fredag 31. august 2012

Hva er det BESTE du har gjort for et annet menneske?

Til vanlig blogger jeg om kaker og det gode livet, men her kommer et helt annet tema. Et tema jeg nesten kjenner et ubehag ved. Bare fordi jeg tror jeg ikke har svaret selv!

I dag fikk jeg 2 spørsmål! Første spørsmål var "hva er det verste du har gjort mot et annet menneske?" og det andre spørsmålet var "hva er det beste du har gjort mot et annet menneske?"!!!

Første spørsmål var skummelt lett å svare på! Det datt inn en hau med alternativer i hode mitt med en gang! Jeg er ikke et slemt menneske! Ihvertfall tror jeg ikke at jeg er det! Men som mennesker flest har jeg også begått slemme handlinger. Jeg har både løyet og baksnakket andre. Det er vel en menneskelig handling, som faktisk, merkelig nok gjør vondt å innrømme! Men det er vel det som gjør oss til mennesker tenker jeg. Ingen er perfekte og vi klarer å sårer hverandre daglig, både med og uten vilje! En unnskyldning er det ikke! Nei langt i fra! Og det er vel derfor vi også så inderlig godt husker de slemme tingene vi gjør, fordi vi vet det er galt!

Men HVORFOR var det da så vanskelig for meg å komme på det BESTE jeg har gjort for et annet menneske, hvis jeg kan komme på flere av de slemme tingene uten å måtte blunk?!? Da jeg fikk spørsmålet ble hjernen min blank! Ikke et eneste ord klarte å forme seg! Ikke en tanke! Det var luft! Og jeg pleier vanligvis ikke å ha problemer med å finne ord! Som oftest sier jeg nok mer enn det jeg burde, men nå var det stille nå!

Det er nå gått en del timer og jeg har tenkt litt og bestemt meg for å lage en liten liste over fine ting jeg har gjort! Jeg kommer kanskje aldri til å forstå hva som er den beste handlingen jeg noensinne vil eller har gjort! Men det er kanskje ikke så viktig! Kanskje det å bare vite om de fine tingene man gjør i hverdagen kan gjøre det enda lettere å gjøre dem til en vane! For det er vel det som teller til slutt er det ikke? Å gjøre gode ting mot hverandre slik at gode ting kan skje? Jeg kan ikke alene redde verden, men hvis alle blir mer bevisste på hva de gjør, så kanskje ihvertfall hverdagen for en eller to eller tre kan bli litt bedre?

  1. Jeg prøver så ofte som mulig å spørre om det er noe jeg kan hjelpe til med eller gjøre for andre, på arbeid eller i sosiale sammenhenger. (men jeg kunne nok blitt flinkere å spørre hjemme! Der tar jeg det nok litt for gitt!)
  2. Når mine venner trenger meg stiller jeg ALLTID opp og er der for dem! (men er vel kanskje ikke flink nok til å sende en "går det bra" melding sånn helt plutselig, en helt vanlig dag!)
  3. Jeg hjelpe mennesker på bussen når de skal av med barnevogner.
  4. Jeg reiser meg for eldre.
  5. Jeg smiler til de fleste jeg møter, for ja la oss være ærlig av og til kan det være litt flaut å smile til fremmede! Man kanskje også derfor dess så viktig?!?
  6. Jeg sier positive ting til om andre!
  7. Jeg prøver å motivere og oppmunter andre til å gjøre drømmer og ambisjoner til virkelighet!
  8. En gang kom det en kvinne på døren her hjemme, hun hadde ikke penger eller mat og prøvde å selge meg et bilde. Jeg var bare 15 og hadde ikke noen inntekt selv. Og så hadde jeg heller ikke lyst å gi penger av den typiske grunn at jeg tenkte, "man vet aldri hva de pengene egentlig går til......" Jeg ba kvinnen om å vente litt og så lukket jeg døren, ja jeg låste faktisk låsen! Og så gikk jeg ut på kjøkkenet skar av halve brødet vårt. Puttet brødet i en pose, knøt sammen. gikk ut i gangen. låste opp, og gav kvinnen brødet. Kvinnen tok først imot brødet, prøvde så å gi meg et bilde, men jeg takket nei og sa det kunne hun fortsatt tjene litt ekstra penger for. Kvinnen grep da etter min arm og jeg tenkte i et lite sekund NÅ blir jeg ranet! men i stede ville hun bare ta meg i hånden for å takke. Ja faktisk så sa hun "God bless you!"!!! Jeg smilte, lukket døren og låste igjen. I det låsen smalt igjen gikk det først opp for meg hva jeg hadde gjort! Jeg hadde tenkt slemme tanker på grunn av frykt for det ukjente og uvanlige, men mitt i alt det hadde jeg faktisk gjort noe mot et annet menneske som fikk dette fremmede mennesket til å sitte pris på MEG og TAKKE MEG!!! Kanskje det er det beste jeg har gjort? Men i så fall, hvorfor har jeg aldri gjort det igjen? usikkerhet? redsel?
Nå har jeg 8 punkter!

