søndag 31. august 2014

Winnie The Pooh Birthday Cake

Hei alle sammen!
Da var enda en uke på hell og en ny står og venter på å få ta fatt! Men mens vi nå er helt på tampen av denne uken så tenkte jeg å skrive et lite innlegg.

Som en del av dere alt sikkert vet så er jeg så heldig at jeg får lov til å være tante til 3 helt spesielle gutter! Den siste av de tre kom for ikke så alt for lenge sidne, men selv om han ikke er gamle karen har han selvsagt slik som de to andre fått en helt spesiell plass i hjertet mitt. Så da jeg ble spurt om å lage han første bursdagskake ble jeg ekstra glad! Det er de siste årene blitt en tradisjon at jeg lager bursdagskaken til mine nevøer. Og de får selvsagt alltid den kaken de ønsker seg! Det er jo min jobb som tante å skjemme bort! Bursdagskaken måtte derfor bli ekstra fin til den lille store gutten vår!

Tema for kaken skulle være Ole Brumm! Jeg bestemte meg derfor for å lage Ole Brumm med vennene sine! Og selvsagt skulle også de feire bursdag!

Selve kaken var en red velvet kake dekket med MMF. Alle figurene er laget av fondant og selvsagt spiselige! Jeg endte opp med å lage Ole Brumm, Nasse Nøff, Tigergutt og Tussi! Alle fikk selvsagt gi gaver til bursdagsgutten. Og alle hadde med seg ballonger!

Kaken falt i smak hos både liten og stor! Og alle spiste seg gode og mette. Som dere kanskje alt har forstått hvis dere har lest mine innlegg om familien før så vet du nok at vi er alle veldig glad i red velvet kake! Bursdagsbarnet derimot var kanskje mest begeistret over innpakningspapir og bursdags sang. Allsang var hvist mitt i blinken for vår lille prins!

Håper du likte kaken! Gi gjerne en lyd om hva du synes! Tilbakemeldelser er alltid kjekt!






Think Pink!













lørdag 23. august 2014

Bryllupskake!

Heihei!

I dag tenkte jeg å dele en kake med dere som har lagt å ventet alt for lenge her i arkivet! Tidlig i vår fikk jeg nemlig æren av å lage bryllupskake for noen bekjente!!! Kaken skulle være en 3 etasjers Red Velvet kake dekket med MMF og pyntet med roser.

Rosene skulle være farget rosa, men de skulle ha mer en gammelrosa farge enn en vanlig lys rosa farge. Jeg måtte derfor blande rosa og lille konditor gelefarge for å få den rette fargetonen på rosene. Rosene ble så glitret med rosa spiselig glitter!

Jeg elsker å lage slike kaker! Ingen ting er gøyere enn når jeg får slippe meg løs og være kreativ. Spesielt når det er snakk om bryllupskaker! Det var derfor ekstra gøy da bruden lurte på om det gikk an å få til et blondemønster på kaken! Jeg har lenge hatt lyst til å prøve cake lace og nå hadde jeg endelig muligheten til å prøve dette! Cake lace er et spiselig flytende produkt som man former til blonder på en silikonmatte og steker i ovnen. De ferdige blondene føles helt som heklede blonder og er like fleksible. Disse kan man så ha på kaken. Personlig synes jeg blondene smaker en blanding av brendt sukker og vanilje, med andre ord så smaker de søtt og godt!

Når jeg lager slike kaker som dette begynner jeg i god tid før kaken skal være ferdig slik at alle elementene er ferdig laget før jeg skal pynte. Rosene lager jeg helst uken før slik at de får tid til å stivne. Hvis ikke fondanten er stvinet til jeg skal ha på rosene på kaken kan rosene falle sammen og se ødelagte ut. Dette kan vi ikke ha noe av på en bryllupskake!  Denne gangen hadde jeg faktisk laget dem enda tidligere da jeg viste at jeg skulle ha veldig mange roser. Rosene trenger ofte 2-3 dagers tørketid fra de er laget til de er helt stive. Etter det er stvinet kan du oppbevare dem i en tørr kakeboks til du skal bruke dem.

Som noen av dere kanskje alt vet så skadet jeg skulderen min i vår. Dette skjedde selvsagt like oppunder at denne kaken skulle bli ferdig montert. Jeg måtte derfor få hjelp av familien min til å få montert selve kaken. Noen ting kan man klare med en hånd som å feste blomstene til selve kaken, men å trekke kakene med MMF, eller det å stable kakene oppå hverandre er noe helt annet! Heldigvis stilte min snille kusine Mona opp sammen med hennes manns kusine Helen for å hjelpe til. Mamma var som alltid selvsagt med og hjalp også! Med masse pirking fra meg og med super god hjelp fra dem fikk vi heldigvis ferdig kaken til brylluppet! Uten disse 3 fantastiske menneskene i mitt liv hadde jeg virkelig ikke klart dette!!! Jeg er heldig som har dem alle sammen som mine støttespillere! Så hvis dere leser dette vil jeg takke dere spesielt for at dere stilte opp da jeg trengte dere som mest!

