søndag 14. april 2013

Hvit Dame til 60 års dag

Happy blåse søndag!

Trodde aldrig jeg skulle si dette, men i dag gleder jeg meg faktisk litt over at det er øs pøs utenfor med en vind som kaster seg ulende over oss! For det er jo litt koselig med slike innedager også! Og nå etter kjempe mange fine dager med sol og stigende varme, tror jeg kanskje det var godt for jorden å få litt nedbør i flytende form og ikke i fyrst tilstand. For min del betyr dette derimot at jeg nå sitter trygt under dynen min og blogger litt for deg, før jeg tenkte å stige ut av sengen for litt frokost. Det er virkelig ikke noe som er bedre enn en daffe søndag, hvor man gjør lite og ingenting.

I dag er temaet hvit dame. Kaken har jeg laget til en ung og sprek dame som fylte 60 år! Kaken skulle rekke til 40 personer, så bestemte meg for at det lureste da ville være å lage en langpanne. Vanligvis lager jeg jo runde hvite damer, som er høye og flotte. Men de tar dessverre ikke like mange spisende mennesker som en langpanne kake gjør. Min fantastiske mamma og super flinke assistent hjalp meg derfor å lage 2 langpanner til kaken. Grunnen til at vi laget 2 var for å få litt høyde på den. Det er også lettere å dele kaken i flere lag hvis man ikke trenger å dele sukkerbunden for tynt. Det skal jo tross alt være lik mengde med kake og krem i en hvit dame spør du meg! Det verste jeg vet er å kjøpe hvit dame hos en baker hvor man får en bunn, et ekstremt lag med krem, altså tilsvarende 3 lag med krem og en tynn sukkerbunn som topp før de trekker den med tørr marsipan! Opplevd det før? Det har jeg! Og jeg som ikke er noe særlig krem fan, synes det kan bli litt vel mye. Derimot når man får disse perfekte hvite damene hvor bunn og krem er lagt lagvis etter hverandre i fin balanse med et tynt mykt marsipan lokk på toppen, ja da er jeg fornøyd da! Så når jeg skal selv lage hvit dame streber jeg etter å få den så lik disse glansbilde eksemplarer som mulig! Nå skal jeg ikke påstå at mine kaker er perfekte, nei langt i fra. Men for meg er det viktigt at det er kvalitet fremfor kvantitet! Og når noen spør meg om å lage en kake for dem er det viktigt for meg at jeg gjør mitt beste. For hvis jeg vet at jeg selv ikke har gjort mitt beste ut i fra omstendighetene, ja da klarer jeg heller ikke å glede meg over resultatet!

Som du ser ble resultatet av kaken en hvit marsipantrukket hvit dame, pyntet med rosa fondantroser og hvite liljer og fantasiblomster. Rundt kaken har jeg laget en hvit perlekant av marsipan og på toppen har jeg pyntet med hvite sukkerkuler. Til å skrive navn og år har jeg brukt en rosa spiselig glitter gelepenn. Disse pennene kan du kjøpe i dagligvarebutikkene.

Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg hadde klart å få helt kritt hvit marsipan. Om jeg hadde farget den hvit. Tenkte jeg skulle dele svaret med dere også. Man trenger ikke farge marsipanen hvit, bare man vet hvor man får tak i slik marsipan selv. Du kan få kjøpt slik marsipan igjennom leverandører som Cacas eller Panduro hobbybutikk. Cacas er det flere og flere butikker som nå fører, så her er det bare til å stikke innom å titte. Kitchen og Jernia vet jeg at ihvertfall har det her i Bergen:)

Oi hjelpe meg dette ble et langt innlegg! Håper du likte å lese det! Still meg gjerne spørsmål hvis du lurer på noe:)Think pink! 


 

2 kommentarer:

 1. Hei. Marsipanen man kjøper på panduro osv, smaker egentlig den som vanlig marsipan? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann:)

   Ja den man kjøper på panduro, jernia eller kitchen smaker helt som vanlig marsipan. Jeg pleier å kjøpe slik marsipan. Er veldig fornøyd med konsistensen på marsipanen. Den er veldig finmalt i konsistensen så lett å få på kaker :) jeg anbefaler å bruke slik marsipan fremfor slik marsipan man får kjøpt i dagligvare butikker. www.cacas.no har også marsipan som kan kjøpes i nettbutikken deres. Dette er den samme som du finner på jernia og kitchen, men de har også pakninger med mer marsipan i :) håper dette gav deg svar på det du lurte på:)

   Think pink! :)

   Slett