8 punkter med ting som ikke egentlig er så veldig spesielt....... Men dette er meg! Dette og mye mer!

Jeg spurte min mor hva det beste jeg hadde gjort var. Hun svarte "du gjør det ved å være den du er! Din personlighet og din måte å være mot andre!". Jeg spurte så min ene besteveninne hva det beste hun hadde gjort. Hun kunne heller ikke svare på dette, men hun kunne ihvertfall si at jeg var hennes BESTE venn!!! Da spurte jeg hva som egentlig gjorde meg til det?!? hun sa det gikk ikke ann å beskrive, det var bare en følelse man hadde! Og jeg tror de egentlig har rett begge to! Jeg tror at man er best for dem man er rundt! Og man kan kanskje ikke helt beskrive hvorfor, det bare er slik! På mitt russekort står det "å være perfekt er å ikke være perfekt!" Dette var noe meg om min besteveninne fant på helt pluttselig en dag vi var på vei hjem fra skolen....... Kansje det er sant? Å være perfekt er å ikke være perfekt! For man er perfekt for dem som er glad i deg!Kommer vel ann på øyet som ser!

Jeg kan lage en hel liste på alle de jeg er glade i! Jeg kan nevne mer enn 8 punkter på hver av dem! Men ikke på meg selv! Vi er flinke til å finne feil med oss selv, så hvorfor er vi ikke like flinke til å finne de gode sidene ved oss selv?


Hva er det beste du har gjort mot et annet menneske? Kanskje det vanskeligste spørsmålet man noensinne kan stille seg, men jeg kaster ballen videre og spør DEG!


Hva er det beste DU har gjort mot et annet menneske?
Hvor lange kan listene våre bli om vi bare tenker oss om?






Think Pink!

tirsdag 28. august 2012

Hvit dame til 50års dag!

Heisann!

Ja så var jeg her igjen!!! Er en liten stund siden jeg har blogget nå, men slik går det når dataen min plutselig nekter å gi meg tilgang til internett!!! Men nå er det fikset så da er jeg her igjen!

Så for en stund tilbake.... Veeeeel egnetlig er det vel en liten evighet siden nå! men i hvert fall før sommerferien! Laget jeg en kake til min mor sin kusine, sin 50 års dag! Det var min tremenning Katrine som spurte om jeg kunne tenke meg å lage en hvit dame for anledningen. De skulle nemlig holde overraskelsesfest for moren hennes, altså min mor sin kusine! Jeg kunne jo selvsagt ikke si nei til slikt! om det er noen jeg ihvertfall baker med glede for så er det jo familien min! Jeg og Katrine ble enige om tema for kaken og farger. Etter litt prat ente vi opp med festtema. Jeg bestemte meg derfor for å lage til både champagne glass og stor sløyfe på kaken!

Kaken var en tradisjonell hvit dame, med bringebær syltetøy og pisket krem i mellom kakelagene. Kaken ble så dekket med hvit marsipan. Selve pynten er derimot  laget av MMF. Dette gjorde jeg fordi det er lettere for meg å lage pynten i MMF. Når man lager sløyfer må man lage dem ihvertfall 1 dag før slik at de tørker og blir harde. Hvis ikke vil de falle sammen og da vil de jo ikke se like store og fluffy ut på kaken.

Champgane glassene laget jeg ved å skjære dem ut i MMF. Etterpå  sprayet jeg dem med spiselig sølvfarge. Og pyntet til med navn, alder og litt farget sukker som dryss på kanten av glasset. Jeg laget også noen små stjerner som jeg festet til noen tynne trepinnerfor å live opp kaken litt. Alt ble så etterpå drysset til med spiselig glitter!

Som du ser ble resultatet av kaken slik som dette. En helt enkel og tradisjonell hvit dame utkledd til fest!