Da kaken var ferdig tror jeg vi alle var veldig fornøyde med resultatet! Kaken ble helt slik jeg ønsket at den skulle bli! Og ikke minst ble brudeparet veldig fornøyd med kaken! Og siden jeg hadde fått så god hjelp ble den ekstra spesiell for oss alle. For de som skulle ha kaken var nemlig min kusine sin svigerinne og kommende svoger! Så ikke bare fikk brudeparet den kaken de ønsket seg, men de fikk den også laget av sin familie!


Gratulerer så mye med den store dagen til det vakre brudeparet!
Hilde ♥ Øyvind





Think Pink!














søndag 17. august 2014

Lettvint eplepai!

Heihei!

Da var alt første arbeidsuke over og utenfor er bladene begynt å viste tegn til at høsten nærmer seg!
Temperaturen er begynt å synke og det blir fortere mørkt om kveldene. For min del kjenner jeg på at dette blir en innedag for meg i dag. Jeg kan ikke helt avgjøre om det kommer en liten regnbyge eller to snart, så da tenker jeg det er tryggere å heller stå på kjøkkenet å bake litt i dag!

Siden høsten nærmer seg er det snart tid for de gode norske eplene som kommer hvert år! Og jeg tenkte at jeg derfor skulle dele en liten eplepai oppskrift med dere som er super lett å lage!

Jeg laget denne eplepaien i sommer sammen med mine nevøer. Oppskriften er lett og de minste kan helt fint klare å lage dette på egen hånd. Jeg lot mine to kjære gjøre det meste av arbeidet selv. Det eneste jeg passet på var at jeg forklarte dem nøye hva de skulle gjøre før de begynte på oppgavene.

Guttene syntes det var veldig gøy å få være med å lage, spesielt da vi skulle servere det til resten av familien! Alle ble superfornøyde med desserten og forsynte seg flere ganger! Så nå tenker jeg at også dere skal få muligheten til dette!


Dette trenger du:
1 eple per person.
6-8 ss sukker
1-2 ss kanel
4 ss vann
Filodeig
1 egg 
1 potetskreller
1 kniv
Vaniljeis


Slik gjør du:

 
Hul ut eplene slik at du ikke har med kjernene.
Skrell eplene med en potetskreller.
 

 
Kutt opp eplene i passe store biter.
Dette klarer barn helt fint på egen hånd. Men forklar dem godt først!
 

 
Ha alle eplene i en kjele og dryss over, kanel, sukker og vann.
 

 
Kok eplene til de er begynt å mykne. Dette tar ca. 10 min.
 

 
Ha eplene over i en ildfast form.
 

 
knus et egg og smør utover filodeig.
 

 
Krøll sammen filodeigen som er smurt med egg og plaser oppå eplene.
 

 
Dryss gjerne med kanel og supper på toppen for litt ekstra smak.
 
 
Sett formen med epler og filodeig i ovnen på 200⁰C i ca 15 min.
Det viktigste her er at filodeigen blir sprø og brun på toppen. Eplene er alt varme.
 

 
Server eplepaien med vaniljeis, eller spis den helt slik som den er!
God blir den uansett, og barna vil bli kjempe fornøyd med eget arbeid!
 
 
 
Håper dette er en oppskrift som faller i smak hos både store og små! Det gjord den i hvert fall hos oss!
 
 
 
 
Think Pink!









