MMF. Hele kaken er også penslet med spiselig glitter i bruntoner og sølvtoner for å la den se mer ekte ut.

Resultatet ble som du ser. En skikkelig skylanders kake passende for 9 6år gamle gutter, klare for lek,  morro og bursdag, på verdens beste lekeland! Baluba aktiv moro!

Ha en fin uke alle sammen! Og hipp hurra for verdens beste 6 åring! <3
 
 

Think Pink!


 
 
 

2 kommentarer:

 1. Jeg er imponert over kreativiteten! Dette har du tydeligvis kost deg masse med, men så er også resultatet blitt fenomenalt! Synd at dette er en kake, og vips er den vekk. På den annen side har du jo foreviget det hele med mange fotos. Håper at den det gjelder, vet å verdsette en så flott kake :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk John! Ja storkoste meg med å lage denne kaken! Var nok figurene som var kjekkest å lage, men det var nok også dem som var vanskeligst å lage!

   Kaken har jeg fått høre i ettertid at virkelig falt i smak! Men det hviste jeg vel egentlig! Er min kjære mamma som har bakt den for meg. Hun får alltid denne sjokoladekaken perfekt til, til bursdagsbarnets stor fornøyelse og glede!:D

   Slett