Selv om det er en stund siden nå så sier jeg uansett hipp hipp hurra for bursdagsbarnet!!!!





Think Pink!




søndag 12. august 2012

Dora The Explorer cake

Heihei!

Da var jeg kommet til siste søndag i sommerferien for denne gang. Værmeldingen har lovet sol, sol og enda mere sol. Men her inne i kroken ligger tåken tett rundt våre små fjell. Så mens jeg venter på at de etter lengtete solstrålene skal titte frem, begir jeg meg ut på et nytt blogginnlegg!

Som nevnt tidligere så har jeg ganske mange ubloggete kaker nå, så skal prøve å få utpå alle sammen nå denne sensommeren/tidlige høsten. Så med andre ord skal jeg prøve å bli flinkere å blogge igjen. Ble kanskje litt vel slapp denne sommeren ja!

I dag er det en Dora the explorer kake jeg tenkte å blogge om. Kaken laget jeg til en søt liten prinsesse som fylte 5 år nå i sommer! Temaet for kaken var som du kanskje forstår Dora the explorer! Selv kjenner jeg ikke så veldig godt til dette barne programmet, og kan vel telle antall ganger jeg har sett det selv på 3 fingre. Så før jeg kunne begi meg ut på dette prosjektet, måtte jeg søke litt rundt på dette store verdens nettet. Internett er jo helt fantastisk genialt når man trenger litt informasjon!

Resultatet ble en sommerparadis inspirert kake i selvfølgelig kjent think pink stil. Jeg laget to palmetrær hvor stammen på trærene bestod av sjokoladepasta og bladene av MMF. For å få trærene til å kunne stå oppreist på kaken laget jeg stammen på treet rundt trepinner som jeg kunne stikke ned i kaken.

Utenom så laget jeg jo selvsagt de viktige figurene Dora, Boots og Backpack som ligger på den lilla øyen (kaken) under palmene og nyter sommeren! Rundt kaken pyntet jeg med litt flere palmer og ikke minst stjerner! alt laget av sjokoladefondant og MMF. Nederst på kaken brukte jeg fargerike sukkerperler som perlekant. For å gjøre den lilla øyen til et skikkelig paradis for alle jenter pyntet jeg også med sommerfugler og blomster. Alle de forskjellige elementene på kaken ble selvsagt penslet med spiselig glitter etterpå, slik at de skinte ekstra godt!

Selve kaken er en sjokoladekake, med vanlig sjokoladesmørkrem. Og som jeg nevnte er den dekket med lilla MMF.

Håper du liktet kaken, og at du har en fantastisk søndag. For min del ser det ut til at jeg nå kan se noen få solstråler presse seg igjennom tåkelaget her hvis jeg myser skikkelig opp mot himmelen :p

Gratulerer også med overstått til den lille prinsessen som fikk denne kaken som bursdagskake!!!



Think Pink!












torsdag 9. august 2012

Black and White cake

Heihei!

Hvordan går det? Klar for et nytt kakeinnlegg kanskje? For det er ihvertfall jeg!

Utenfor titter solen frem ved jevne mellomrom for å minne oss om at det fortsatt er sommer! Og for min del fortsatt sommerferie. Ihvertfall er det, det noen få dager til før jeg vender nesen min mot et nytt skoleår på ny arbeidsplass!!!

Som en del av dere vet så er jeg til vanlig lærer, og som alle lærere har jeg sommeren fri! Men denne sommeren har vel ikke egentlig vært så veldig rolig og avslappende. For første gang denne sommeren har jeg helt fri i dag, og ingen planer! I snart 7 uker nå, har jeg vært super sosial og rastløs, jeg har sjonglert tiden min mellom, cafe besøk, hjemme lunsjer, middager, ferietur til Danmark og en god del kake prosjekter! Tiden har med andre ord flydd avgårde! Men jeg kan ikke klage, for det er jo dette jeg elsker!!!

I forrige innlegg blogget jeg om min kjære fetter Espen sin bryllupskake og for å holde oss i det romantiske hjørnet, tenkte jeg å skrive litt om min siste kreasjon som jeg laget til denne helgens bryllup! Ja du leste rett denne helgens bryllup! For jeg har laget enda en "bryllupskake" Vel denne gangen var det ikke hovedkaken, men kaken skulle stå på kakebordet, og du vet meg, jeg kan ikke gjøre noe halvferdig da! Kaken laget jeg for en veninne fra ungdomsskolen. For en stund siden spurte hun om jeg kunne tenke meg å lage 3 kaker for henne. Jeg takket ja til 2 av dem, men den 3 kaken har jeg aldrig laget så følte ikke det var rett å ta på meg det ansvaret da.