søndag 3. august 2014

Pai med sommerens bær

Da er sommeren snart over og de fleste har vendt tilbake til sine vanlige gjøremål. For min del har jeg fortsatt en uke igjen med ferie før frøken Hansen skal ut på nye eventyr! Jeg har et spennende år i vente og gleder meg utrolig mye. For min del startet sommeren ganske så brått og ikke på en kjekk måte. Jeg klarte nemlig å skade skulderen min i slutten av Mai. Dere som kjenner meg også utenfor denne bloggen vet nok alt at jeg har vært igjennom en stor operasjon tidligere i skulderen min på grunn av medfødte hypermobile ledd. Disse leddene mine har flere ganger ført til at blant annet skuldrene sklir ut av ledd, så en operasjon var eneste utvei i håp om å kunne stramme opp slik at dette ikke skjedde. Jeg gikk igjennom en stor operasjon og var ikke i stand til å jobbe før det var gått 8 mnd. det tok 1,5 år ekstra før førligheten i armen var begynt å bli god igjen også. Vi hadde stort håp for at operasjonen skulle holde, dessverre ble det ikke slik og 1 år etter jeg var helt ferdig med behandling ble skulderen på nytt ødelagt. Denne gangen viste det seg at operasjonen var ødelagt og alt vi kunne gjøre var å enten prøve på nytt, men med mindre sannsynlighet for å lykkes enn tidligere eller bare behandle og trene den opp så godt som mulig! Jeg valgte trening og behandling! Dette har fungert kjempe bra, og heldig som jeg er har jeg jo en fantastisk mamma som stiller opp med hjelp hvis det trengs! Det er for eksempel alltid hun som kjevler ut fondant og marsipan for meg, da dette er en av de tingene jeg ikke klarer selv. Jeg har hele tiden gått med en engstelse for at jeg på et tidspunkt ikke lenger skulle kunne få lov å bake på grunn av skulderen og nå i Mai fikk mine bekymringer bekreftelse. Jeg ødelagte skulderen min på nytt og har måtte gå med armen i fatle over lengre tid. Jeg har ikke fått lov å jobbe da jeg ikke har kunne beveget armen, så baking har jo vært helt utelukket! Jeg tror ikke jeg selv har forstått hvor mye baking og kakepynting har betydd for meg før jeg nå ikke lenger kunne gjøre disse tingene lenger. Jeg har vært fortvilet, sint, frustrert og ikke minst redd. Jeg vet hva jeg har gått igjennom før. De første 8 mnd etter operasjonen første gang var ikke lette, jeg hadde vondt og kroppen min taklet ikke smertene som førte til at jeg ofte holdt på å besvime, dette er noe jeg ikke vil igjennom på nytt. Så da jeg for ikke så lenge siden fikk brev fra legen om at mine MR bilder viste en skulder som ikke var like skadet som vi først antok ble ord for glede helt ubeskrivelig!!! Jeg må være forsiktig og ikke gjøre for mye for da vil skulderen bli helt ødelagt, men jeg får lov til å gjøre så mye som mulig! Jeg slipper ny operasjon så lenge den ikke blir verre! Dette betyr at jeg selvsagt må trene og være forsiktig, jeg må ha behandling også, men jeg får lov til å fortsette min lille hobby!!!

De siste dagene har jeg derfor bakt litt og prøvd meg på kjøkkenet igjen. Jeg merker musklene er svekket og at jeg får fortere vondt, men det er så godt å føle seg som Katrine igjen! og faktisk få lov til å kunne holde på med den hobbyen jeg elsker høyest igjen er befriende! Det er når jeg baker jeg får lov til å bare være meg. Jeg skrur musikken opp, synger av full hals og alle andre tanker og stress forsvinner. Det er bare meg tid! Og i tiden fremover skal jeg virkelig nyte dette!!!

For å feire mine gode nyheter tenkte jeg å dele en liten pai oppskrift med dere! For selv om sommeren er på sitt siste for mange, må vi fortsatt nyte denne fine tiden på året. Det er nå i disse månedene en del av sommerbærene er best, og vi har mulighet til å ta i bruk norskdyrkede bær! Jeg personlig foretrekker bærene som vi har her i landet, det er noe eget med smaken. Ofte blir importerte bær smakløse og falske. Jeg trenger ikke perfekte bær i utseende jeg trenger bær som smaker friskt og godt!

I denne oppskriften som jeg skal dele med dere har jeg brukt blåbær, jordbær og bringebær! mine 3 favoritt bær sorter! Denne paien er perfekt til de fleste type bær, så hvis du ikke liker de bærene jeg har valgt kan du alltid velge noen andre! Her er det kreativiteten som styrer!



Pai med sommerlige bær!

Dette trenger du:
300g mel
1 klype salt
100g smør
4-6 ss iskaldt vann
4 ss sukker
3 dl kremfløte
1 pakke ferdig vaniljekrem
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
sjokoladelinser


Slik gjør du:


Bland smør, salt, sukker og mel.
Bland ingrediensene slik at du får en sandaktig konsistens.



Tilsett litt og litt vann til du får en fast, fin og glatt deig.


Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet for kjøling i 15-20 min.


Kjevl så ut deigen og ha i en ildfast form. 
Prikk deigen med en gaffel før steking.
Stek pai bunnen til gylden brun på ca 225 i 12-15 min.
Det kan hende du trenger mer tid eller mindre, dette er det ovnen din som bestemmer.
Når pai bunnen er gylden brun slik som på bildet er den ferdig. som du ser har jeg hatt min litt forlenge i så kantene er blitt litt mørkere enn nødvendig.



Kjøl ned pai bunnen etter steking.
Når den er helt kald pisker du sammen kremfløte til en fast krem.
Bland forsiktig i vaniljekremen. Jeg bruker hele pakken, men dette velger du ut i fra hvor mye vaniljekrem smak du vil ha.
Ha kremblandingen oppå pai bunnen. Fordel jevnt.



Del jordbærene i to og ha på paien din.
ha så på andre bær som bringebær og blåbær.
Topp det hele med sjokolade linser. Jeg har brukt en blanding av mørk og lys sjokolade.



Nyt paien på en god og varm sommerdag sammen med familien,
eller spis hele selv!

God sommer videre til dere alle!



Think Pink!