De to kakene jeg derimot sa ja til var ostekake og red velvet cake. Ja og for dere som leser denne bloggen så vet dere at red velvet cake er vel kansje blitt min mest vanlige kake å lage, så dette var jo ikke noe problem. Ostekaken derimot lot jeg mammaen min ta seg av i stedet. Hennes ostekake, er helt fantastisk god! Så jeg så ikke helt noen grunn for at jeg skulle begynne å tulle med en oppskrift som hun bedre enn noen andre mestrer!

Lene som er navnet på bruden ønsket at reed velvet kaken skulle dekkes med hvit MMF og så pyntes med svart dekor. Ostekaken på sin side skulle ha svar gele på toppen! Og hvis du tenker som meg så tenker du hvordan i alle dager skal jeg få det til! Jeg skal ærligt innrømme at jeg googlet for harde livet for å finne alternativer til denne geleen, men jeg kunne ikke finne noen gode metoder. Derimot en kveld meg og min mor satt å pratet om hva vi skulle gjøre kom vi pluttselig på en genial løsning, og det er denne løsningen jeg har tenkt å dele med deg i dag! Bruk den geleen som du hadde tenkt å bruke, slik at du får rett smak. Ha så i litt svart gele kondittorfarge i den vanlige geleen før den stivner. Og TADA du får svart gele!!! Ja det er faktisk ikke mer komplisert enn som så! Men husk hvilke farger du blander for noen farger kan jo blandes om til andre. Så prøv ut før du gjør dette. Tenk tilbake til barneskolen da du satt med maleskrinet og mikset farger, de forskjellige fargene gir forskjellig utfall. Svart og rød skaper lillatoner i svartfargen så da må du ha i litt mer farge!

Red velvet kaken dekket jeg med hvit MMF slik som bruden ønsket. På toppen plaserte jeg 3 hvite roser. Etterpå var det å få til den svarte dekoren. Jeg hadde mange forslag til hvordan jeg kunne få til mønsteret. Jeg tenkte på alt i fra sjablonger til å håndmale på kaken, til å bruke svart royal icing på den, men til slutt fant jeg den perfekte løsning! Wilton har kommet med et helt nytt bakeprodukt eller bør vel heller kalle det pynteprodukt. De har nemmelig laget til stempel sett som man bruker sammen med matfarger på kaker! Jeg brukte derfor et av disse stempelsettene på kaken, og resultatet ble akkuratt slik jeg håpet på! Det var ikke noe griseri med produktet og fargen satt bra på kaken! Så jeg ble veldig fornøyd!

Nå skal jeg ikke mase mer denne gangen for nå ser jeg at jeg har bablet i vei slik som jeg alltid gjør! Håper du likte kaken og ikke minst mine små tips denne gangen! Snakkes snart igjen! Og gratulerer så mye med dagen til brudeparet! Håper dagen ble alt dere ønsket og enda mer! ♥




Think Pink!















onsdag 1. august 2012

Bryllupskake

Heisann!

Håper du har en super sommerferie! For det har ihvertfall jeg! Lørdag 28.07.2012 giftet nemmelig min kjære fetter Espen seg med sin Lene Cecilie! Bryllupet var helt nydelig og brud og brudgom ubeskrivelige slik som bare et brudepar kan være!

For en del måneder siden spurte brudeparet om jeg kunne tenke meg å lage bryllupskaken deres! Og jeg må helt ærligt si at jeg tror aldri jeg har vært så beæret som jeg var nett da! Espen er ikke bare en helt vanlig fetter for meg! Espen er mer som en storebror enn fetter. Vi har vokst opp sammen, reist på ferie sammen i alle år og hver høytid har vi tilbrakt sammen. Når jeg var mindre og noen var slem mot meg, var det Espen som forsvarte meg. Det var han som lurte meg til å holde i en rakket som han fyrte av! Det var alltid han jeg skulle konkurere mot om å hoppe først i sjøen på ferie og det er han jeg savnet utrolig mye på ferie i år, når han måtte bli hjemme å planlegge ferdig bryllupet. Så ikke bare var jeg beæret, men også litt nervøs! Jeg ville jo selvsagt at kaken skulle bli alt og enda mer enn det de ønsket seg, så jeg startet tidlig med å planlegge kaken. Vi så på bilder og ble enige om hva vi likte. Inspirasjonen til kaken, fant jeg faktisk i en av Wilton sine bryllupskake hefter. De heftene er helt geniale! Der forklarer de hvilket utstyr du skal bruke for de forskjellige efektene på kaken. JEg brukte derfor noen av disse teknikkene kombinert med mine egne.

Brudeparet ønsket ikke den tradisjonelle hvite damen. De ønsket seg red velvet cake, med ostekrem som fyll. Kaken skulle dekkes med MMF og pyntes. Så dette var jo selvsagt ikke noe problem, red velvet har jeg jo laget x-antall ganger nå, som du sikkert vet hvis du titter innom her fra tid til annen. Derimot var da størrelsen og de forskjellige målene på kaken et større problem. Kaken skulle være på 3 etasjer. Største kaken valgte jeg derfor at skulle være 35cm i diameter. kake 2 var 25cm og siste kake var 15cm. Jeg hadde 3 bunner i hver kake, så jeg fikk litt høyde på kaken. Mellom hver bunn hadde jeg et lite lag med ostekrem. Siden jeg måtte lage en del kaker fikk jeg god hjelp fra verdens beste mamma som stekte kaker for harde livet, mens jeg satt og laget roser.

Hver rose lages for hånd, og da jeg var ferdig hadde jeg laget 40 stykker. Ikke alle rosene ble brukt på kaken, men det er lurt å ha litt for mange i tilfelle noen av dem blir ødelagt. Jeg lot rosene stå ute i romtemperatur over natten slik at de stivnet. Rosene er laget av fondant. Hvis du lar fondant stå ute over natten, vil den tørke. Ønsker du dem helt stive bør de stå ute i 2-3 dager- men ta litt tørkepapir over så fluene ikke går på dem. De skal jo spises! Etter at rosene var stivnet dyppet jeg dem i glitter. Glitteret jeg brukte var fra Rainbow dust. Dette glitteret er ikke beregnet på å spises, men er ikke skadelig om du skulle få det i deg og er beregnet på kakedekorasjoner.

Grunnen til at jeg brukte glitter i kaken, var at fargetemaet for bryllupet var hvitt og sølv. Sølvglitteret ville derfor gi en fin efekt på rosene som skulle på kaken.

Jeg er jo som dere vet overhode ikke utdannet kondittor! Så jeg skal ikke skryte over meg selv å påstå noe annet. Jeg var derfor litt usikker på hvordan det skulle gå. Brudeparet hadde sett noen icing border som de likte veldig godt og ønsket å ha dette på sin kake. Jeg har aldri sprøytet slike border før, så litt betenkt var jeg da jeg satt i gang. Jeg brukte sprøytetippene 26 og 80 fra Wilton. Jeg må innrømme, til tider måtte jeg skrape av bordene jeg laget og gjøre dem på nytt igjen. Jeg brukte tilsammen 4,5t på dette. Så var godt sliten i armen når jeg var ferdig! Men det var ikke så viktigt når jeg så kaken i sin fulle helhet. Den følelsen man får etter å ha fullført et slikt prosjekt er ikke lett å beskrive, man blir ganske så glad, litt avslappet og litt stresset. Kaken skulle jo tross allt fortsatt leveres. Men det gikk fint. Hele familien var med på turen opp til lokalet. Det regnet nemmelig veldig så vi måtte være 2 som bærte kaken, mens 2 andre holdt paraplyer over så den ikke skulle bli våt. Var litt av et styr, men virkelig verdt det!

Brudeparet ble veldig fornøyde, og det var ikke mye igjenn av kaken når bryllupet var over! Håper du også likte kaken:)

Helt til slutt må jeg bare få gratulerer det vakre brudeparet! Var en helt utrolig vakker dag! Tusen takk for at jeg fikk lov å ta del i den




Think Pink!

Kjærligheten er tålmodig, 
kjærligheten er velvillig,
den misunner ikke, 
skryter ikke, 
er ikke hovmodig.
          
Kjærligheten krenker ikke, 
søker ikke sitt eget,
er ikke oppfarende 
og gjemmer ikke på det onde.
          
Den gleder seg ikke over urett,
men har sin glede i sannheten.
         
   
Kjærligheten utholder alt,
tror alt, 
håper alt,
tåler alt.

Kjærligheten tar aldri slutt